בין השדה ליער: מתכונים עם פטריות
אפשר לאכול אותן טריות או צלויות, הן עסיסיות, בעלות ארומה משכרת ובטעם עז - מה הפלא שצמחונים חולים על פטריות? מתכונים לפטריות בתנור, סלט עם פטריות, קובה ממולא ופשטידת פטריות ותפוחי אדמה
הצמחונים שבינינו מכירים את אופיה הנפלא של הפטריה, שאם מכינים אותה בצורה הנכונה יש לה מרקם וארומה כמעט כמו של בשר. לא לחינם פטריות הפורטבלו הענקיות מחליפות בקלילות כל המבורגר בשרי, ואילו בחופן פטריות יער ושמפיניון קצוצות אפשר להשתמש כחלק מהמרכיבים לבורגר צמחוני יחד עם תוספות של עדשים, גזר וכדומה. הנה עוד כמה מתכונים שיש בהם פטריות וכדאי לנסות:
עוד בערוץ האוכל:
לקרוא בין הדפים: 3 לזניות טבעוניות
פטריות אפויות במרינדת סויה חרדל וטחינה
המרכיבים:
חבילת פטריות שמפיניות טריות
כפית רוטב סויה
2 שיני שום
כפית חרדל
כף גדושה טחינה גולמית
אופן ההכנה:
- קוצצים את שיני השום דק.
- מערבבים בקערה קטנה את הסויה החרדל והטחינה עד לקבלת מרקם אחיד.
- מוסיפים את שיני השום לתוך המרינדה.
- מניחים את הפטריות בתבנית אפייה ומוזגים ומעליהן את המרינדה.
- אופים בחום של 180 מעלות למשך 20 דקות.
סלט ירוק עם שבבי פטריות ברוטב ג'ינג'ר וטריאקי
המרכיבים:
חבילת עלי בייבי שטופים
חבילת פטריות שמפיניון
חופן עלי ג'ינג'ר כבוש
כף רוטב טריאקי
כפית דבש
אופן ההכנה:
- קוצצים את הפטריות דק.
- מכניסים לתוך קערה עמוקה את כל המרכיבים.
- מערבבים היטב.
- אופן ההגשה: בצלחת שטוחה לצד המנה העיקרית.
קובה פטריות
המרכיבים:
לקובה:
1/2 1 כוסות בורגול טחון עבה
1/2 1 כוסות סולת
מלח, פלפל
מים
למילוי:
4 בצלים גדולים
750 גרם פטריות שמפינין קצוצות
2 שיני שום קצוצות
1 תפוח אדמה אפוי
צרור פטרוזיליה, ללא הגבעולים
1/2 כוס צנוברים
אופן ההכנה:
- מכינים את הקובה: שמים את הבורגול בקערה, מוסיפים מים עד לגובה של כ-2 ס"מ מעל לבורגול ומניחים למשך חצי שעה על מנת שהבורגול יספוג את המים.
- מוסיפים לתערובת מלח, פלפל וסולת ולשים לבצק גמיש. אם הבצק יבש מדי מוסיפים עוד מעט מים - במידה והמים לא נספגו לחלוטין טרם הלישה, מסננים אותם.
- מכינים את המילוי: קוצצים את הבצלים לקוביות זעירות ומזהיבים אותן במחבת גדולה עם קצת שמן. מוסיפים את הפטריות ומפוררים אותו במזלג ומוסיפים את תפוח האדמה ומועכים לפירה. ממליחים, מפלפלים, ומטגנים כ-10 דקות. בוחשים מפעם לפעם. מוסיפים את השום ומטגנים יחד כדקה. מוסיפים את הפטרוזיליה, מכסים ומבשלים על אש קטנה כ-15 דקות. מורידים את המכסה ומבשלים עד שהנוזלים במחבת מתאדים. מוסיפים את הצנוברים ומערבבים היטב.
- ממלאים את קציצות הקובה: יוצרים קציצות שטוחות מהבצק בידיים לחות וממלאים אותן בכף מן התערובת. סוגרים היטב ויוצרים מעין גליל סגור משני צידיו.
- מטגנים את הקציצות בשמן עמוק ומגישים. אפשר גם לבשל בתוך מרק ירקות.
פשטידת פטריות ותפוחי אדמה
המרכיבים:
1 בצל פרוס
1 חבילת שמפיניון
חופן עלי תימין ובזיליקום
3 תפוחי אדמה
מלח, פלפל
100 גרם חמאה
אופן ההכנה:
- מטגנים את הבצל עד להשחמה.
- מבשלים את תפוחי האדמה בסיר גדול עם מים למשך שעה על אש נמוכה.
- טוחנים במעבד מזון את תפוחי האדמה עד לקבלת פירה.
- מוסיפים למעבד המזון את החמאה, עלי תימין ובזיליקום וקורט מלח/פלפל וטוחנים למשך דקה.
- מעבירים את הפירה לתבנית בגודל 30X20 ס"מ ו"מטביעים" את הפטריות, שלמות או חתוכות, במקומות שונים בפירה. מפזרים את הבצל המטוגן מעל.
- אופים בחום של 180 מעלות למשך 40 דקות.
בשיתוף אתר הצמחונות הישראלי
לכל הטורים של שני צמחוני