הולכות עם הכל: קציצות עוף
יש מנות שמתאימות לכל תוספת, מאורז ועד לפירה - זמי שרייבר מערבב בשר חזה עוף ופרגיות, מוסיף ירקות, מתבל היטב ומכין קציצות בטעם ביתי
עוד בערוץ האוכל:
עשר מסעדות הבשר הטובות בישראל
קציצות עוף של אימא
המרכיבים (ל-4-6 סועדים):1/2 ק"ג בשר חזה עוף
1/2 ק"ג בשר ירכיים (פרגיות)
תפוח אדמה גדול קלוף
3 בצלים לבנים בינוניים
3 ביצים
פירורי לחם
מלח/פלפל
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
- טוחנים את בשר הפרגיות ובשר חזה העוף.
- טוחנים ומוסיפים לבלילה את תפוח האדמה ואת הבצלים.
- מוסיפים את הביצים וחופן פירורי לחם, מעט מלח ופלפל לפי הטעם, ולשים עד קבלת עיסה אחידה ולא דלילה מדי.
- מכינים כדורי קציצות בגודל הרצוי (קצת יותר גדול מכדור פינג פונג), ומצפים את הקציצות בפירורי לחם.
- מטגנים במחבת עם שמן עד למחצית הגובה בחום בינוני, למשך כ- 3 דקות על כל צד עד הזהבה.
- מגישים לצד פירה, ירקות מאודים, פתיתים וכל מה שאוהבים.
זמי מכין קציצות עוף
צילום: יהונתן צור
צילום: יהונתן צור
מומלצים