ישי עונה למפכ"ל: עבודה לזרים - טעות גדולה
בפתח ישיבת הממשלה התייחס נתניהו לסוגיית הזרים. "יש לנו 60 אלף מסתננים, אם לא נעצור את הכניסה אפשר בקלות להגיע ל-600 אלף. זה איום על הביטחון הלאומי", הוא אמר. שר הפנים: "עבודה - זו תהיה אחת הטעויות הגדולות ביותר"
ראש הממשלה מבטיח לפתור את סוגיית הזרים ומציג דרכי פעולה: בנימין נתניהו אמר הבוקר (יום א') בישיבת הממשלה השבועית כי "התופעה הזו חמורה ביותר והיא מאיימת על הביטחון הלאומי ועל הזהות הלאומית. הבעיה הזו התחילה לפני יותר משבע שנים", הוא טען. באותה ישיבה התייחס שר הפנים, אלי ישי, לדברי השר לביטחון פנים ומפכ"ל המשטרה, שאמר כי יש לספק עבודה לזרים. "מי שחושב שאם ניתן להם מקומות עבודה זה יעזור - טועה בהחלט. הם ישתרשו כאן וזו תהיה אחת הטעויות הגדולות ביותר של ממשלות ישראל".
סוגיית הזרים - כתבות אחרונות ב-ynet:
חולדאי לנתניהו: קח אחריות על בעיית הזרים
אישום: תקף אפריקנים ויצר "משרפות" בבתיהם
מרידור: גל האלימות - לא בגלל הזרים
הגדר בדרום מתקדמת: מסתננים נדחקים לצוקים
בישיבה, שנערכה בגבעת התחמושת לרגל יום ירושלים, אמר נתניהו כי ממשלתו נקטה מספר פעולות בעניין, "קודם כול לעצור את הכניסה ושנית להתחיל בהוצאה שלהם. יש לנו 60 אלף מסתננים, אם לא נעצור את הכניסה אפשר בקלות להגיע ל-600 אלף". ראש הממשלה הזהיר מכניסה נוספת של זרים דרך גבול מצרים: "זו הצפה של המדינה וביטול זהותנו
כמדינה יהודית ודמוקרטית, ולכן נדרשנו להקים מכשול פיזי שיושלם עד אוקטובר. צריך לעצור את הכניסה במכשול פיזי".
הוא התייחס גם לקולות הנשמעים, במיוחד בקרב תושבי שכונות דרום תל-אביב, נגד הזרים. "זה מטריד אזרחים רבים ובצדק", אמר נתניהו. "אנחנו נפתור את הבעיה על ידי פעולות. אנחנו שומעים את הזעקות ונכנסים לפעולה. הפעולה תצליח".
נתניהו התייחס גם ליום ירושלים: "אנחנו באים כממשלה מאוחדת לירושלים המאוחדת. יש לנו מחויבות גדולה לפיתוחה של העיר ולעבודה משותפת עם ראש העיר, כדי להזניק את העיר למאה ה-21, תוך כדי שימור של ההיסטוריה המיוחדת שלה". בנוסף הודיע נתניהו על שורה של החלטות שתקבל הממשלה, כדי לקדם את ירושלים. בהחלטות: הקלות בדיור לאנשי כוחות הביטחון, פיתוח אתרי המורשת בעיר והקמת מוזיאון על שם אלברט איינשטיין.
"שהמוסד והשב"כ יטפלו בזרים"
עוד לפני הישיבה התייחסו כמה שרים לעניינים שעל סדר היום. השר עוזי לנדאו התייחס לסוגיית הזרים. "זו לא בעיה חברתית-כלכלית, אלא בעיה ביטחונית-אסטרטגית", הוא אמר. "צריך להטיל את זה על המוסד והשב"כ. יש להם כלים לעצור את הזרם הזה שהוא מחוץ לגבולות ישראל ולטפל ברשתות הפשע והמבריחים".
השר גלעד ארדן התייחס לסימון המוצרים מההתנחלויות בדרום אפריקה. "אני בספק אם שיחת הנזיפה תעזור", הוא אמר. "ישראל צריכה להסביר לעולם
את הטיפשות בהחלטות כאלה. זה פוגע קודם כול בחברה ובתעסוקה הפלסטינית, זה לא יפתור את הסכסוך. זה מצער ומאכזב שזה מגיע דווקא מממשלה כמו ממשלת דרום אפריקה והשר היהודי".
השר יולי אדלשטיין התייחס גם הוא לנושא. "מדובר בהחלטה הכי לא מוצדקת שיכולה להיות", הוא אמר. "הם לוקחים פרנסה מאלפי משפחות של פועלים, שמייצרים דברים טובים ונופלים קורבן לחרם, שהוא תוצר של פעילות של ארגונים, שאין לזכויות אדם ולהם ולא כלום, אלא רק שנאת ישראל".