שתף קטע נבחר
 
צילום: index open

החתונה הטבעונית שלי

רבע עוף ובורקס הם כבר מזמן לא מנת חלקם של אורחי חתונות, אבל מה עושה זוג טבעוני שצריך להילחם בסטריאוטיפ המשמיץ שלטבעונים אין מה לאכול? גלית שרייבר ורני רותם מצאו את התשובה המושלמת. ביקור בחתונה ו-3 מתכונים מיוחדים

כמה פעמים הייתם בחתונות? חמש, עשר, עשרים פעם? בשלב מסוים נראה שהכל מתחיל לחזור על עצמו ובעצם אתם לא זוכרים איזו חתונה הייתה של מי. אז התלבשתם יפה, הבאתם צ'ק, השתכרתם, הזלתם דמעה ואכלתם יותר מידי, אבל אם תנסו למקם בראש את פרטי האירוע עם הזוג המאושר, תגלו שזאת משימה לא קלה בכלל.

 

עוד בערוץ האוכל:

 

אז איך האירוע הכי גדול בחיי הנאהבים הופך לעוד אירוע גנרי בחיי האורחים? ובכן, אין דבר שייחד את האירוע. אין פרט שנחרט בזיכרון. כמובן שהחתן, הכלה והמשפחה הקרובה יזכרו את האירוע לעד, אבל לא אנחנו - האורחים הפשוטים. אז מה עושים? הולכים בעקבות הלב, כמו שעשו גלית שרייבר ורני רותם, שפים טבעוניים חובבים, שאף התארחו מספר פעמים כאן במדור. כשנודע לי שהם הולכים לקיים חתונה טבעונית, הבנתי שאני חייב לבדוק, וכמובן לדווח, האם מדובר באירוע שהוא אחד ממיליון או אחד למיליון.

 

מי אמר שאין מה לאכול בחתונה טבעונית? (צילום: ראובן אילת) (צילום: ראובן אילת)
מי אמר שאין מה לאכול בחתונה טבעונית?(צילום: ראובן אילת)

 

מה יש כאן לאכול בכלל?

השאלה הראשונה המתבקשת היא: "חתונה טבעונית?!". "כשהתחלנו לדבר על להתחתן, רני הציע שהחתונה תהיה טבעונית. בשלב הזה עוד לא הייתי לא טבעונית וגם לא צמחונית", מספרת גלית, "אמרתי לו שזה מוגזם, לכן התפשרנו על חתונה צמחונית. אך ברבות הימים עברתי לתזונה טבעונית ואז גם לי היה ברור שהחתונה שלנו תהייה טבעונית ובסימן 'רני וגלית'."

 

ואכן החתונה הייתה בסימן הזוג הטבעוני. טקס החתונה, יהודי-חילוני, נוהל ע"י ד"ר מריאנה רוח-מדבר, עורכת טקסים מארגון "הוויה". במקום שבירת כוס, השניים נטעו שתיל בתוך כד חרס, מעשה שסימל את נטיעת ביתם המשותף ואת הכבוד לטבע.

 

אבל עד שהגיעו לרגע ההוא, הדרך לחופה לא הייתה קלה בכלל: "לא רציתי שיהרגו חיות בשביל החתונה הזאת." סיפר רני והוסיף לגבי מסע חיפוש אחר החתונה הייחודית: "הרבה מקומות שהלכנו אליהם אמרו בהקשר לתפריט: 'תחשבו גם על האורחים שלכם ולא רק על עצמכם'. אנחנו השבנו ואמרנו שהאורחים שלנו ישמחו בשמחתנו בכל דרך שהיא."

 

אחרי פגישות רבות בגני אירועים, עם שפים וחברות קייטרינג, רני וגלית הגיעו לבסוף לגן אירועים בוטיק "ביאנקה" במושב גינתון ומהרגע הראשון שרגלם נכנסה בשער ידעו כי לא יצטרכו לחפש מקום אחר.

 

שיתוף פעולה פורה עם השפים (צילום: ראובן אילת) (צילום: ראובן אילת)
שיתוף פעולה פורה עם השפים(צילום: ראובן אילת)

 

"למזלנו המקום בא עם שפים שהתלהבו מהקונצפט הטבעוני. היינו בהרבה פגישות עם שפים אחרים אבל הם הציעו לנו את הסרוויס המקובל והמשעמם של שלוש מנות פתיחה, שלוש עיקריות וכמה קינוחים. אחרי שדיברנו עם השפים של 'ביאנקה', הבנו שהם האנשים שיעשו את החתונה ה'מחוץ לקופסא' שלנו וזאת למרות שאף פעם לא עשו חתונה טבעונית."

 

השפים אסף ואסנת, זוג לחיים וגם למטבח, התגייסו לאתגר הגדול. אחרי פגישה משוטפת עם רני וגלית לגיבוש התפריט המיוחד, הבינו שהשמיים הם הגבול בכל הנוגע למטבח הטבעוני ואף יצאו מסוקרנים מכל החוויה: "אנחנו לא צמחונים ולא טבעונים, אבל אפשר לומר שאנחנו טבעונים בארון." הודה אסף. "מאוד מעניין אותי הנושא הזה ואנחנו מאוד בעדו, אבל אנחנו, באופן אישי, עדיין לא שם".

 

לאורחים ציפתה הפתעה (צילום: ראובן אילת) (צילום: ראובן אילת)
לאורחים ציפתה הפתעה(צילום: ראובן אילת)

 

באתי שבע מהבית

אחרי הטקס המרגש וכמה כוסות שמפניה, האורחים נדדו לעבר הבופה המדובר. כאן התחיל המבחן האמתי. ראיתי שחלק מהאורחים נדהמו ממגוון הצבעים והמנות המונחות על השולחנות. אני, לעומת זאת, התעסקתי בספירת המנות וספרתי קרוב לשלושים.

 

"עצם העובדה שאנשים שהם לגמרי 'שמרניים' ורגילים לפרגיות שלהם ולבשר הצפוי בכל אירוע, פשוט הופתעו מהתפריט הטבעוני. ממש ריגש אותם לדעת שאפשר ליהנות מאוכל שלפי הסטיגמה שלו 'אין מה לאכול'." מספר אסף.

 

"הדבר הראשון שאנשים אמרו לי יום אחרי החתונה היה 'וואוו איזה אוכל מדהים היה', וזה עוד לפני שדיברו בכלל עליי ועל רני! שזה שימח אותי מאוד ועלה על כל הצפיות שלנו", צוחקת גלית, "היה זוג אחד שאכל בשר לפני שהגיע מפני שחשב שלא יהיה לו מה לאכול והגיע לחתונה בלי תיאבון רב, אבל אחרי שראה וטעם את המנות, התבאס לגלות כי טעה בגדול."

 

חוויה מיוחדת במינה (צילום: ראובן אילת) (צילום: ראובן אילת)
חוויה מיוחדת במינה(צילום: ראובן אילת)

 

בתור טבעוני, החתונה של רני וגלית הייתה גן עדן עלי אדמות. אבל גם אם לא הייתי טבעוני, כנראה שהייתי מופתע, מרוצה ושבע כמו רוב האורחים הקרניבורים. מה שמביא אותי לנקודה בה התחלתי את הכתבה, אם אתם רוצים חתונה בלתי נשכחת (לטובה), תזכרו להשקיע בבחירת המקום שתמיד חלמתם עליו, השפים שימלאו כל גחמה שהיא ואורחים עם ראש טוב. אבל הכי חשוב, לכו עם לבכם.

 

אפשר להיות גם טבעונים וגם מיוחדים (צילום: ראובן אילת) (צילום: ראובן אילת)
אפשר להיות גם טבעונים וגם מיוחדים(צילום: ראובן אילת)

 

לסיום, השפים אסף ואסנת הואילו בטובם להעניק לנו את המתכונים שהאורחים והזוג המאושר הכי אהבו:

 

ממולאים עם בורגול וקינואה

המרכיבים:

5 סלקים קטנים

5 בצלים קטנים

5 תפחי אדמה קטנים

5 קישואים עגולים וקטנים

 

הערה: הירקות צריכים להיות בגודל אחיד פחות או יותר כדי שיתבשלו ביחד למידה הרצויה

 

למלית:

1/2 1 כוסות בורגול

1/2 כוס קינואה אדומה (אם אין קינואה אדומה אפשר להחליף בבורגול ולעשות בסה"כ 2 כוסות בורגול)

בצל גדול קצוץ

כוס פטרוזיליה קצוצה

4 כפות אוכמניות מיובשות

מלח ופלפל

 

לרוטב:

3 כוסות מים

1/2 כוס רכז רימונים

מיץ לימון סחוט מלימון 1

3/4 כוס סוכר

מלח ופלפל

 

לקישוט: חופן גרגירי רימון

 

אופן ההכנה:

  1. מקפדים את ראשי הירקות (חותכים את הרבע העליון שלהם).
  2. מרוקנים את הפנים באמצעות כף פריזיאן (אפשר להשתמש בחלק מהתוכן להעשרת הרוטב, אך לא חייבים).
  3. מכינים את המלית: משרים את הבורגול לרבע שעה במים קרים ומסננים היטב. אם משתמשים גם בקינואה אז יש לבשל את הקינואה לדרגת אל-דנטה (קצת קשה).
  4. מניחים סיר רחב ושטוח (עדיף סיר חסין אש שניתן להכניסו לתנור) על להבה בינונית ומטגנים את הבצל הקצוץ במעט שמן זית עד להזהבה.
  5. מערבבים את הבצל עם שאר חומרי המלית, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם (משאירים קצת פטרוזיליה לקישוט לפני ההגשה).
  6. ממלאים את הירקות במלית.
  7. שופכים את חומרי הרוטב לסיר, ומביאים לרתיחה.
  8. מניחים את הירקות הממולאים בתוך הרוטב, מכסים, ומבשלים על אש נמוכה כשעה (עד שהירקות מתרככים והרוטב מסמיך מעט)
  9. את השלבים הנ"ל ניתן לעשות הרבה לפני ההגשה.
  10. לפני ההגשה מעבירים את הסיר לתנור שחומם מראש לטמפ' של 190 מעלות להשחמה ואופים במשך כ-15 דקות.
  11. מפזרים למעלה גרגירי רימון ופטרוזיליה קצוצה ומגישים. 

 

ממולאים עם בורגול וקינואה (צילום: ראובן אילת) (צילום: ראובן אילת)
ממולאים עם בורגול וקינואה(צילום: ראובן אילת)

 

קדאיף חצילים

במתכון יש עגבניות מיובשות - אפשר להשתמש בקנויות, אנחנו משתמשים בעגבניות שרי תמר ושרי נמר שהתרככו, חוצים אותן מזלפים מעט שמן זית, עלי תימין מלח ופלפל ואופים בתנור בחום נמוך (150 מעלות) במשך שעתיים - עד שהן מאבדות את רוב הנוזלים ומשחימות.

 

כנ"ל לגבי הפסטו - אפשר להשתמש בקנוי (להקפיד לקנות כזה שאינו מכיל גבינה כמובן). אנחנו טוחנים עלי בזיליקום עם שמן זית עד שמגיעים למרקם של משחה. במקרה הזה מוסיפים לפסטו חופן של צנוברים ופיסטוקים קלויים.

 

המרכיבים:

3 חצילים בינוניים

150 גרם עגבניות מיובשות

חופן עלי בזיליקום

2 כפות פסטו בזיליקום

200 גרם אטריות קדאיף

1/2 כוס שמן סויה לטיגון

מעט שמן זית

מלח ופלפל

חופן פיסטוקים וצנוברים

 

אופן ההכנה:

  1. פורסים חציל אחד (מתוך השלושה) לפרוסות בעובי 1 ס"מ בערך, מניחים על תבנית אפייה, מברישים בשמן זית ואופים בתנור שחומם לטמפ' של 190 מעלות עד להזהבה.
  2. קולים את שני החצילים הנותרים על להבה פתוחה או מנגל (עדיף) עד לריכוך. מוציאים את התוכן שלהם בעזרת כף ומסננים.
  3. מפרידים את אטריות הקדאיף ומניחים בקערת ערבוב. יוצקים על האטריות חצי מכמות שמן הסויה שייספג היטב באטריות. את שארית השמן יוצקים למחבת גדולה (קוטר 30 או 32 ס"מ).
  4. על אש בינונית, לוקחים חצי מכמות אטריות הקדאיף ומשטחים עלהמחבת בשכבה אחידה. מטגנים כ-2 דקות.
  5. מניחים על שכבת האטריות את החציל הקלוי ועליו את פרוסות החציל הקלוי, העגבניות המיובשות ומפזרים עלי בזיליקום קצוצים גס (אפשר להוסיף גם פסטו ופיסטוקים וצנוברים קלויים).
  6. מכסים הכל בשכבה נוספת של אטריות קדאיף.
  7. כעת האתגר הוא להפוך את הכל כדי לטגן את הצד השני של האטריות. המומחים הופכים את זה כמו שהופכים חביתה, אבל אפשר גם אחרת: לוקחים צלחת גדולה ושטוחה ומכסים את המחבת באמצעותה, מצמידים את המחבת לצלחת והופכים את המחבת על הצלחת. עכשיו מחליקים את התבשיל חזרה מהצלחת למחבת.
  8. מטגנים כ-4 דק' נוספות עד להזהבה.
  9. מגישים חם - אפשר להוסיף פיסטוקים וצנוברים למעלה לקישוט.

 

קדאיף חצילים (צילום: ראובן אילת) (צילום: ראובן אילת)
קדאיף חצילים(צילום: ראובן אילת)

 

עוגת שוקולד ואגוזי לוז

המרכיבים:

300 גרם שוקולד מריר פרווה

230 גרם שמן קוקוס או חצי חצי שמן קוקוס ומזולה

1/2 1 כוסות סוכר חום דמררה

כפית אחת קרם אספרסו (להשיג בחנויות אפייה). תחליף אפשרי - כוס אספרסו וכפית תמצית וניל

1/2 2  גביעי מעדן אלפרו בטעם כרמל

1/2 2 כוסות קמח

כוס אגוזי לוז

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות וקולים את אגוזי הלוז עד להזהבה (3-4 דק').
  2. ממסים את השוקולד והשמן בבן מרי על להבה בינונית.
  3. מורידים מהגז ומוסיפים לפי הסדר: סוכר, קרם אספרסו, מעדן אלפרו ולבסוף מקפלים את הקמח לתוך התערובת.
  4. מוסיפים את אגוזי הלוז ומערבבים.
  5. אופים בחום של 180 מעלות במשך 40 דק'. חשוב להקפיד לא לייבש את העוגה, היא אמורה להישאר לא יציבה במרכזה, מה שיבטיח מרקם נימוח וטעים.

 

עוגת שוקולד ואגוזי לוז  (צילום: ראובן אילת) (צילום: ראובן אילת)
עוגת שוקולד ואגוזי לוז (צילום: ראובן אילת)

 

 


 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ראובן אילת
לחמים וממרחים טבעוניים
צילום: ראובן אילת
צילום: ראובן אילת
רביולי צבעוני
צילום: ראובן אילת
צילום: ראובן אילת
קינוחים מתוקים וטבעוניים
צילום: ראובן אילת
צילום: ראובן אילת
חתונה שאף חיה לא סבלה למענה
צילום: ראובן אילת
מומלצים