לפצח את המתוק: עוגת פיסטוקים
מחפשים מתכון מיוחד ומפתיע? רוני ונציה מציעה לכם עוגה נימוחה במרקם קטיפתי, ששווה להוסיף לרפרטואר העוגות השמורות לאירועים חגיגיים בלבד
לכל בית יש את המתכונים המיוחדים שלו, אלה שמכינים בחורף, אלה של הארוחות המשפחתיות ואלה של האורחים. אם גם לכם יש רשימת עוגות ומתוקים שאתם מכינים רק כשמגיעים אורחים, הנה עוד אורחת מתוקה שתשדרג לכם את הרשימה ותנעם לאורחים, וגם לכם.
עוד פיסטוקים בערוץ האוכל:
טנא מתוק: סלסלות קדאיף ממולאותעוגת פיסטוקים
המרכיבים:
2 ביצים בטמפרטורת החדר
2/3 כוס 160) מ"ל) שמנת חמוצה
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס 55) גרם) פיסטוקים קלופים
2/3 כוס 135) גרם) סוכר "דקדק" (כן, יש סוכר שנקרא כך, והוא דק במיוחד)
1/2 1 כוסות 200) גרם) קמח לעוגות (שטיבל מס' (5
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1/3 כפית מלח
175 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
לקצפת פיסטוק (לא הכרחי):
מכל 250) מ"ל) שמנת מתוקה
2 כפות מחית פיסטוק (נמכרת בחנויות מתמחות)
1-2 כפות אבקת סוכר
1/2 כוס 55) גרם) פיסטוקים קלופים וקצוצים גס, לקישוט
אופן ההכנה:
- בקערה בינונית מקציפים במטרפה את הביצים, 3 כפות מהשמנת ותמצית הווניל עד לקבלת תערובת אחידה.
- במכל מעבד מזון טוחנים את הפיסטוקים עם הסוכר עד לקבלת תערובת פירורית דקה, אבל לא אבקה.
- מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך 170) מעלות.(
- מנפים ביחד בקערה את הקמח, אבקת האפייה, אבקת הסודה והמלח.
- בקערת מיקסר שמים את תערובת הקמח ואת תערובת הפיסטוקים ומערבבים בעזרת וו הגיטרה. מוסיפים את החמאה ואת השמנת החמוצה שנותרה ומערבבים במהירות נמוכה עד שהתערובת הופכת לבצק. מגבירים את המהירות לבינונית וממשיכים להקציף במשך דקה-שתיים במהירות בינוניתנמוכה. מוסיפים את תערובת הביצים בפעמיים ומקציפים כ30- שניות לאחר כל הוספה, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- משמנים תבנית בקוטר 24 ס"מ ומרפדים בעיגול נייר אפייה. כורכים מסביב לתבנית רצועת נייר אלומיניום עבה שמקפלים מספר פעמים סביב עצמה (להאטת האפייה) וסוגרים בקיפול פנימה.
- מעבירים את התערובת לתבנית ומיישרים. אופים כ30- דקות עד שהעוגה קפיצית למגע, זהובה וקיסם המוחדר פנימה יוצא נקי.
- מצננים בתבנית על רשת 15 דקות, מעבירים סכין קטנה מסביב לשחרור, הופכים מעל לרשת ומיד הופכים שוב לצד היפה וממשיכים לצנן צינון מלא על הרשת.
- מכינים קצפת פיסטוק: מצננים את קערת המערבל ואת המקצף במקרר או בפריזר. מקציפים את השמנת לקצפת רכה. מוסיפים את מחית הפיסטוק ואת אבקת הסוכר (לפי הטעם) וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה. מצפים את העוגה בקצפת ומקשטים בפיסטוקים הקצוצים.