שתף קטע נבחר

 

בבנק הדואר מתקשים להיפרד מהעמלה שבוטלה

ביטלתם עסקת רכישה באינטרנט, רוצים גם החזר על העמלה שנגבתה מכרטיס האשראי שהנפיק בנק הדואר? תתקשרו לבקש, אחרת לא תקבלו. דואר ישראל: ההחזר מבוצע באופן ידני ומלא כיוון שזיכוי אוטומטי איננו אפשרי

בנק הדואר דווקא ידוע בכך שאינו גובה עמלות, אולם מסתבר שכאשר הוא כן עושה זאת, קשה לו להיפרד מהעמלה, גם אם הוא מחוייב להחזיר אותה באופן אוטומטי.

 

לפני מספר חודשים השיק בנק הדואר את כרטיס "ויזה נטען דולר" המאפשר להטעין מראש את התקציב המיועד לשימוש בכל מקום בעולם המכבד כרטיסי אשראי של ויזה ובכלל זה רכישות באתרי האינטרנט.

 

 

עבור ביצוע רכישות באינטרנט המבוצעות מחוץ לארה"ב גובה החברה סכום של 1% מערך העסקה, ואולם מסתבר כי במקרה של ביטול העסקה, החברה לא מזכה את הלקוח בעמלה שנגבתה, למרות שהיא אמורה כמובן לעשות זאת.

 

"רכשתי מוצר באינטרנט באמצעות paypal", מספר ל ynet שמואל, המחזיק בכרטיס נטען שקיבל בסניף הדואר. "לאחר זמן קצר ביטלתי את העסקה והחזירו לי את הכסף, אולם גיליתי שבנק הדואר, לא החזיר את סכום העמלה שגבה. הדבר הזה חזר על עצמו כמה פעמים בעסקאות שביטלתי. רק אחרי שעשיתי הרבה טלפונים לדואר וניג'זתי הם הסכימו להחזיר לי".

 

"זיכוי אוטמטי אינו אפשרי"

שמואל לא התעצל ושלח מכתב לבנק הדואר וכן למשרד התקשורת, הגוף המפקח על דואר ישראל וקבל על הנוהג המגונה. אולם להפתעתו גילה שאין מדובר במקרה חריג אלא כך עובדת השיטה. "מצאנו כי אכן עקב בעיה טכנית לא ניתן לזהות ביטולי עסקאות של חברת paypal ולכן לא זוכית באופן אוטומטי בעמלה עבור ביצוע העסקה", השיבו לו בדואר ישראל. "אנו מצרים על האירוע ופועלים לתקנו". בחברה הוסיפו וציינו כי אם בעתיד לא יתבצע זיכוי מתאים הם מבקשים ממנו להודיע להם בדוא"ל או בטלפון והם יזכו אותו. "זה ממש מוזר", אומר שמואל, "אני צריך להודיע להם כל פעם כשזה קורה?"

 

בתשובה לשאלת ynet השיבו בחברה: "מבדיקה שערכנו עלה כי בכל ביטולי העסקאות שביצע הלקוח בכרטיס, מדובר בסכום מצטבר של 1.8 דולר שהוחזר לכרטיס באופן ידני ומלא כיוון שזיכוי אוטומטי איננו אפשרי. יודגש כי ההחזר עבור הפעולה עצמה מבוצע באופן מלא ומיידי".

 

במקרה של שמואל אמנם מדובר בסכומים קטנים, הנעים לרוב סביב דולרים בודדים, אולם מסתבר שזהו לא מקרה בודד אלא מציאות קיימת. כך אלפי מקרים כאלו יכולים להצטבר לסכום לא קטן בכלל. אם הלקוח לא יבקש לקבל את העמלה - חברת הדואר תמשיך לצבור מזומנים, על חשבונו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים