עוצרים בדרך: אז מה יש לאכול בחדרה?
אומרים שהיא נמצאת אי-שם על כביש 4 ושעוברים דרכה רק במקרה שכביש החוף פקוק. מסעדה רומנטית וכשרה על הים, מוסד תימני עם גפילטע בשישי ועוד - כתבנו מצא עוד מגוון סיבות מעולות להיכנס לחדרה ולאכול אוכל נפלא על רקע נוף מדהים
עוד בערוץ האוכל:
- איך אומרים קומפוט בצרפתית? 3 מתכונים מתוקים
- כשר בסטייל: 3 מסעדות בשר כשרות ומומלצות
- קופיטקה של דודה פראניה: ניוקי פולני
סמי בכיכר
סמי בכיכר נחשב, ללא ספק, למעוז החדרתיות. כשדיברתי עם חברים על חדרה, ישר עלה שמו של המקום, ואגב, מסתבר שלא מעט מכירים את סמי גם במרכז. הסניף החדש בבעלות סמי נחום עבר שיפוץ לפני כמה שנים ומעוצב כמסעדת בשר איכותית. השירות ראוי לציון והמחירים סבירים, למרות שבשנים האחרונות קצת התייקרו.
המסעדה מחולקת ל-2 אזורים: האחד עם שירות והשני לשירות אקספרס, שכולל עמוד שווארמה הנחשבת, תלוי את מי שואלים כמובן, לטובה בעיר ואולי גם בארץ. התוספות מסביב עושות את כל ההבדל: שפע סלטים במילוי חופשי ופיתות, לאפות וחומוס מעולה מתוצרת בית. על הגריל מככבים מבחר בשרים בתיבול מזרחי. אנחנו אהבנו את שיפודי קבב הבית בסגנון עם בצל ופטרוזיליה (24 שקלים) ואת האנטרקוט (29 שקלים).
עוד בתפריט: תבשיל יומי כקוסקוס ירקות ובשר או סטייק פרגית ממולא באורז (40 שקלים) וגם דגים - דניס על הגריל בתיבול חמצמץ ועשבי תיבול (85 שקלים) וסטייק סלמון ב עשבי תיבול/ טריאקי (49 שקלים). בנוסף, יש עסקיות לכל אורך היום שכוללות מנה עיקרית+ סלט+ תוספת פחמימה+ לאפות ושתייה חמה (56- 69 שקלים).
בשורה התחתונה: מצדיק בהחלט את המוניטין שרכש גם במרכז. פינוק אמיתי לאוהבי הבשר.
- סמי בכיכר: ארבע אגודות צומת ביאליק, חדרה - כשר. טלפון: 057-9440579.
קפה פיינברג
בצמוד למוזיאון אבשלום פיינברג, במרפסת של ביתו, נחנך לפני 3 שנים קפה פיינברג, מקום כפרי באווירה צעירה ודינמית. את המקום פתחו שני אחים, אביב ואלון קשדן, אחרי הרבה מאוד זמן שלא נפתח בית קפה מצליח שהוא לא סניף של רשת במרכז העיר, מה ששימח את המקומיים, בנוסף לעובדה שהוא משמר את ההיסטוריה של העיר.
התפריט לא מתאמץ להיות ייחודי ולדברי הבעלים, מנת הדגל היא מחבת אסיאתית: נתחי סלמון, פטריות ושאר ירקות על מצע של אורז מוקפץ ברוטב חלב קוקוס וקארי (69 שקלים) ובין השאר תוכלו למצוא כאן גם פיצות קריספיות ודקות שנאפות בתנור אבן (39-45 שקלים).
בין מבחר הסלטים בלט לטובה סלט הסלק שמכיל גזר, פרי העונה, חמוציות, חסות ואגוזים ברוטב חמצמץ (48 שקלים).
בשורה התחתונה: אווירה נעימה ואוכל לא יומרני. נחמד לקפה או לארוחה קלה.
- קפה פיינברג: ז'בוטינסקי 34, חדרה - כשר. טלפון: 04-6344490
אופרה
במרכז העיר ממוקמת מסעדה משפחתית תימנית שהפכה לסיפור הצלחה. המקום נפתח ב-1974 על חורבות קונדיטוריית "אופרה" ושמר על שם המקום. את המקום מחזיקה הסבתא רחל יעקבי ואחותה, שלא נותנת לאיש להתערב לה בבישולים. רוב הקליינטורה מקומית, כשיש ביקוש לטייק אווי בסופ"ש והמוצרים אפילו משווקים לרשתות הסופרים. האוכל - הפתעה! - תימני אבל יש גם מנות ממטבחים אחרים. בשישי, למשל, נמכר גפילטעפיש אשכנזי מוצלח.
בין התבשילים המפורסמים ניתן למצוא ריאות במיץ פיקנטי (44 שקלים) קורקבנים ברוטב עם שום דומיננטי (44 שקלים), ואיך לא, מרק רגל מעודן עשיר בטעמים עם חילבה ולחוח בצד (41 שקלים) וכדורי בשר ברוטב כורכום.
בשורה התחתונה: סיפור הצלחה מקומי. שווה לקפוץ, בעיקר בשישי.
- אופרה: הנשיא ויצמן 61, חדרה - כשר. טלפון: 04-6322352
בית חנקין
את הסיבוב בחדרה סיימנו בבית חנקין שממקום על ראש גבעה בחוף הים. הטיפוס היה ארוך ומתיש אבל הבריזה והנוף המדהים של השקיעה היו שווים כל רגע. בית חנקין, כשמו הוא, היה הבית אותו קנה "גואל האדמות" המפורסם, יהושע חנקין לאשתו. למרבה הצער, אך זו נפטרה בטרם הספיקה להיכנס.
המקום הוסב בשנים האחרונות למסעדה אותנטית בעיצוב רוח תקופת המייסדים - או לפחות ברוח רטרו - עם כלי חרסינה וסכו"ם ישנים ושלל פריטים מתחרה.
השף מריאנו שיינקמן מתמקד בפסטות עם ובין המנות המומלצות ניתן למנות את הטורטיליני במילוי פטריות, רוטב חמאת מרווה עגבניות מיובשות ויין לבן (62 שקלים), קנלוני מוקרם ממולא בקישוא, פטריות ועגבניות ברוטב שמנת פרמזן (58 שקלים).
בראשונות כיכב פטה מחציל ובצל מוקרם, שמוגש עם ריבת שזיפים ולחם בריאות (38 שקלים), מרק בטטות, חלב קוקוס זרעי הל, כוסברה וציפורן (33 שקלים). במקום גם סלטים מגוונים וארוחות בוקר מפנקות (38-56 שקלים).
בשורה התחתונה: חוייה אמיתית. ללא ספק ההיילייט של חדרה.
- בית חנקין: כפר הים, חדרה - כשר, חלבי. טלפון: 057-9443076
בפרק הבא: יניב מבקר בבאר שבע