שתף קטע נבחר

הח"כים: לשחרר בעלי יחידות נופש מכבלי החוזים

אחרי שעסקה בחוזים של מכוני הכושר, ועדת הכלכלה תבקש לאפשר לצרכנים להתנתק מיחידות נופש אליהן הם כבולים לכל ימי חייהם ואף מעבר לכך. בעלת יחידה בקלאב הוטל אילת שמשלמת דמי אחזקה של 2,800 שקל בשנה: "אני מוכנה היום להחזיר את היחידה אפילו ללא תמורה"

ועדת הכלכלה המשיכה היום (ב') להרחיב את הסיוע להינתקות של צרכנים מכבלי עסקאות לתקופות ארוכות והחלה לדון בשחרורם של בעלי יחידות נופש, שחלקם כבולים לחוזי התקשרות לכל ימי חייהם ואף מעבר להם. זאת, לאחר שהוסיפה לא מכבר להצעת החוק המונחת על שולחנה את האפשרות לנתק התקשרות עם מכוני כושר בהודעה של חודש מראש בתשלום דמי ביטול עד 100 שקל.

 

הוועדה מכינה לקריאה שנייה ושלישית את תיקון חוק הגנת הצרכן, לפי הצעת הח"כים איתן כבל (עבודה) ואופיר אקוניס (ליכוד) אליה הצטרף היום ח"כ יואל חסון (קדימה) במטרה לשחרר את בעלי יחידות הנופש מכבלי התחייבויותיהם. "העיסוק בסוגיה נמשך שנים גם במישור המשפטי, יש לה המון קורבנות וזו הזדמנות לעשות תיקון היסטורי", אמר חסון.

 

קלאב הוטל אילת (צילום: ג'ו קוט) (צילום: ג'ו קוט)
קלאב הוטל אילת(צילום: ג'ו קוט)

 

ניצן חרותי, סגן יו"ר עמותת בעלי יחידות קלאב הוטל בטבריה, טען כי הם לא זוכים לאוזן קשבת מצד בעלי המקום, אפילו כשמדובר בקשישים בני 70 ו-96 ,שלא מסוגלים לנצל את היחידה. לדבריו, יש כאלה החתומים על חוזי התקשרות ל-99 ואפילו ל-999 שנים שיעברו בירושה, אבל "אי אפשר למכור את היחידות כי אף אחד לא רוצה לקנות".

 

חרותי ציין כי במרוצת השנים דמי הניהול קפצו ב-80%-90%. עד 1989 הם עמדו על 225 שקל ובהצמדה למדד הם היו אמורים לעמוד היום על 950 שקל בלבד, אך בפועל הם זינקו ל-2,219 שקל. "פעם יחידת נופש היתה חלום, היום מדובר במלון ברמה של 3 כוכבים ומטה כאשר חופשה במקום דומה תעלה לכל היותר 1,200 שקל בלבד".

 

דינה מימון, בעלת יחידת נופש בקלאב הוטל אילת, הוסיפה כי היא נדרשת לשלם עבור אחזקת היחידה כ-2,800 שקל בשנה. "אני מרגישה כבולה בהסכם שלא נותנים לי להשתחרר ממנו", אמרה. "אני מוכנה היום להחזיר את היחידה אפילו ללא תמורה, רק שישחררו אותי מהצרה הזאת".

 

עו"ד לירון מאוטנר-לוגסי ממשרד המשפטים גילתה כי הדיונים המשפטיים בסוגיית יחידות הנופש מתנהלים כ-11 שנה, במהלכן דחה היועץ המשפטי לממשלה, כממונה על האינטרס הציבורי, שלושה הסכמי פשרה עקב התנגדות המועצה לצרכנות. לדבריה, "התיק הזה יתנהל עוד שנים ארוכות".

 

עו"ד אלקס הרטמן המייצג את קלאב הוטל הגיב כי "יש אלפי בעל זכויות שמרוצים מהיחידה שלהם והם צפויים להיפגע מהצעת החוק. כי אם החוק יאפשר לשחרר את בעלי היחידות מהתחייבותם, הלקוחות המרוצים יצטרכו לשלם דמי אחזקה גבוהים יותר".

 

הוא ציין כי מתוך כ-30 אלף יחידות, ב-2001 היו רק 300 מקרים של העברת בעלות, למיטב ידיעתו במכירה, ומשנת 2008 איפשרו ל-1,500 איש לבטל את התחייבותם, חלקם ללא עלות כספית וחלקם בעלות כספית. עוד טען כי לא מדובר בטובין או בשירות אלא בזכות שמהווה נכס, ולכן לא ניתן להחיל עליו את חוק הגנת הצרכן.

 

נציגת משרד המשפטים ציינה כי אם בעל יחידה לא מגיע לנופש במועד ובית המלון משכיר את היחידה למישהו אחר, הוא לא מפצה את בעל היחידה. חסון הבהיר כי בכוונתו לפעול לשינוי המצב, וללא פשרה מקובלת על המדינה יהיה צורך בחקיקה. הוא אף הציע לבטל את ההסכמים באופן גורף ולהציע ללקוחות חוזה חדש, אטרקטיבי ותחרותי.

 

יו"ר הוועדה ח"כ כרמל שאמה-הכהן (ליכוד) קטע את הדיון ודחה את המשכו למועד אחר. הוא אמר כי "מדובר בנושא מורכב וסבוך שלא ניתן להכרעה בזמן קצר". הוא קיבל את הצעתו של ח"כ עמיר פרץ (עבודה) לנסות הפגיש את הצדדים להידברות כהכנה לדיון הבא והבהיר שכוונתו להגיע לפתרון הבעיה ובלבד שלא תישאר תלויה באוויר כמו עד כה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
צילום: אפי שריר
קלאב הוטל טבריה
צילום: אפי שריר
מומלצים