גורסים כל הדרך לחופה: קייטרינג לחתונה
במשך שלושה חודשים, הילה רגב חרשה את הארץ במסע אחר הקייטרינג המושלם לחתונתה. בכתבה ראשונה בסדרה, היא מכתירה את המיוחדים והטובים שבהם. בתפריט: פיצות גורמה, קייטרינג טבעוני, מעדנייה וברביקיו עצום של גריל אסאדו
עוד בערוץ האוכל:
אהרונוביץ' מדווח מהשטח: פסטיבל נקניקיות ובירה בפראג
את ליל הכלולות שלנו בילינו עם מגש פיצה, בעוד החברים ממשיכים לסמס שהאוכל היה נהדר ושהיה אחלה אירוע לאורך כל הלילה. אבל האוכל זה, תנו לי להגיד לכם, נקנה ביזע ודמעות (בעיקר שלו).
שלושה חודשים של הכנה לחתונה שלי לימדו אותי שהכל הולך. המתחתנים בישראל הם פלח אוכלוסיה תאב ריגושים והמצאות שמוכן להוציא הרבה כסף כדי להפתיע את האורחים שלו ולעשות, שימו לב סיסמת מפתח לפניכם – הכל, אבל הכל, כדי שהחתונה שלנו תהיה הכי מיוחדת.
בתי האוכל והקייטרינג הפנימו מזמן את הלך הרוח ומוכנים להציע לכם הכל, אבל באמת הכל, כדי שהחתונה שלכם תהיה הכי מיוחדת. בורקס ממולא בבשר? פרגיות ברוטב? הגשה לשולחן? תתעדכנו. זו היא עונת החתונות 2012 ואלו האופציות שנתקלנו בהם.
בשיטת המעדנייה - קייטרינג מעשייה
בקייטרינג "מעשייה" הוותיק מרעננים את השורות ומגישים כעת ארוחות בשיטת מעדנייה: חומרי גלם מעולים שפרושים בצורה אטרקטיבית על שולחנות עץ רחבים. האורחים לוקחים ללא הגבלה מהפלטות הענקיות של הדגים, הגבינות ו/או הבשרים (בנפרד. הקייטרינג כשר) ולקינוח מחכה באסטת מתוקים עם סוכריות, פטיפורים וכנאפות קטנות.
בתפריט: על השולחן ישנם גושים של גבינות צאן ממחלבות בוטיק, בשרים ונקניקים מעושנים, שווארה של טלה עם בצל סגול מאודה, סינייה בשר עם מנגולד עגבניות וגרגירי חומוס, אנטריקוט משויש, לחמי שאור, דגים כבושים, כבד קצוץ, זיתים שבורים, חמוצים בצנצנות, פוקאצ'ות שוק, ממרח חצילי גריל, קרם פלפלים אדומים, בורקס מעלי פילאס דקיקים, שקשוקה עם חלת פרג פסטו בצלי ירוק, שמני זית. בנוסף יוצאות מהמטבח מנות קטנות בהגשה מסתובבת לטובת האורחים המבוגרים.
מחיר ממוצע למנה: 200-300 שקלים לפרטים: http://www.maasia.net/
המקומי - קייטרינג לואיזה
ענת בן ארי מזדעזעת כשהיא שומעת על הטירוף שבו לוקים זוגות צעירים בבואם לחופה. "כולם רוצים להיות מיוחדים ויקרים ולהטיס חומרי גלם מצרפת ומדרום אמריקה ושוקולד בלגי וחצי עולם בשביל האירוע שלהם. הם לא מבינים שאת כל הטוב שבעולם נמצא פה, ממש מתחת לידים שלנו".
את הקייטרינג המתבסס על חומרי גלם ישראלים בלבד "לואיזה" הקימה בן ארי בשנת 2000. כל חומר הגלם הם מתוצרת ישראלית מובחרת, אורגנית בחלקה הנקנים מיצרים מקומיים.
"לכל מדינה יש את הייחודיות שלה שבגלל השפע הרב והנגישות הגבוהה, קצת שכחנו. אנחנו מקפידים על בישול עונתי ומודרני שלוקח את מה שהטבע נותן לנו והופך אותו לארוחת גורמה".
- איך האורחים מגיבים?
"נהדר. תראי, מי שבא אלינו הוא קהל מסוים, אנחנו לא זולים ומטבעו זה קהל שחשוף ליותר טעמים ויצירתיות ומוכן להתנסות בדברים חדשים. הוא גם מגיב טוב לצורת ההגשה וגם לשילובים הצבעוניים שאנחנו עורכים"
בתפריט: קרפצ'יו, אנטריקוט ברוטב יין והביסקוס, פילה דג ים טרי בחמאת שקדים ולימודים כבושים, גרטאן תפוח אדמה ואגסים, אורז ואורז פרא עם עשבי תיבול, סלט מלפפון ונקטרינה בוינגריט דבש ונענע, סלט ברוקולי ואגוזי קשיו, מלבי קרם שמנת ווניל עם רוטב יין ופירות יבשים, סלט בורגול במשרה תפוזים ותרד.
מחיר ממוצע: 200-250 שקלים לפרטים: http://www.luiza.co.il/
אסדו ובשרים - קייטרינג כמהין
השף שחר קרן עשה חיל בלימודיו האקדמיים במנהל עסקים, עד שמצא את ייעודו באוכל ואירוח. לפני כחמש שנים הקים את קייטרינג "כמהין" בנס ציונה והחל להתמחות באירועים הסובבים סביב נתחי בשר מדממים.
"עם ישראל אוהב בשר, על זה אין ויכוח", הוא טוען. "אבל בשנים האחרונות הוא הבין שהוא אוהב בשר טוב ומשובח, שיש הבדל בין אנטרקוט ב-60 שקל לבין באנטרקוט ב-120 שקלים".
הקייטרינג של שחר מגיע עם גרילי ענק שעליהם מעשנים וצולים את הבשר על גחלים לוחשות מעץ הדרים בשיטה דרום אמריקאית. הצלייה אגב, נעשית לעיני האורחים במשך שעות והמנה הכי פופולרית היא אנטרקוט.
"אנחנו מגיעים לכל מקום, אבל באירועים שהם במדבר ותחת כיפת השמיים, כל האירוע מקבל אוירה טקסית כמעט" .
- מה עושה אורח שלא יכול אפילו להריח בשר?
"יש שפע של סלטים, לחמים, דגים ומנות צמחוניות. אין סיכוי שתצאי רעבה".
בתפריט: אסדו צלעות בקר, אסדו טלה, נקניקיות מרגז, קבב טלה בשיפוד קינמון, רוסטביף, צ'וריסוס, המבוגר, סטייק פרגית, כנפי עוץ בצ'ילי ועוף שלמן בלימון צלוי על שיפודי ענק.
מחיר ממוצע: החל מ-200 שקלים ומעלה . לפרטים נוספים: http://www.c-cmehin.co.il/
פאסט פוד גורמה - פודארט
קייטרינג העילית פודארט לילך של השפית לילך גרמן זיהה את נישת האוירה הלא מחייבת בחתונות והזדרז להציע לה פתרון קולינרי.
"יותר ויותר לקוחות בוחרים לציין ולחגוג אירועים רשמיים בפורמט מסיבתי" אומר דני הקר, שותף בקייטרינג. "השוק משתנה. הצעירים שהתבגרו הגיעו לנקודה בחיים שבו הם מתחילים לעשות אירועים, אבל הטעם והצורך שלהם לא השתנה. הם לא יעשו אירוע כמו ההורים שלהם בזמנו".
הפתרון הוא מנות טאפאס שאותו ניתן לאכול בעמיד בלי שימוש בשתי הידיים ופינות ישיבה אלטרנטיביות. "בעמדות אנחנו שמים דגש מיוחד על התרחשות חוויתית שעובדת על כל החושים. הרבה עבודת בישול מתקיימת לעיני האורחים".
"החלטנו לקחת אוכל רחוב, שאפשר למצוא בכל פינה בעולם ולתת לו טוויסט איכותי. זה היה הטעם של פיצה אם היו עובדים עליה שלושה שפים והיא הייתה עשויה מחומרי הגלם הטובים בעולם", הוא אומר.
בין העמדות: עמדת פיצה בתנור לבנים עם אש חיה, רידוד בצק במקום, רוטב מעגבניות טריות, מוצרלה בופאלו, פרושוטו איטלקי עם תנאים מקורמלות, פירות ים טריים. עמדת מולים עם צ'יפס פריך ובירה בלגית. דלי אמריקאי עם רוסטביף, קורנדביף ופסטרמה וקרפ תאי-לוטי על מתקן ברזל וגם עמדת המבורגר מפונפן במיוחד.
לפרטים: http://www.foodart-lilach.co.il/
הטבעוני - קייטרינג ביירפוד
לצד התאווה הישראלית לבשר ללא הגבלה, החלו פעילים צמחוניים להרים את ראשם בשנה האחרונה ולכבוש יותר ויותר מקום בתקשורת הישראלית (מדור "שני צמחוני" הוא אחד מהם), בבתי הטבע וגם על מדפי המרכול.
קייטרינג ביירפוד נכנס למשבצת הזו בתחום הקייטרינג לאירועים. "אנחנו מגישים אוכל טבעוני גורמה כמו קציצה כפרית או ברפוד מוקפץ שאולי נשמעים לך מוזר, אבל ברגע שאת טועמת, את מתאהבת", אומרת איילת צימרמן, מנהלת השיווק של הקייטרינג הטבעוני.
"יש יותר ויותר זוגות צעירים עם מודעות אקולוגית ובריאותית שרוצים שגם האורחים שלהם יחשפו לעולם שלהם וגם כי הם לא מוכנים שיגישו בחתונה שלהם אוכל שהם מתנגדים לו מוסרית ובריאותית", מוסיפה צימרמן.
- אילו תגובות מתקבלות מאנשים שקיוו למצוא סטייק מדמם על הצלחת וכל מה שיש זה עדשים מונבטות?
"התגובה הראשונית היא שוֹק אבל תמיד מתפתחת שיחה וכבר קרה לנו יותר מפעם אחת שכל האירוע סבב סביב זה ושנוצרה שיחה. אנשים גם מבינים באירועים שיש מקום לשינוי. שעד עכשיו הם אכלו אוכל תעשייתי ומעובד ולא בריא. אנחנו מגישים להם אוכל עם טיפול מינימלי שנותן כבוד לחומי הגלם. המוקפץ שלנו מוקפץ ברבע כף של שמן קוקוס ומים. זה טעם אחר לגמרי והרבה יותר בריא".
בתפריט: סלט מנגולד וסלט כרוב, מטבלים מעגבניות מיובשות, אגוזי מלך וכוסברה, חציל קלוי עם טחינה ולימון, שיפודי ירקות, אורז אדום וירקות שורש, מיני פיצות מקמח כוסמת עם חצילים קלויים, גמבות ורוטב עגבניות. פסטה מאורז שחור עם ברוקלי ורטוב פקאנית, איטריות שעועית בסגנון אסייתי.
מחיר: החל מ-250 שקלים. לפרטים: http://www.barefood.co.il
החלבי - קייטרינג שמנת
מי שקשה לו להעביר את אורחיו למצב טבעוני למשך האירוע - יכול לבחור באופציית הביניים ולהזמין קייטרינג צמחוני.
"לאנשים נמאס מהבשר ומהסטנדרטי. אחרים צמחונים ורוצים לתת למשפחה שלהם חלק מתפיסת עולמם", אומרת גלית רומנו, בעלת הקייטרינג "שמנת". "יש הקפדה יתרה על כל חומרי הגלם שלנו, חלקם הגדול עונתיים, ואנחנו מחזיקים קונדיטוריה משלנו. בכלל, ארוחות חלביות הן גם פתרון מצוין כי הן מציעות דגים וקינוחים נהדרים".
המנה הפופולרית ביותר היא קאנאפה, נשנושונים מעוצבים שמגישים בקבלת פנים: אקלר במילוי קרם אבוקדו, גבינת שמנת, קרם רוקפור, ריבת תאנים ועוד. "אנשים משתגעים על זה", אומרת רומנו.
בתפריט: קדאיף מלוח עם גבינת עיזים ותרד מוקפץ, פסטות, רביולי, לחמי בוטיק, גבינות, פשטידות, קישים וסלטים שונים.
מחיר ממוצע: 160 שקלים לפני מע"מ לפרטים: http://www.shamenet.net/