שתף קטע נבחר
 
צילום: index open

כוח הירק וקסם הפרי: חגיגה טבעונית צבעונית

הם בריאים, טעימים, צבעוניים וגם אין עליהם מע"מ - פירות וירקות הם המרכיבים העיקריים במנות הטבעונית שתמצאו בטור של היום - משקה אנרגיה טבעי, פאי פירות ללא אפייה, סלט אצות ומוקפץ עם אטריות שעועית

סמות'י קיצי

משקה קר, וטעים שמעניק אנרגיה ותחושה נפלאה. מומלץ לשתות בבוקר.

 

  • מומלץ להקפיא את הפירות למשך כמה שעות לפני הכנת הסמות'י.
  • ניתן להוסיף 1/2 כפית ג'ינג'ר טרי חתוך לרצועות דקות.
  • ניתן להמיר את המלון והמנגו בפירות שונים כגון פפאיה, אפרסק, פירות יער ועוד.

 

עוד בערוץ האוכל:

 

סמות'י על - משקה אנרגיה טבעי (צילום: שירן כרמל ) (צילום: שירן כרמל )
סמות'י על - משקה אנרגיה טבעי(צילום: שירן כרמל )

 

המרכיבים:

2 כוסות מלון כתום חתוך לחתיכות

1 מנגו מקולף וחתוך לחתיכות

חופן עלי נענע טריים

מיץ מ-2 תפוזים טריים

8 עלי חסה ערבית או 2 עלי מנגולד

4 קוביות קרח

 

אופן ההכנה:

  1. מכניסים את כל הרכיבים לבלנדר חזק ומערבבים היטב.

 

טארט פירות

המרכיבים

2 כוסות שקדים מושרים במים לכשעה

1/2 כוס תמרים

 

לקרם:

3 כוסות קשיו מושרים במים לכשעה

3/4 כוס שמן קוקוס

1/2 כוס דבש

כפית וניל

1/2 כוס מיץ לימון

כף קליפת לימון מגוררת

 

פירות לקישוט: מנגו, תות, קיווי, שזיף

 

אופן ההכנה:
  1. טוחנים את השקדים והתמרים במעבד מזון עד שמתקבל מרקם חלק. משטחים את התערובת בתבנית בקוטר 24 ס"מ.
  2. טוחנים את מרכיבי הקרם במעבד מזון עד שמתקבל קרם חלק, מפזרים את הקרם על הבצק בצורה אחידה.
  3. פורסים את הפירות לפרוסות ומסדרים על הקרם.
  4. מקפיאים ואוכלים חצי קפוא.

 

טארט פירות ללא אפייה (צילום: שירן כרמל ) (צילום: שירן כרמל )
טארט פירות ללא אפייה(צילום: שירן כרמל )

  

סלט אצות וואקמה

המרכיבים (ל-6 אנשים):

2 בטטות חתוכות לגפרורים

2 סלקים חתוכים לגפרורים

1/2 כרוב לבן

1/2 חבילת פטרוזיליה קצוצה

20 גר אצות וואקמה מושרות במים קרים

3 כפות נבטי מש

כפית ג'ינג'ר קצוץ

 

לרוטב:

3 כפות שמן זית

מיץ מ-1 לימון

2 כפות שמן שומשום

מלח

 

אופן ההכנה: 

  1. מערבבים את כל המרכיבים בקערה.
  2. מערבבים את חומרי הרוטב היטב ושופכים מעל לסלט ומערבבים.

 

מוקפץ אטריות שעועית ברוטב קשיו למון גראס ג'ינג'ר

המרכיבים:

1/3 חבילת אטריות שעועית

2 קישואים חתוכים לגפרורים

2 גזרים חתוכים לגפרורים

1/2 כרוב לבן קצוץ

כף שמן קוקוס

 

לרוטב:

כוס קשיו

גבעול למון גראס

כפית ג'ינג'ר

כוס מים

1/2 כפית מלח

 

אופן הכנה:
  1. מקפיצים את הירקות בווק למשך 5 דקות.
  2. מערבבים הכל בבלנדר עד שמתקבל מרקם חלק.
  3. מערבבים את הסלט עם הרוטב.

 

מוקפץ אטריות שעועית ברוטב קשיו למון גראס ג'ינג'ר (צילום: שירן כרמל ) (צילום: שירן כרמל )
מוקפץ אטריות שעועית ברוטב קשיו למון גראס ג'ינג'ר(צילום: שירן כרמל )

 

  • באדיבות השפים ציונה מלמן וגיל הררי ל "ברפוד - המרכז לחיים בריאים"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שירן כרמל
סלט אטריות שעועית
צילום: שירן כרמל
צילום: שירן כרמל
פאי פירות קיצי
צילום: שירן כרמל
מומלצים