שתף קטע נבחר
 

המזגן מתחיל כאן: קרטיבים ביתיים לקיץ

הילדים מתחרפנים בבית ואוכלים רק ג'אנק פוד? השפים וובה טאשייב יובל רווה מקייטרינג "מפה לבנה" מושיעים אותם ואתכם עם מתכונים שהם הפעלה כיפית: ארטיקים ביתיים ומושקעים בטעמי אבטיח, אפרסק ויוגורט ושוקולד. מינימום השקעה ומקסימום טעם? בהחלט

הקיץ כאן מכה בנו ללא רחמים והצורך הקיומי במוצרים מצננים ומרעננים הולך וגובר. הכנת ארטיקים ביתיים יכולה להיות פתרון מהנה למגוון סיטואציות - שימוש בפירות שכבר בשלים ושקיצם מתקרב; ילדים שמשתעממים בין 4 קירות וגם ככה סתם, אם סתם מתחשק לכם משהו קר.

 

עוד בערוץ האוכל:

רוזה אהובה שלי: יינות רוזה שווים (וגם המלצה על פסטיבל היין הירושלמי שמתקיים היום!)

שווה ביס: 10 עוגיות מעולות להפסקת הקפה

כמה חם, כמה טעים: גלידות טבעוניות 

 

בבית יש שליטה מלאה על המרכיבים והכנת קרטיבים יוצאת אפילו זולה יותר מלקנות בחנות. לאחר שתתנסו בהכנה מספר פעמים תגלו כמה זה פשוט וכיף. אין גבול לשינויים שאפשר להכניס ובינינו - אפילו אלה שלא הצליחו עדיין טעימים בדרך כלל.

 

הכי כיף עם פירות, הכי טעים בבית. קרטיב (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
הכי כיף עם פירות, הכי טעים בבית. קרטיב(צילום: shutterstock)

 

לצורך ההכנה דרושים מספר דברים:

 

פירות - חומר הגלם הכי טעים, מרענן ונכון לקיץ. כשמכינים ארטיקים, חשוב לעשות כן מפרי בשל. כך מוסיפים פחות סוכר, המרקם של הארטיק נעים יותר והטעם - טבעי ומודגש יותר. אפשר להעשיר את הארטיק בעשבי תיבול (למשל - בנענע שתקועה לכם במקרר), ביוגורט או בחלב קוקוס ואפילו בחלב סויה. להורים שבינינו האפשרות שהילדים יאכלו ארטיק ממנגו ויוגורט במקום עוד ארטיק "אנגרי בירדס" היא סוג של קסם. הילד אוכל משהו טבעי ובריא ועדיין מתייחס לזה כאל ממתק.

 

ומה עם מי שלא יכול בלי שוקולד? האמת, לגיטימי לצפות לקינוח שוקולדי. לכן צירפנו מתכון במיוחד עבור המכורים.

 

בלנדר רגיל או בלנדר יד (סטיק) לערבול יעשו את העבודה. לא צריך לטחון את הפירות למחית חלקה לגמרי, קצת חתיכות פרי זה נהדר אבל זה כבר החלטה שלכם.

 

כלים להקפאה – קיימים היום תבניות להכנת ארטיקים שניתן לקנות בזול (ההשקעה מחזירה את עצמה מהר), למי שאין כל כוס פלסטיק תתאים. מקלות ניתן להשיג בחנויות יצירה או לשמור מארטיקים קנויים.

 

 אפשר לשדרג ולהכין ארטיק בשכבות (כלומר: ליצוק תערובת מפרי אחד לשליש כלי, להקפיא חלקית ואז ליצוק תערובת מפרי אחר ולחזור), ארטיקים למבוגרים עם אלכוהול (צריך להיזהר כי אלכוהול לא קופא ולכן לשים כמויות קטנות) וכל מה שתוכלו לחשוב עליו ושיש לכם בבית.

 

ועוד כמה טיפים לפני שמתחילים במתכונים:

כמויות. המרכיבים לתבנית של 6 ארטיקים קטנים של כ-50 גרם היחידה. אלו הן התבניות הסטנדרטיות שנמכרות בחנויות לכלי בית.

לאחר שהארטיק קופא (מספר שעות עד יממה) אפשר לחלץ אותו מהתבניות. הכי פשוט זה להחזיק את התבנית בזרם מים חמימים והוא נשלף בקלות. רצוי להחזיר לפריזר בקופסה אטומה עם נייר שעווה שלא ימס מהר מידי בזמן האכילה.

אם אתם משתמשים בכוסות פלסטיק ומקלות עץ רגילים אז התערובת צריכה לקפוא חלקית ורק אז להכניס את המקל, אחרת הוא לא יישאר במרכז.

אנחנו מעדיפים להשתמש בדבש, סילאן או סירופ תירס במקום סוכר כי המרקם יוצא חלק יותר וגם הטעם עדיף. אם אין בהישג יד- כמובן שגם סוכר רגיל יעבוד.

 

ארטיק אפרסק ויוגורט

 

המרכיבים ל-6 ארטיקים:

2 אפרסקים בשלים

1 גביע יוגורט עם אחוז שומן יחסית גבוה

3 כפות דבש (לילדים מתחת לגיל שנה להחליף בסילאן)

 

אופן ההכנה:

  1.  חותכים את האפרסקים ומוציאים את הגלעינים.
  2.  טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר על למרקם הרצוי (חלק או עם חתיכות פרי).
  3.  יוצקים לתבניות ומקפיאים ללילה.

 

הפייבוריט העונתי האישי שלנו מככב גם במקפיא. ארטיק יוגורט ואפרסק (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
הפייבוריט העונתי האישי שלנו מככב גם במקפיא. ארטיק יוגורט ואפרסק(צילום: shutterstock)

 

גיוונים: את האפרסק אפשר להחליף בשזיפים, תאנים, נקטרינות או משמשים. ניתן גם להוסיף לתערובת נענע, אוכמניות (הכי כיף להוסיף אותן שלמות לאחר שלב הטחינה) וג'ינג'ר.

 

ארטיק אבטיח נענע

 

המרכיבים:

2 כוסות של קוביות אבטיח (ללא גרעינים)

מיץ וגרידה מלימון אחד

3 כפות סוכר

1 כף סירופ תירס בהיר

1 כף פקטין נוזלי (ניתן להשיג בחנויות בישול) - לא חובה

 

קרטיב אבטיח (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
קרטיב אבטיח(צילום: shutterstock)

 

אופן ההכנה:

  1. שמים את כל המרכיבים מלבד הגרידה בבלנדר וטוחנים.
  2. מוסיפים את הגרידה ויוצקים לתבניות. מקפיאים ללילה.

 

גיוונים: תוספות טעימות לעסק הם מלון, ג'ינג'ר, נענע, לואיזה, למון-גראס וכן ליים במקום לימון, פלפל צ'ילי (למבוגרים), ואפילו גבינה בולגרית (למה לא בעצם?).

 

ארטיק שוקולד

 

המרכיבים:

1 כוס חלב

20 גרם שוקולד (שורה אחת של קוביות מכל חפיסה שיש בבית)

1 כף אבקת קקאו

4 כפות סוכר

1 כף קורנפלור

קורט מלח

1/2 כפית תמצית וניל טובה

1 כפית חמאה

 

אופן ההכנה:
  1. ממיסים את השוקולד בסיר על אש מאוד קטנה תוך כדי ערבוב.
  2. מוסיפים את שאר המרכיבים חוץ מהווניל והחמאה ומערבבים היטב, מגבירים את האש לעוצמה בינונית.
  3. ממשיכים בבישול עד שהתערובת מסמיכה (5-10 דקות).
  4. מוסיפים את הווניל והחמאה ומערבבים להמסה מוחלטת.
  5. מעבירים לכלי נוח למזיגה (קנקן קטן או מד ליטר) ומניחים להתקרר מעט.
  6. יוצקים לתבניות ומקפיאים.

 

וובה טאשייב ויובל רווה הם השפים של קייטרינג מפה לבנה . 052-7388364, 054-2157888

 


 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
תן לו באבטיח. קרטיב
צילום: shutterstock
מומלצים