חיל הים מציג: מאסטר שף שומר כשרות
הים קורא גם לחיילים דתיים, אך הכשרות על הספינות מהווה מכשול. ברבנות הצבאית החליטו להתמודד עם הבעיה בכלים כשרים למהדרין: ריאליטי כשרות על הסטי"לים. הפרס לצוות המנצח: יום כיף ברבנות הצבאית
עוד בערוץ היהדות - קראו:
- "הקצב מברוקלין" בעור של כבש: עם זקן וכיפה
- הישרדות, גרסת המציאות/ רחלי מלק-בודה
- מסע הייסורים בדרך לגיור
בשנים האחרונות, עם ריבוי החיילים הדתיים ביחידות השונות של חיל הים, זיהו ברבנות את נקודת התורפה של הסטי"ל: בשל תנאי השירות המיוחדים בספינה, חיילים מבשלים במטבחון בעצמם מבלי שיהיו בקיאים בנוהלי הכשרות - כעובדי מטבח קבועים בצבא - ועניין זה גורם להפרות רבות של דיני הכשרות
על כך עוד נוספת מִגבלה ייחודית: הספינה נמצאת בלב ים, ואין אפשרות לשלוח אליה בכל זמן את אנשי הרבנות כדי שיכשירו כלים או מכשירים שנטרפו. הפתרון המתבקש: מתן תמריץ לחיילים עצמם - בעיקר אלה שאינם שומרים כשרות בחייהם הפרטיים – להקפיד על דקדוקיה בצבא.
בקרת איכות הכשרות
תחת הכותרת "כשרות זה רעוּת", החליטה רבנות חיל הים לשפר את המודעות לנהלים במטבחוני כלי השיט, והכריזו על תחרות בנושא. בצה"ל מקווים כי המהלך יביא גם ללכידות היחידה ולהגברת תחושת הרעות והאחריות ההדדית.
החל מהשבוע, מבקר נגד הכשרות של שייטת 3 בכל הכלים לשם הטמעת הנהלים. בשלב השני, שיחל בשבוע הבא,
ייספרו במשך חודש הפרות הכשרות בכל פלגה, כאשר זו עם המספר הנמוך ביותר תוגדר כזוכה. במקרה של שוויון בין שתי פלגות, תוכרע ההתמודדות על פי ציון הביקורות השגרתיות שנעשות בספינות.
"תקלות כשרות שכיחות בכלי השיט ברמה גבוהה יותר", הסביר גורם צבאי. "זה גורם עוגמת נפש לחיילים הדתיים המשרתים על הספינות, משום שהם נאלצים להסתפק במוצרים יבשים שלא דורשים בישול עד החזרה לבסיס והכשרת המטבח מחדש, ופוגע בתחושת לכידות היחידה".