שתף קטע נבחר

סטודנטים: אגד מעכבת את הרב-קו המוזל

אגד מוכרת לסטודנטים כרטיסים חופשיים שנתיים, אך מתעקשת על נהלי משרד התחבורה ולא מנפיקה להם כרטיס ללא הצגת תעודת סטודנט. הבעיה: רוב הסטודנטים מקבלים את התעודה רק לאחר תחילת הלימודים, ועד אז נאלצים לשלם על הנסיעות. בעקבות פניית ynet ישונו נהלי משרד התחבורה

רב-קו לסטודנטים של אגד שוב מעורר תסכול: סטודנטים ששילמו בעבור כרטיס נסיעה לשנה שלמה טוענים כי החברה מסרבת להעניק להם את הכרטיס ודורשת הצגת תעודת סטודנט, שאין באפשרותם להשיג מכיוון ששנת הלימודים מתחילה רק בעוד כשבועיים. לטענתם, אגד לא מסתפקת באישור לימודים, בעוד שהנפקת תעודות הסטודנט מתבצעת לרוב כשבוע או שבועיים לאחר תחילת הלימודים.

 

היסטוריה של תלונות על הרב-קו של אגד :

סיוט בתחנה המרכזית בירושלים: נהירה לרב-קו

מהבוקר: עשרות עמדות רב-קו נוספות בירושלים

בלגאן בהנחה לסטודנטים באוטובוסים

 

"האישור תקף בכל מקום - חוץ מאגד"

חברת אגד הזמינה סטודנטים לרכוש דרך אתר האינטרנט של החברה כרטיס רב-קו מסוג "חופשי סטודנטיאלי". החברה

מציעה 2 סוגים של כרטיסים: הראשון לסמסטר לימודים אחד והשני הוא כרטיס נסיעה שנתי. מחירו של הכרטיס לסימסטר לימודים הינו בין 371 שקל ל-1,393 שקל (תלוי במיקום הקו ובאזור הנסיעה הכלול) ובמסלול השנתי התקף מיום 15.10.12 ועד ליום 14.10.13 המחיר הוא בין 900 שקל ל-3,377 שקל.

 

מרבית רכישות הסטודנטים הינם של כרטיסים שנתיים, כשחלקם מחדשים את הכרטיס החופשי הקודם שהם רכשו, המסתיים ב 14.10.12.

 

הנחיות החברה באתר מציגות מדיניות נוקשה של החברה. "סטודנטים שימו לב", כתוב באתר "נא לא לבצע רכישת כרטיס סטודנטיאלי אם אין בידך תעודת סטודנט בתוקף לשנים 2012/2013 ואישור לימודים לשנה הנ"ל".

 

בנוסף נכתב כי "הטענת כרטיס חופשי סטודנטיאלי בכרטיס רב-קו אישי תעשה רק לאחר הגדרת הכרטיס בעמדת ההנפקה בסטטוס "סטודנט פלוס. ההרשמה והתשלום יעשו במערכת ההרשמה והתשלום באתר האינטרנט של אגד".

 

מדובר ללא ספק בתנאים לא הגיוניים עבור הסטודנטים, שכן בפועל החברה לא מעניקה להם אפשרות ליהנות מהכרטיס בתחילת השנה.

 

"בכל מקום אישור הלימודים תקף, אפילו במקומות עבודה, אבל באגד זה משהו אחר", מספר מוטי בהם שלומד באוניברסיטה העברית בירושלים. לדבריו, האוניברסיטה תנפיק לו תעודה של שנת הלימודים 2012-2013 רק שבועיים לאחר תחילתם, ועד אז ישנו אישור לימודים המונפק באינטרנט.

 

הסטודנטית שרה פרי, הלומדת במכללת הדסה בירושלים ונמצאת בחודש התשיעי להריונה, רותחת מזעם. "בכל שנה יש עם אגד את אותן בעיות. בשנה שעברה היו תורים ארוכים. שילמתי 1,410 שקל על הכרטיס והשנה פניתי מראש לחברה ולפניות הציבור שלהם על מנת שיהיה לי כרטיס, אבל כשהגעתי לקופות, הם לא הסתפקו באישור הלימודים".

 

תורים בעמדות הנפקת רב-קו בירושלים בשנה שעברה (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
תורים בעמדות הנפקת רב-קו בירושלים בשנה שעברה(צילום: גיל יוחנן)

 

שלומי בן חמו, הלומד גם הוא במכללת הדסה וחבר באגודת הסטודנטים שם, מספר כי הוא דאג להדפיס לכל הסטודנטים את אישורי הלימודים, אך "את אגד זה לא מעניין. עד שיהיה לנו כרטיס סטודנט תקף, נאלץ לשלם על הנסיעות", הוא אומר.

 

"באריאל נקבל את התעודות רק שבועיים אחרי תחילת הלימודים. כך זה היה בשנה שעברה", טוען גם הסטודנט שמעון מהמרכז האוניברסיטאי באריאל.

 

אגד: פועלים לפי הנחיות משרד התחבורה

דובר אגד מסר בתגובה כי "תקנות משרד התחבורה קובעות, כי רב-קו סטודנט יונפק אך ורק לבעלי כרטיסי סטודנט בתוקף. אגד פועל על פי הנחיות ככתבן וכלשונן ואף פרסם אותן באתר האינטרנט.

 

"לצערי, אגודות הסטודנטים טרם הנפיקו כרטיסי סטודנט חדשים לציבור הסטודנטים, ולכן עשרות אלפי סטודנטים יאלצו להמתין לזכאות להנחות בתחבורה הציבורית עד שהאגודות יציידו אותם בכרטיס סטודנט מזהה ועדכני.

 

"יצויין, כי במידה ומשרד התחבורה ישנה את ההנחיות ויאשר למפעילי התחבורה הציבורית להסתפק גם בהצגת אישור לימודים לצורך הנפקת כרטיסי הנחה שנתיים, יפעל אגד על פי הנחיות החדשות".

 

בעקבות פניית ynet והצטברות התלונות נודע כי הממונה על הפיקוח הפיננסי כלכלי במשרד התחבורה, אריה זדה, עידכן את ההנחיות של המשרד ולפיהן תעודה של שנת הלימודים הקודמת יחד עם אישור לימודים לשנה הבאה, מאותו מוסד לימודים, יספיקו לצורך מתן כרטיס "חופשי סטודנטיאלי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
יש לך כרטיס סטודנט?
צילום: דורון גולן
כרטיס רב-קו
מומלצים