שתף קטע נבחר
 

חולמים על בית עם בריכה? בדקו את דמי האחזקה

ישראלים לא מעטים רוכשים באחרונה דירות בפרויקטים שכוללים בריכה צמודה. האם הם יכולים לשלם את עלויות התפעול הגבוהות של סמל הסטטוס הזה? קחו בחשבון: אם אינכם מהעשירון העליון, כנראה שלא תשחו בבריכה שלכם אי פעם

עיניים גדולות: החלום הישראלי לדירה הפך מזמן לכזה שיכלול חוץ ממקום מגורים גם מעלית, מרפסת וחניה. עכשיו הוא כולל גם בריכה צמודה בבניין, ורצוי שתתהדר בחדר כושר צמוד. הבעיה היא עלויות התפעול הגבוהות של הבריכה, שדיירים חדשים רבים לא מודעים להן כשהם רוכשים דירה בפרויקט יוקרתי מהסוג הזה.

 

כתבות נוספות בערוץ הנדל"ן :

 

בשנים האחרונות קיימת מגמה גוברת של פרויקטים הכוללים בריכה, אשר בחלוף הזמן הפכה לפיל לבן ומוזנח. תמיר מינץ, יו"ר האיגוד לניהול בתים משותפים ומנכ"ל קבוצת מ.מ.מ. אחזקות וניהול מבנים, מסביר כי "אנו רואים שכל הפרויקטים העממיים שנועדו לקרוץ לישראלי הממוצע על ידי בריכה במתחם נזנחו לחלוטין בשל עלויות המים, תפעול הבריכה, עלויות ביטוח ועלות מציל".

 

לדבריו, "רק בעלי דירות מהקצה העליון של העשירון העליון יכולים להרשות לעצמם בריכה בבניין". עוד אומר מינץ כי "גם בפרויקטים שמאכלסים את המעמד הבינוני-עליון מחליטים לרוב להפסיק לחלוטין את פעילות הבריכה בחורף, בעיקר בשל עלויות החימום הגבוהות, ולתפעל את הבריכה בקיץ בלבד".

 

פרויקט וויט סיטי בשכונת נווה צדק בת"א. אל תתאמצו - היא מתאימה לעשירון העליון (הדמיה: ארכ דקו) (הדמיה: ארכ דקו)
פרויקט וויט סיטי בשכונת נווה צדק בת"א. אל תתאמצו - היא מתאימה לעשירון העליון(הדמיה: ארכ דקו)

 

מעל 2,000 שקל בשנה למשפחה

פרויקט מגורים של חברת מי ערד ברחוב כוכב השחר באשדוד מהווה דוגמא לחלום שלא התגשם. הפרויקט היה אמור לכלול חמישה בניינים ובריכת שחייה לשימוש הדיירים. הבנייה הושלמה, אך בניגוד לתכנון המקורי הבריכה לא פעלה ולו יום אחד - כיוון שהדיירים גילו שמדובר במעמסה כלכלית משמעותית.

 

בפרויקטים אחרים הפעלת הבריכה הפכה למוקד מריבה בין השכנים. ישנם אלו המעוניינים להפעיל את הבריכה לאורך כל השנה, ישנם המעוניינים בכך רק בחודשי הקיץ, ויש אלו שמעוניינים שלא להפעילה כלל משעה שהם מגלים את העלויות הכרוכות בכך.

 

ואכן, העלויות הן גבוהות מאוד, בייחוד כשמדובר במשפחות צעירות עם ילדים להן הוצאות רבות בלאו הכי. "עלות אחזקה של בריכה חיצונית, הפועלת כשישה חודשים בשנה, כשמונה שעות ביום, לבניין הכולל כ-60 משפחות תגיע ל-170 שקל בחודש, כאשר התשלום הוא לכל אורך השנה", אומר מינץ. "כמובן שככל שכמות הדיירים גדלה המחיר יורד. אם הבניין לא אוכלס עד תומו, הנטל על הדיירים הקיימים עלול להיות גבוה מאוד".

 

חוץ מעלות זו בדרך כלל קיימת עלות נוספת שמפרישים הדיירים עבור "קרן פחת" לשיפוצים שוטפים ובלאי של מערכות הבריכה. כל זאת מעבר לעלות דמי ניהול השוטפים של אחזקת הבניין. על אף הרצון התמידי "להשתדרג", עלויות אלו מכבידות על רוכש דירה מממוצע, ובסופו של דבר הבריכה, שהיא סמל סטטוס לכל דבר, ממשיכה להיות שמורה לעשירים בלבד.

 

פרויקט YAM בשכונת עיר הימים בנתניה. כאן הגדילו לעשות - בריכה פרטית לדיירי הפנטהאוז (הדמיה: בריגה) (הדמיה: בריגה)
פרויקט YAM בשכונת עיר הימים בנתניה. כאן הגדילו לעשות - בריכה פרטית לדיירי הפנטהאוז(הדמיה: בריגה)

 

ולעשירון העליון: מסיבות בריכה כסטנדרט

רן בן אברהם, סמנכ"ל הייזום והשיווק של צמח המרמן, הבונה את פרויקט היוקרה וויט סיטי בשכונת נווה צדק בתל-אביב, מספר שאת הפרויקטים הללו יש להתאים לרוכשים שלא רק רוצים את סמל הסטטוס - אלא גם מוכנים ומסוגלים להרשות זאת לעצמם.

 

"המחשבה שלנו בתכנון המתקנים והשירותים בפרויקט, נובעת מהישענות על צרכי קהל היעד. חלק גדול מהרוכשים שלנו הם תושבי חוץ, שלא ישקלו לרכוש דירה בפרויקט ללא בריכה. הם מצפים, מקבלים ומוכנים לשלם עבור חוויית מגורים המשתווה לנהוג במלונות פאר, כשחוץ מבריכה ישנם משטחי דק עצומים, מיטות שיזוף מעוצבות, מתחם ספא, ועוד", אומר בן אברהם.

 

לדבריו, "בוויט סיטי, מלבד תושבי החוץ יש כ-50% ישראלים מהמאיון העליון. חשוב להבין שמדובר בדיירים שהיו מוכנים לשלם פרמיה גבוהה עבור זה שג'ורג'יו ארמאני הוא זה שעיצב את כל המתקנים בפרויקט. מבחינתם, העלות בהפעלת הבריכה לאורך כל השנה אינה מותרות אלא אורח חיים".

 

גם פרויקט המגורים YAM, המוקם בימים אלה בשכונת עיר ימים בנתניה על ידי חברת בריגה המתמחה בבניית פרויקטי יוקרה, כולל בריכה פרטית לדיירים. הפרויקט יכלול 118 יחידות דיור בשני מגדלים ותיבנה בריכה לשימוש הדיירים, אבל כאן מגדילים לעשות: דיירי הפנטהאוז יקבלו בריכה וג'קוזי בנפרד - כסטנדרט. כך או כך, דמי הניהול בפרויקט יעמדו על כ-1,200 שקל בחודש - לא זול בכלל, ונשאלת השאלה אם הדיירים בשאר הקומות יוכלו לעמוד בעלויות כאלה.

 

גם באילת יש לא מעט פרויקטים עם בריכות צמודות. חברת יוסי אברהמי מקימה בימים אלה את פרויקט פארק ים VIP, שהייחוד שלו הוא שרוב הדירות בפרויקט כוללות גם בריכה פרטית לכל דייר כסטנדרט. הוצאות האחזקה עליהן ישולמו על ידי כל דייר בנפרד וההוצאה תעמוד על 700-900 שקל בחודש, תלוי בגודל הבריכה. הדיירים יהיו פטורים מדמי ניהול, אך כשיקום הבניין יבחר ועד בית שיקבע תשלום קבוע בהתאם להסכמת הדיירים וההוצאות החודשיות המשותפות.

 

פרויקט פארק ים באילת. חשוב להבין שמדובר בדיירים שמוכנים לשלם (הדמיה: יוסי אברהמי) (הדמיה: יוסי אברהמי)
פרויקט פארק ים באילת. חשוב להבין שמדובר בדיירים שמוכנים לשלם(הדמיה: יוסי אברהמי)


פורסם לראשונה 27/06/2012 23:57

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הדמיה: ארכ דקו
פרויקט וויט סיטי בת"א: דירות ובריכות צמודות. מתאים לכם? פתחו את הארנק
הדמיה: ארכ דקו
מומלצים