לטייל בגליל העליון זה לא פיקניק. ואולי דווקא כן
מעיין נובע, מכשירי כושר גופני, מתקני משחקים ועוד - יערות הגליל מלאים באתרי פיקניק שלצד רביצה מול הנוף, גם מספקים אטרקציות לא שגרתיות למטיילים. מפה, סלסלה והפעלה
היערות הסבוכים שמכסים את מורדות הרי הגליל, מציעים למטיילים באזור חניוני פיקניק שבהם ניתן לא רק לנשנש משהו אל מול הנוף, אלא גם לקבל צ'ופרים בדמות מעיין זורם, מתקני משחקים, תצפיות, מכשירי כושר גופני ועוד.
הנה כמה מהחניונים שיהפכו את הביקור שלכם בצפון למיוחד יותר.
חניון עין מרגנית
על דרך נוף יער ביריה נמצא מעין קטן בשם "עין מרגנית" שנובע בעיקר בחורף. הוא ניצב בצלה של תאנה עתיקה בעלת נוף רחב ובימי הקיץ היא גדושה פרי שניחוחו נישא למרחקים.
סביב המעיין ועל מורדות ההר, קק"ל בנתה טרסות מאבני שטח טבעיות שיוצרות חמש פינות פיקניק אינטימיות. צמד שולחנות וספסלי עץ ניצבים בצל עץ שקד או תאנה מרוחקים זה מזה ומוקפים בבוסתן עצי ארץ ישראל ביניהם: רימונים, תותים, תאנים וחרובים שכולם ניטעו על ידי קק"ל.
שביל אספלט מוביל אל רחבת פיקניק מונגשת הצופה אל עצי היער. החניון, שנמצא בלב יער ביריה עטוף מכל עבריו בעצים מחטניים, אורן קנרי, קפריסאי, אורן הגלעין וברוש. מנקודת התצפית הגבוהה ניתן לראות את נופי עמק החולה ורמת הגולן. החניון פתוח כל ימות השנה, וניתן להגיע אליו מכיוון חצור הגלילית כ-4 ק"מ, ומכיוון עמוקה כקילומטר.
נגישות ופינות אינטימיות. חניון עין מרגנית (צילומים: רונית סבירסקי)
חניון אבי ויגדר
בין עין זיתים לעמוקה, על דרך נוף יער ביריה, שוכן חניון אבי ויגדר. החניון הוקם לזכרו ובכניסה לחניון ניצבת אנדרטת אבן הנושאת את שמו. חבריו ושותפו לעסקים של ויגדר, שנפטר בגיל צעיר, בחרו להנציח אותו בלב הטבע הירוק.
עוד על הפיקניק שלכם בערוץ התיירות:
- עניין של גישה: אתרים נגישים לפיקניק עושים פיקניק: המקומות המומלצים להפוגה בטבע מנפנפים בחיק הטבע: אתרים מומלצים למנגל
החניון עומד בצל עצי אורן וברוש ופזורים בו כשבעה שולחנות פיקניק. עצי האורן הקנרי מזכירים בצורתם את עצי האשוח. שביל הליכה מרוצף אבן מוביל אל רחבת תצפית שבה הוצב לוח מתכת המציין את כיווני הנוף. באופק נשקפים רכסי רמת הגולן, למרגלותיהם שמורת החולה והיישובים חולתה, יסוד המעלה ושדה אליעזר.
הנצחה של חבר בלב הטבע הירוק. חניון אבי ויגדר
חניון עין גבר
שמו של החניון ניתן לו בשל המעיין המתגבר שזורם במרכזו. "עין גבר" הוא מעיין שכבה איתן, שהיה אחד המעיינות השופעים באזור. כיום שפיעתו הגדולה היא בעיקר בחודשי החורף. נקודת הנביעה נמצאת על מדרון קטן.
בימי השלטון הבריטי נאספו מי המעיין בצינור שהוביל את המים לתוך בריכה מלבנית פתוחה, וממנה הובלו בתעלות אבן מדופנות במורד ההר אל שקתות שנועדו להשקיית העדרים. בסוף שנות ה-60 של המאה הקודמת הוקמה במקום משתלת קק"ל שהתבססה על מי המעיין להשקיית השתילים הצעירים.
בשטחי החניון ניטעו עצי בוסתן רבים ביניהם: תות, חרוב, שקד, תאנה וזית ובמעגל החיצוני הוא נושק לעצי יער ביריה, האורן והברוש. בחניון הוצבו כ-8 שולחנות פיקניק במקומות מוצלים וקרירים. בין העצים נפערים חלונות הצצה אל הנוף וניתן לראות את רכסי רמת הגולן ורמת דלתון. החניון נמצא על דרך נוף יער ביריה סמוך לכניסה מכיוון כביש 89.
המים נאספו כבר מתק' המנדט. בריכה לאיסוף מי המעיין בחניון עין גבר
חניון עין זיתים
ייחודו של חניון עין זיתים הוא בגודלו ובמתקניו. הוא החניון היחידי במרום הגליל שיש בו מתקני משחקים. הוא מהווה פארק נופש פעיל והוקם במלאות 150 שנים למדינת אוסטרליה המערבית, כשהוא מוקדש לראש הממשלה צ'רלס קורט ורעייתו.
מתקני הפארק עשויים מקורות עץ עצומות שיוצרות גשרונים, סולמות ומגלשות. ברחבה הסמוכה הוצב מתקן פלסטיק צבעוני שמיועד לבעלי מוגבלויות ויש בו מגלשה וחבל טיפוס. שולחנות פיקניק רבים פזורים בצל עצי האורן. אל החניון מגיעים מכביש 89 בסמוך ליישוב דלתון.
מתקני שעשועים וכבוד לאוסטרלים. חניון עין זיתים
חניון עוצבת ראם (עין הוזים)
חניון עוצבת ראם הוקם כהנצחה לחטיבה 37 של השריון. אנדרטת הפלדה השחורה ניצבת בשיאה של גבעה המשקיפה על העמק. בחלקו התחתון של החניון עומד טנק שהשתתף בלחימה באזור. בין הסלעים הסמוכים אליו ובצל העצים, הוצבו שולחנות פיקניק מאבן. האתר שוקם על ידי קק"ל בשנת 1999. גרם מדרגות עץ מטפס במעלה ההר עד לאנדרטה ולרחבת התצפית.
- מבשר את החורף: לטייל בעקבות אירוס הסרגל
- "הטיול בטבע הפך לבריחה": המלצות לפינות חמד בצל המלחמה
- עששיות וציפורים: טיולים ופעילויות חינם בחנוכה של החברה להגנת הטבע
- "סוף-סוף כתבה שלא קשורה למלחמה": יצאנו לבדוק את השיפוץ בעין ג'ונס
- "לקח לי הרבה זמן לצאת מהבית": בלוגרית הטיולים חוזרת לשטח, ויש לה גם המלצה לימים אלה
המראה שנשקף ממרום הרכס מצדיק בהחלט את המאמץ. כרמי הענבים הסדורים נראים כמו ציור מושלם על רקע נופי העיר צפת, רכס המירון והר כנען. על רחבת התצפית הוצב פסל פלדה ענק בצורת האות ש' ולצדו לוחות הנצחה הנושאים את שמותיהם של 166 חללי החטיבה שנפלו בקרבות מלחמת ששת הימים ויום הכיפורים.
המצבה עוצבה על ידי הפסלת דינה ניר-אבן-טוב אלמנתו של עודד אבן-טוב שנפל במלחמת ששת הימים. אל החניון מגיעים מדרך נופית מרום גליל לכיוון היישוב קדיתא. אל החניון מגיעים מדרך הנוף החדשה שנפרצה על ידי קק"ל לאחרונה מעין זיתים לכיוון יער מירון סמוך לכביש הגישה לקדיתא.
כרמי הענבים הסדורים נראים כמו ציור מושלם. חניון עוצבת ראם
מתחם כושר בטבע
לאלו שיחסר להם אימון הכושר היומי, יוכלו לתרגל בנוף הפתוח במגרש חדיש שהוקם לאחרונה
על ידי קק"ל בסמוך לשביל הדו-קיום "דלתון-גוש חלב".
השביל יוצא מתוך הכפר גוש חלב לכיוון דלתון, ומשמאל לדרך ניצב מגרש מסודר ועליו מתקני כושר גופני מודרניים ומעוצבים בצבעים של שחור ואדום. המתקנים כוללים הרמת משקולות, חיזוק שרירי רגליים, חתירה, קרוס קאנטרי ומתח. תוך כדי התעמלות אפשר לצפות על כרמי הענבים של דלתון ורכסי רמת דלתון.
אחרי הפאנן כדאי להתעמל. מתחם כושר באזור דלתון-גוש חלב
חניון רוטרי
בדרך מדלתון לכיוון עין זיתים ממוקם יער פאול הריס לשלום. החניון הגדול והמעוצב שנמצא בכניסה ליער נתרם על ידי ארגון רוטרי. חניון נעים ומוצל עם שולחנות פיקניק מאבן בצל העצים, פרגולות עץ עם ספסלי ישיבה וברזיית אבן אמנותית.
בחניון ניטעו ארזים לזכר חללי אסון המסוקים. כל אחד מעצי הארז מנציח את שמו של לוחם שנפל באסון. אל החניון מגיעים מכביש 886.
פרגולות עץ עם ספסלי ישיבה. חניון רוטרי