שתף קטע נבחר
 

אוכלים באמצע הלילה: פירות ים ודאבל צ'יזבורגר

לפעמים באמצע הלילה מתחשק לכם לאכול משהו עסיסי וטעים, לילה לבן שיתקיים השנה ב-28 ביוני בתל אביב, הוא בדיוק הזמן לנסות את מנת הים-יבשה של השף שאול בן-אדרת ואת מנת הדאבל צ'יזבורגר של השף דויד לוי

מדי שנה מתקיימים בתל אביב-יפו אירועי לילה לבן במהלכו העיר מתמלאה באנשים שבאים לבלות לילה שלם בין מופעי רחוב, מסיבות ריקודים, הופעות, לסייר בגלריות השונות שפתוחות כל הלילה, להקשיב להרצאות מרתקות וכמובן, לאכול במסעדות שפתוחות לקהל הרחב ומציעות מנות מיוחדות ללילה הלבן. השנה ייערך לילה לבן ביום חמישי, 28 ביוני ויכלול מגוון אירועים המיועדים לקהל הרחב. תוכלו למצוא את רשימת המסעדות המלאה כאן ובעמוד לילה לבן של ynet.

  

המידע המלא על הופעות, גלריות, סיורים, הרצאות וכל מה שמחכה לכם בלילה לבן>>

 

עוד בערוץ האוכל:

 

ביקרנו במסעדת "קימל" של השף שאול בן-אדרת, ובמסעדת "אוונגרד" של השף דויד לוי וביקשנו משניהם לגלות לנו מה תהיה המנה המיוחדת שלהם ללילה הלבן, הם נעתרו בשמחה לבקשה והנה שתי המנות שמחכות לכם -

 

ים יבשה

המנה של שאול בן-אדרת, "קימל"

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

המרכיבים (ל-2 מנות):

150 גרם חזה עוף חתוך לרצועות בעובי 1 ס"מ

150 גרם פילה בקר חתוך לרצועות דקות

6 קלמרי גוף

8 שרימפס קלוף

1 כף חמאה

1/3 כוס רוטב טריאקי מוכן

1 כף שומשום

1/2 כפית ג'ינג'ר טרי קלוף וקצוץ

צ'ילי חריף (לפי הטעם)

 

אופן ההכנה:

  1. למחבת חמה ועל אש גבוהה מוסיפים חמאה ומטגנים את הבשר ופירות הים לפי הסדר: עוף, קלאמרי, בקר ושרימפס, למשך כ-2 דקות.
  2. מוסיפים את הצ'ילי, רוטב הטריאקי והג'ינג'ר ומבשלים כ-2 דקות נוספות - ניתן להכין רוטב טריאקי לבד, בשבילו צריך: כוס מים, 1/3 כוס רוטב סויה, 1/3 כוס סילאן, ג'ינג'ר ומעט שזיפים מגולענים. מבשלים הכל עד לכדי צמצום לחצי (הסברים בוידאו).
  3. כשהרוטב מצטמצם ועוטף את הבשר והדגים, מפזרים שומשום מעל, מערבבים ומגישים על פירה.

 

דאבל צ'יז בורגר

המנה של דויד לוי, "אוונגרד"

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

המרכיבים (ל-5 מנות):

1 ק"ג בשר בקר נתח פלדה

1 ק"ג שייטל

1 כף פטרוזיליה קצוצה

500 גרם (4 בצלים בינוניים) בצל לבן קצוצים ומאודים

2 כפות מלח

כף פלפל שחור טחון טרי

כפית אבקת סודה לשתייה

 

500 גרם גבינת קממבר

 

אופן ההכנה:

  1. טוחנים את הבשר בטחינה גסה.
  2. מערבבים יחד והיטב את הבשר, הפטרוזיליה, הבצל, מלח ופלפל ואת הסודה לשתייה וקורצים מהתערובת קציצות במשקל 200 גרם כל אחת.
  3. נותנים לקציצות לנוח במקרר למשך שעתיים.
  4. צורבים את הקציצות על מחבת פסים חמה- צד אחד למשך כ-3 דקות, הופכים ומניחים מעל כל קציצה פרוסת גבינת קמבבר ומכסים עם מכסה, על מנת שהגבינה תימס מעט, נותנים לבשר להתבשל כך למשך כ-3 דקות.
  5. אופן ההגשה: בלחמניה על מצע חסה טרייה, עגבנייה וטבעות בצל, מנים 2 קציצות, אחת על השנייה. מגישים חם עם פיינט של בירה וצ'יפס.

 

  • עוד הפתעות מחכות לכם בלילה לבן, התעדכנו בעמוד לילה לבן ב-ynet ובעמוד הפייסבוק של לילה לבן
  • מסעדת קימל, השחר 6, תל אביב.
  • מסעדת אוונגרד, הברזל 3, רמת החייל, תל אביב.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יהונתן צור
הדאבל צזי'בורגר של שף דויד לוי
צילום: יהונתן צור
צילום: אביגיל עוזי
שף שאול בן-אדרת
צילום: אביגיל עוזי
מומלצים