שתף קטע נבחר

 

במגרון מקווים להסכם: "געגוע לחיי השגרה"

לאחר שהמדינה חזרה בה מהתחייבויות במשא ומתן על פינוי המאחז, אומר תושב מגרון כי "פקידים הצליחו לטרפד את ההבנות". איתי חמו, דובר מגרון, מתגעגע לשיחות שלא עוסקות בעתידו של המקום. "כשהמנוע שלך הוא צדק, הכוח לא נגמר"

על אף הפיצוץ במשא ומתן בין המדינה לבין תושבי מגרון, במאחז שבגזרת בנימין מנסים לסכם את המאבק ומבינים שסיומו קרב, בין אם הוא יצליח ובין אם ייכשל.

 

המתנחלים הביעו נכונות להעתיק את המאחז למרחק שני קילומטרים, אך בין הצדדים התגלעה מחלוקת בנוגע לכשלושה מבני קבע במאחז. המתנחלים דורשים שבכל מקרה המבנים הללו לא ייהרסו, על מנת לשמור על נוכחות יהודית באזור, אך בפרקליטות מסרבים להתחייב על כך. השר בני בגין, שהציג היום את מתווה ההסכם שהציע, אמר במליאת הכנסת כי "ההחלטה על הקמת מגרון באתרו ועידוד הממשלה לישיבת היהודים על גבעה זו הייתה על פי הערכתי ובהשוואה לאותה החלטת ממשלה מ-1979 בבחינת טעות".

 

עוד בנושא מגרון ב-ynet:

 

חיים טייטלבוים, תושב מגרון, סיפר ל-ynet כי הוא מוטרד מהעובדה שיועצים משפטיים יכולים להכתיב את מדיניותה של הממשלה. "קשה לי הידיעה שלמרות התחייבויות שניתנו בעל פה מצד ממשלת ישראל, פקידים הצליחו לטרפד את ההבנות האלו ולהורידן מההסכם".

 

רוצים לחזור לשגרה במאחז מגרון (צילום: באדיבות Lowshot) (צילום: באדיבות Lowshot)
רוצים לחזור לשגרה במאחז מגרון(צילום: באדיבות Lowshot)

 

בעקבות העתירה של שלום עכשיו לבג"ץ, דחתה המדינה שוב ושוב את פינוי המאחז, אך בהחלטה האחרונה קבע בג"ץ שעל המדינה לפנות את מגרון עד סוף מרס 2012. בעקבות זאת הואץ המשא ומתן בין המתנחלים לצוות מטעם הממשלה, שבראשו עמד השר בני בגין.

 

לדברי טייטלבוים, הוא בטוח שבסופו של דבר ייחתם הסכם, אך קשה לו לדבר על שמחה. "מבחינתי כל העתירה הזו בשקר יסודה. יש כאן שאלה פוליטית-מדינית ועם ישראל צריך להכריע אם הוא מחזק את ההתיישבות או עושה כדרכה של 'שלום עכשיו'. זו שאלה שמוכרעת בקלפי ולא יכול להיות שהיא תוכרע באופן משפטי".

 

"כשהמנוע שלך הוא צדק, הכוח לא נגמר באמת"

דובר מגרון, איתי חמו, סבור אף הוא כי ההסכם ייחתם קרוב. "אני באופן אישי מרגיש כמו רגע לפני שהגשר מתחבר ויש סיכוי שזה גם לא יקרה. אני מאמין שכן נמצא פשרה כי שני הצדדים רוצים, אבל להיות נביא זה לא התפקיד שלי. מצדנו היינו עקביים מתחילת הדרך ועשינו צעדים מרחיקי לכת מאוד כדי להגיע לעמק השווה".

 

חמו, עובד סוציאלי במקצועו, מצא את עצמו בעין הסערה כשהוביל את מאבק התושבים בחודשים האחרונים. "לא ביקשנו לנו את הסערה הזו, אנו אנשים פשוטים שנשלחנו על ידי המדינה להקים את המקום. אחרי חודשים של מאבק, מחלחל הגעגוע לחיי השגרה שידענו כאן, לבקרים רגילים ושיחות שלא עוסקות בעתידו של המקום, אך כשהמנוע שלך הוא צדק, וכשאתה יודע שלא גנבת שום דבר, אז הכוח הזה לא נגמר באמת".

 

מנגד, קרא יריב אופנהיימר, מזכ"ל "שלום עכשיו", שעתרה לבג"ץ נגד המאחז, פנה אל תושבי מגרון וביקש מהם לכבד את החלטת בג"ץ ולפנות ללא אלימות את המאחז: "זה הרגע שלכם להחליט אם אתם חלק מהמדינה או אם אתם נגדה. אני מקווה שמגרון יהפוך לסמל של קבלת החלטות וכיבוד שלטון החוק ולא סמל לאלימות והקצנה. רק אם תסכימו לאמץ את חוקי המשחק הדמוקרטי גם כשהם מנוגדים לדעתכם נוכל אתם ואנחנו לנהל את המאבק האידיאולוגי ולהמשיך לבנות כאן חברה אחת למרות המחלוקות בינינו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"לא יכול להיות שהשאלה תוכרע באופן משפטי". מגרון
צילום: גיל יוחנן
איתי חמו. "לא גנבנו שום דבר"
צילום: אבי פרץ
מומלצים