שתף קטע נבחר

לקחת ביס מהירח: מה תאכלו בטיסה לחלל?

טיסות התיירות לחלל עדיין לא יצאו לדרך, אבל כבר עכשיו יש מי שמפתח את האוכל שיקבלו התיירים החלוצים, כפי שפורסם ב"24 שעות" של "ידיעות אחרונות"

עוד רחוק היום שבו ניקח את המשפחה לחופשה שנתית בחלל, אבל מה שברור הוא שלא נישאר רעבים. כי כבר היום, כשתיירות החלל היא עדיין חלום על לוח השרטוט של מדענים וסופרי מדע בדיוני, יש מי שמשקעים מחשבה ותקציבים לפיתוח תפריטים לארוחות שיוגשו לתיירים. לכשיבואו.

 

עוד בערוץ התיירות:

בשבוע המדע וההנדסה שנערך לאחרונה בלונדון, קיבלו המבקרים טעימה מהאתגרים העומדים בפני השפים שיגישו לנו את הארוחה על הירח. וזה לא פשוט כלל. כי אם במסעדה על פני כדור הארץ אנחנו מסתפקים בקריטריונים של טעם, מראה וערכים תזונתיים (ומחיר, כמובן‭,(‬ בחלל הסיפור שונה לחלוטין.

 

בלוטות הטעם שלנו עובדות אחרת בחלל, ויש צורך להשתמש בהרבה יותר תבלינים כדי שלאוכל יהיה טעם. "נכון להיום, האמריקאים מוסיפים המון צ'ילי לכל מתכון, והרוסים מכניסים שום‭,"‬ אומרת האסטרונאוטית הלן שרמאן, שהייתה הבריטית הראשונה בחלל. חוש הריח גם הוא נפגע מעט, "כי מולקולות הריח לא מתפזרות כפי שהן מתפזרות על הקרקע‭,"‬ היא מסבירה.

 

נוזלים זה לא משהו שאתם רוצים לקחת איתכם למטבח החללי, ויש לדאוג שכל הרטבים יעברו את תהליך העיבוד הדרוש כדי להפוך אותם לג'ל שניתן לאחסן.

 

ועוד לא אמרנו כלום על פירורים. כל מי שאכל פעם עוגיות במיטה מכיר את המלחמה האינסופית לסלק את אחרון הפירורים הדוקרניים מהסדין. עכשיו תארו לכם מרוץ אחרי פירורים בחללית במצב של אפס כבידה. "הרוסים מכינים לחמים קטנים בגודל של נגיסה‭,"‬ אומרת שרמאן. "כך שכל הבצק עטוף ב'נשיקה' ואין סכנה שהלחם יתפורר‭."‬

 

"וירג'ין גלקטיק כבר הודיעה על טיסות ניסוי בסוף השנה הנוכחית, ומתכוונת להתחיל בטיסות מסחריות לחלל כבר בתוך שנתיים, כך שתיירות חלל היא משהו שבקרוב יהיה חלק מהמציאות שלנו‭,"‬ אומר רובין פגן, מומחה לתזונה ששיתף פעולה בפרויקט. "ובין אם הם יוצאים לחופשה בים הדרומי או ל'ים השלווה' שעל הירח, תיירים ירצו תמיד לאכול טוב‭." ‬

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
יהיו טיסות לחלל תוך שנתיים. וירג'ין גלקטיק
צילום: AP
מומלצים