שתף קטע נבחר
 

התשובה של חמינאי לסנקציות: טאבלט איראני

"סטיב ג'ובס" האיראני, רידא מורידאבי, מציג את "דימו" - הגירסה המקומית של איראן לטאבלט. עוד בתוכנית: סלולרי איראני זול - בסיסי וללא אפליקציות. עם זאת, 80 מיליון מנויי הסלולר באיראן ממשיכים להעדיף תוצרת חוץ

המנהיג הרוחני של איראן , אייתוללה עלי חמינאי , כבר הכתיר את השנה הנוכחית בתחום הכלכלי כ"שנת ההתנגדות". הוא קרא לאיראנים להתמודד עם לחץ הסנקציות המעיק באמצעות הגברת הייצור המקומי, כדי לנסות ולהתמודד עם המחסור במוצרים השונים.

 

 

ברוח הזמן נראה כי אחת החברות שנענו לאתגר היא חברת התקשורת אירתיבאט ארבאנד, שהודיעה לפני מספר שבועות כי החלה בייצור מקומי של טאבלט ובשבוע שעבר הודיעה על ייצור מכשירי טלפון סלולרי זולים.

 

צפו בטאבלט האיראני: 

 

הטאבלט "דימו"

"סטיב ג'ובס" האיראני נקרא רידא מורידאבי והוא משמש כמנכ"ל החברה. הוא היה זה שהציג לפני שבועות אחדים את "הדימו" - הגירסה המקומית של איראן לטאבלט. זו מהווה התקדמות נוכח העובדה כי בעבר חברה איראנית אחרת בעלת שם דומה הודיעה על ייצור סמארטפונים המשתמשים במערכת אנדרואיד. אולם, הטלפונים הללו, תחת המותג GLX, נוחלים הצלחה שולית בלבד בשוק המקומי שכן הצרכן האיראני מעדיף את המכשירים שלו מחו"ל. כמו כן, נטען כנגד החברה שייצרה את הסמארטפונים הללו כי שירותיה לאחר המכירה גרועים.

 

למרות שארבאנד לא חשפה פרטים רבים על הייצור של "דימו", נראה כי מדובר במוצר שדומה מאד לטאבלט מתוצרת סמסונג שכן בתהליך הייצור היו מעורבים מהנדסים מקוריאה, כך לפי אירתיבאט ארבאנד. טאבלט עם גודל מסך של 7 אינץ' נמכר באיראן במחיר של כ-150 דולר בעוד טאבלט עם מסך של 9 אינץ' נמכר תמורת כ-350 דולר.

 

 

הייצור של הטאבלט המקומי מהווה אינדיקציה לביקוש הגובר לטאבלטים בשוק האיראני. מי שבאמת רוצה, ולמרות הסנקציות, יכול להשיג בטהרן טאבלטים מתוצרת חוץ וזה בדיוק מה שמטריד את מוראדיבי, שקרא לתקשורת המקומית לחדול מקידום המכירות של הטאבלטים הזרים. במועד ההודעה על תחילת השיווק של הדימו הודיע היצרן כי בשנה הבאה הוא מתכנן להשתלט כבר על כ-55% משוק הטאבלטים האיראני.

 

החברה שמשרדיה הראשיים נמצאים בחבל ה"ערבי" של איראן (חויזסטאן) לוטשת עיניים גם לשווקים בחו"ל ולטענת מוראדיבי היא כבר סגרה עסקאות לייצוא ה"דימו" לשתי מדינות בחו"ל. הוא לא פירט את שמן.

 

סלולרי זול

אירתיבאט ארבאנד נמצאת כיום בשלבים ראשונים של ייצור מכשיר טלפון סלולרי שיימכר במחיר של 55,000 תומאן (כ-30 דולר). לפי המנכ"ל, החברה תייצר חמישה דגמים של הטלפון, גם הם תחת המותג "דימו".

 

מורידאבי ציין כי לאור תנאי השוק באיראן, הוא מעריך כי יימצא ביקוש יציב למכשיר הטלפון החדש והזול. הוא הדגיש כי מכשיר הטלפון האיראני יהיה בסיסי ולא יתמוך באפליקציות. "לפי המצב הנוכחי של שוק הטלפונים הנייד באיראן והמצב הכלכלי, אני סבור שהטלפון הזה ישיג נתח שוק לא מבוטל", הוא צוטט כאומר.

 

יצוין כי חברות התקשורת המקומיות מנסות כבר שנים להשיג אחיזה בשוק הטלפון הסלולרי באיראן. נכון להיום הצלחתן מוגבלת שכן הצרכן האיראני מעדיף להשתמש בטלפונים המיוצרים על ידי חברות זרות ובעיקר סמסונג ונוקיה.

 

שוק הטלפון הסלולרי באיראן הוא הגדול ביותר במזרח התיכון עם מספר מנויים הנע סביב 80 מיליון. עם זאת, חדירת הסמארטפונים לשוק האיראני נמוכה יחסית לשאר שכנותיה.

 

דורון פסקין הוא מנהל אגף המחקר בחברת אינפו פרוד מחקרים (המזה"ת) www.infoprod.co.il


פורסם לראשונה 21/08/2012 08:18

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים