למרות כל הסנקציות, התיירות פורחת באיראן
בשנה שעברה ביקרו באיראן 3 מיליון תיירים, ביניהם כאלף אמריקנים, ותרמו בכך 2 מיליארד דולר לכלכלה המקומית
הסנקציות שהעולם מטיל על איראן הצליחו להסב נזק עצום לכלכלה האיראנית ופגעו קשות גם באזרחים: תעשיות שלמות משותקות, מחירי המזון והדלק מזנקים והמטבע המקומי קורס. אבל ענף אחד במדינה ממשיך לשגשג למרות הכל: התיירות.
עוד על תיירות אצל "השכנים":
- הגזרה הסורית מתחממת: 6.5 מיליון תיירים השנה
- תיירות בצל המהפכה: טיול בין עבר להווה במצרים
- התחרות על התייר: ירדן רצה קדימה, ומה אצלנו?
לפי כתבה ב"וושינגטון פוסט," תיירים זרים רבים מעדיפים להגיע לאיראן עכשיו בשל המחירים הנוחים.
בשנה שעברה ביקרו במדינה 3 מיליון תיירים ותרמו בכך 2 מיליארד דולר לכלכלה המקומית. פורסם ב"ידיעות אחרונות".
יתרה מכך, בין השנים 2004 2010-ל עלו ביקורי תיירים במדינות זרות ברחבי העולם 3.2%-ב ואילו באיראן זינקה התיירות הנכנסת .12.7%-ב "זאת אחת הדרכים היחידות שלנו להרוויח מזומנים," אמר סוכן נסיעות משיראז. "אם אנחנו לא יכולים למכור נפט, לפחות נביא תיירים."
"באיראן לא חסרות אטרקציות"
רוב התיירים מגיעים לאיראן מסיבות דתיות, כדי לעלות לרגל לאתרים קדושים לאיסלאם השיעי. רק 20-כ אלף מהתיירים שנכנסו לאיראן בשנה שעברה הגיעו מטעמים שאינם קשורים לדת, רובם סינים וגרמנים, אך גם 1,000 אמריקנים. ההערכה היא כי חלק ניכר מהתיירים האמריקנים הם ממוצא פרסי, ומגיעים לביקורי משפחות.
מחלקת המדינה בארה"ב אמנם מזהירה מנסיעות לאיראן, אבל אינה אוסרת על אזרחיה לבקר שם. וכך, יותר ויותר אמריקנים בכל זאת מבקרים ומדווחים על חוויות טובות. "באיראן לא חסרות אטרקציות. העם האיראני מכניס אורחים ויש גם אתרים היסטוריים נפלאים," סיפרה אדריכלית אמריקנית הרפתקנית שחזרה מביקור במדינה.
אחרי המהפכה האיסלמית תכננו אנשי הדת להשמיד רבים מהאתרים ההיסטוריים הדתיים שקדמו לאיסלאם במדינה, רבים מהם בני אלפי שנים. אבל נראה שהרשויות הבינו את חשיבות התיירות, שכן בשנים האחרונות הושקעו משאבים רבים בשימור ובקידום התיירות.
במקביל הוקל מאוד הליך קבלת אשרות הכניסה לאיראן, דבר שלפני כמה שנים היה לסיוט עבור מבקרים מערביים רבים. עם זאת, כל תייר אמריקני חייב לקבל ליווי של מדריך מקומי ועל אזרחים איראנים נאסר לארח אמריקנים בבתיהם.