שתף קטע נבחר

 

"הארטיסט" זכה באוסקר, איראן גברה על ישראל

המנצח הגדול של האוסקר ה-84 הוא "הארטיסט", שזכה בפרס הסרט הטוב ביותר וארבעה פרסים נוספים. יוסף סידר שוב יחזור בידיים ריקות, אחרי ש"פרידה" האיראני הועדף כסרט הזר. מריל סטריפ עשתה זאת שוב עם פסלון שלישי בקריירה

 

צפו: הרגעים הגדולים מטקס האוסקר 2012

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

אכזבה לישראל: גם המועמדות העשירית לאוסקר, לא הניבה פסלון מוזהב. הבמאי יוסף סידר, שהיה מועמד בשנית עם "הערת שוליים" (אחרי "בופור" ב-2008), הפסיד לפנות בוקר (ב') לאשגאר פרהאדי האיראני וסרטו "פרידה" במירוץ על פרס הסרט הזר בטקס האוסקר. המנצח הגדול של הלילה היה "הארטיסט", שזכה בפרס הסרט הטוב ביותר וארבעה פרסים נוספים (חמישה בסך הכל - כמו ל"הוגו" של מרטין סקורסזה).

   

סיקור האוסקר ב-ynet:

 

יוסף סידר עם אשכנזי ובראבא והמפיק משה אדרי על השטיח האדום (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
יוסף סידר עם אשכנזי ובראבא והמפיק משה אדרי על השטיח האדום(צילום: רויטרס)

 

הסרט האילם של מישל הזנביצ'יוס, סומן בחודש האחרון כמועמד המוביל לזכייה בתואר היוקרתי ביותר של עולם הקולנוע, וכך אכן קרה. מעל הבמה, ביקש הבמאי הצרפתי להודות לבילי וויילדר, ועשה זאת שלוש פעמים ברציפות.

 

אכזבה ישראלית: "הערת שוליים" נשאר בצד

אחרי שסנדרה בולוק הכריזה על כך ש"פרידה" הוא הזוכה בפרס הסרט הזר, ובוודאי גרמה לתחושת החמצה למשלחת הישראלית בראשות סידר, עלה פרהאדי לבמה כדי לקבל אוסקר ראשון בתולדות הקולנוע האיראני. למרות החשש מכך שינצל את הבמה לנאום פוליטי בשליחות המשטר במולדתו, הבמאי יצא במסר מתון של שלום וסובלנות (אותו הקריא נרגש מהדף), וביקש מהעולם יחס אנושי יותר גם לבני עמו.

 

צפו: נאום הזכייה של במאי הסרט האיראני "פרידה"

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

פרס הסרט הזר הוא כמובן רק אחד מאלו שהוענקו בטקס האוסקר מטעם האקדמיה האמריקנית - אירוע הנעילה של עונת הפרסים ומפגש הפסגה של הקולנוע העולמי. מי שכאמור יצא ממנו כמנצח הגדול הוא הסרט האילם "הארטיסט" שהוכתר כסרט הטוב ביותר של השנה. אליו הצטרפו גם הבמאי הזנביצ'יוס,  הכוכב הראשי ז'אן דוז'ארדן, המלחין לודוביק בורס ומעצב התלבושות מארק ברידג'ס - כולם חזרו הביתה עם פסלונים.

 

הפתעה לא צפויה אך מתקבלת על הדעת הגיעה רגע לפני ההכרזה על פרס הסרט הטוב, עם זכייתה של מריל סטריפ באוסקר השלישי שלה על התפקיד הראשי שלה כמרגרט תאצ'ר ב"אשת הברזל". היתה זאת המועמדות ה-17 של השחקנית בת ה-62 (יותר מכל שחקן אחר בתולדות האוסקר) והיא הבשילה לכדי זכייה, למרות המומנטום שצברה לאחרונה ויולה דיוויס, כוכבת "העזרה".

 

המופע של סשה בארון כהן וקים ג'ונג איל

עוד לפני פתיחת הטקס הרשמי, התרכזו כולם במצעד הכוכבים על השטיח האדום. הפעם, במקום שמלות המעצבים הנוצצות והמחשופים של הכוכבות, התרכזו כולם בחליפת המדים והמדליות של סשה בארון כהן, שהגיע כצפוי לבוש כגנרל אלאדין - גיבור סרטו הבא, "הדיקטטור". בארון כהן הגיע מלווה בשתי מאבטחות ועם כד בידיו. לדבריו, מדובר באפר של חברו הטוב לזירה המדינית ומגרש הטניס, קים ג'ונג איל (רודן צפון קוריאה המנוח). "זה היה חלומו להיות באוסקר ולהתפזר על השטיח האדום ועל החזה של האלי ברי", הצהיר.

 

סאשה בארון כהן כגנרל אלאדין עם שיירי קים ג'ונג איל בכד (צילום: AFP) (צילום: AFP)
סאשה בארון כהן כגנרל אלאדין עם שיירי קים ג'ונג איל בכד(צילום: AFP)

 

בארון כהן הטריד את מנוחתם של מארגני הטקס בנוכחותו הפרובוקטיבית, בעוד שוודי אלן עשה זאת בהעדרותו הרועמת. היוצר הוותיק שוב הבריז מהטקס, אף שזכה בפרס התסריט המקורי על "חצות בפריז". אנג'לינה ג'ולי, שהכריזה על זכייתו, מסרה לו איחולים בשם האקדמיה. בקטגוריה המקבילה לתסריט המעובד, זכו אלכסנדר פיין, נאט פקסון וג'ים ראש על "היורשים" - סרט שעד לפני כחודש נחשב למתחרה העיקרי של "הארטיסט", ונאלץ להסתפק במועט.

 

אי שם בתחילת הטקס, הוקדשה הבמה לבילי קריסטל, שהנחה את הטקס בפעם התשיעית, ואחריו הגיע טום הנקס כדי להציג את שני הזוכים הראשונים ואלו היו מהמחנה של "הוגו": רוברט ריצ'רדסון זכה בפרס הצילום, בעוד שדאנטה פרטי ופרנצ'סקה לו סקיאבו חלקו את פרס העיצוב האמנותי. בהמשך הצטרפו אליהם גם עורכי הסאונד, אנשי המיקס של הסאונד ואנשי האפקטים הוויזואלים שעבדו תחת מרטין סקורסזה על הפרויקט הזה.

 

ברידג'ס היה הנציג הראשון של "הארטיסט", שקיבל את פרס עיצוב התלבושות. ג'ניפר לופז היתה יכולה להשתמש אולי בשירותיו של ברידג'ס, שכן מן המחשוף הנדיב שלה הציצה לרגע פיסת פטמה סוררת. הזמרת-שחקנית הציגה ביחד עם קמרון דיאז את פרס האיפור, בו זכו מארק קולייה וג'יי. רוי הלנד על עבודתם עם מריל סטריפ ב"אשת הברזל".

 

קמרון דיאז וג'ניפר לופז. הייתם נותנים להן פרס על תלבושות? (צילום: AFP) (צילום: AFP)
קמרון דיאז וג'ניפר לופז. הייתם נותנים להן פרס על תלבושות?(צילום: AFP)

 

אחרי זכיית "פרידה" בקטגוריית הסרט הזר, עלה כריסטיאן בייל והציג את הזוכה בפרס שחקנית המשנה: אוקטביה ספנסר מ"העזרה", שלמרות שנחשבה למועמדת ודאית, איבדה את קור רוחה ונתקפה בשטף מילולי היסטרי.

זאת בניגוד לקירק בקסטר ויוג'ין גירטי, שזכו בפרס העריכה על "נערה עם קעקוע דרקון" ונתקעו ללא מילים עם נאום קצר במיוחד. "אנחנו בסך הכל עורכים", הסבירו לפני שירדו מהבמה.

 

כריסטופר פלאמר, שהיה לזוכה הזקן ביותר באוסקר עם הבחירה בו כשחקן המשנה הטוב ביותר ב"בגינרס", פתח בדברי אהבה לפסלון המוזהב שבידו. "את מבוגרת ממני רק בשנתיים, איפה היית כל חיי?", אמר הקנדי בן ה-82. 

 

ההפוגה המצופה בשטף ההכרזות הגיעה עם מיס פיגי וקרמיט, שהציגו את המופע של סירק דה סוליי ועל הדרך התחנפו לסטיבן שפילברג. מופע ההצדעה הקולנועי של הלהקה הקנדית המהוללת היה מרשים, אולם לא נחסכה מהם פאדיחה, כשאחד המשתתפים נחת על ישבנו בתום סלטה מורכבת.

 

הצפרדע והחזרזירה יצאו בידיים ריקות, אולם הזיקית רנגו יכול להתגאות באוסקר וכך גם הבמאי גור ורבינסקי, לאחר זכיית "רנגו" בסרט האנימציה הטוב ביותר. הסרט "Undefeated" המלווה מאמן קבוצת פוטבול של תיכון בעייתי, זכה בפרס הדוקומנטרי. "החבובות" קיבלו בכל זאת פרס על השיר הטוב ביותר. וויל פרל וזאק גלפיניאקיס העניקו אותו לברט מקנזי על השיר "Man or Muppet", אחרי מפגן מוזיקלי צורם במצילתיים. לפני כן, זכה המלחין בורס בפרס המוזיקה על "הארטיסט". 

 

השיר "Man or Muppet" מתוך "החבובות"

 

שש חברות הסרט "מסיבת רווקות" התכבדו בהכרזות על הזוכים בשלוש הקטגוריות הקצרות: "The Shore" של טרי ואורליי ג'ורג' זכה בפרס לסרט בלייב-אקשן, "The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore" של וויליאם ג'ויס וברנדון אולדנבורג בסרט האנימציה, ו"Saving Face" של דניאל יונגה ושרמין עובייד-צ'ינוי בפרס הדוקומנטרי.

 

רשימת הזוכים:

הסרט הטוב: "הארטיסט", מישל הזנביצ'יוס

הסרט הזר: "פרידה" (איראן), אשגאר פרהאדי

סרט האנימציה: "רנגו", גור ורבינסקי

סרט דוקומנטרי: "Undefeated", טי.ג'יי. מרטין, דן לינדסי, וריצ'רד מידלמאס

סרט קצר - לייב-אקשן: "The Shore", טרי ואורליי ג'ורג'

סרט קצר - אנימציה: "The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore", וויליאם ג'ויס וברנדון אולדנבורג

סרט קצר - דוקומנטרי: "Saving Face", דניאל יונגה ושרמין עובייד-צ'ינוי

 

במאי: מישל הזנביצ'יוס, "הארטיסט"

שחקן ראשי: ז'אן דוז'ארדן, "הארטיסט"

שחקנית ראשית: מריל סטריפ, "אשת הברזל"

שחקן המשנה: כריסטופר פלאמר, "בגינרס"

שחקנית המשנה: אוקטביה ספנסר, "העזרה"

 

תסריט מקורי: וודי אלן, "חצות בפריז"

תסריט מעובד: אלכסנדר פיין, נאט פקסון וג'ים ראש, "היורשים"

 

צילום: רוברט ריצ'רדסון, "הוגו"

עריכה: קירק בקסטר ואנגוס וול, "נערה עם קעקוע דרקון"

מוזיקה: לודוביק בורס, "הארטיסט"

שיר: "Man or Muppet" מאת ברט מקנזי, "החבובות"

עריכת סאונד: פיליפ סטוקטון ויוג'ין גירטי, "הוגו"

סאונד מיקס: טום פליישמן וג'ון מידג'לי, "הוגו"

 

עיצוב אמנותי: דאנטה פרטי ופרנצ'סקה לו סקיאבו, "הוגו"

עיצוב תלבושות: מארק ברידג'ס, "הארטיסט"

איפור: מארק קולייה וג'יי. רוי הלנד, "אשת הברזל"

אפקטים ויזואלים: רוב לגטו, ג'וס וויליאמס, בן גרוסמן ואלכס הנינג, "הוגו"


פורסם לראשונה 27/02/2012 03:20

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
יוסף סידר. אכזבה נוספת
צילום: EPA
לאתר ההטבות
מומלצים