דרכון בילקוט: הכירו את תיירני העתיד של ישראל
העלייה במספר התיירים המבקרים בארץ, גם מגבירה את הדרישה לעבודה בתחום. תלמידי ביה"ס ברטוב ברעננה לומדים תיירות לעומק ומתכוננים לאפשרויות אמיתיות לקריירה בענף
כשתלמידי בית-הספר היסודי "ברטוב" ברעננה יוצאים לטיול שנתי הם לוקחים איתם לצד התרמיל והכובע גם דרכון. לא, הם נוסעים לחו"ל, הם פשוט לומדים תיירות.
בשנים האחרונות הולך ועולה מדי שנה מספר התיירים המבקרים בישראל. העלייה הזו מגדילה בהתאם גם את הדרישה לבעלי מקצוע בתחום התיירות שיספקו שירותים לתיירים הנכנסים. אך בשעה שרוב האנשים חושבים
שהכוונה למלצרים ולחדרניות, תלמידי בית-הספר ברטוב מבינים שהעיסוק בתיירות הוא תחום שצריך ללמוד אותו לעומק, ושיש בו אפשרויות אמיתיות ומגוונות לקידום ולקריירה.
כבר בתחילת כיתה א' מקבלים התלמידים את הדרכון שילווה אותם עד סיום לימודיהם, ומדי שנה הם מחתימים אותו בחותמות כניסה ויציאה, שמעידות על התקדמותם בתוכנית ללימודי התיירות. כך למשל בכיתה א' הם לומדים לקרוא מפה, בכיתה ב' לומדים להכין עלוני מידע לאתרי תיירות ולכתוב המלצה לטיול ובכיתה ה' הם לומדים להכין חבילות תיור שלמות, כולל בתי מלון, אתרי בילוי, דרכי הגעה ומחירים.
לימודי התיירות עוברים כחוט השני גם במקצועות הלימוד הרגילים בבית-הספר: בשיעורי עברית התלמידים קוראים טקסטים מדעיים בנושא התיירות, בתנ"ך ובהיסטוריה הם לומדים על אתרים בארץ, ובטקסים הבית-ספריים הם מביאים את הידע שצברו לידי ביטוי.
מדובר בתוכנית ייחודית המועברת בבית הספר כבר עשר שנים בהצלחה רבה, ובזכותה הוכר בית הספר כמוסד חינוכי ניסויי לתיירות בישראל. "לימודי התיירות מאפשרים לתלמידים שלנו להכיר את הנושא בפן התאורטי והמעשי כאחד", מספרת המנהלת סיגל לויטס. "הם לומדים להכיר אותו גם מהפן הערכי, לחקור את הארץ ואת אתריה וכך מתחזקת אצלם תחושת השייכות לעם ולמדינה. בנוסף הם גם נחשפים לתרבויות שונות ומתחנכים לתת כבוד לתייר".
"בזכות לימודי התיירות למדתי מהי עיר תיירותית, מה זה תיירות מרפא ונופש ועל החשיבות של מתן כבוד לתייר", אומר טמיר תבור מכיתה ו'. "אני לא יודע עוד אם אעסוק בתחום התיירות כשאגדל, אבל אם כן יהיה לי ידע רב".
"בעבר לא אהבתי לטייל ומאז שאנחנו לומדים תיירות אני מאוד נהנית כי עכשיו יש לי ידע", אומרת עופר גרינברג, גם היא תלמידת כיתה ו'. "זה מקצוע מאוד מעניין, למרות שיש גם מבחנים, מטלות וציונים בתעודה".
"תעשיית התיירות היא משאב לאומי יקר ערך ומנוע לצמיחה ולתעסוקה, שמזמן אפשרויות מגוונות בשלל מקצועות והכשרות", אומר שר התיירות סטס מיסז'ניקוב. "נוכח יעדי משרד התיירות להגעתם של חמישה מיליון תיירים לישראל ב-2015, והגידול הנמשך בתיירות הנכנסת, יש צורך בגיוס ובהכשרת עובדים מיומנים שישתלבו בתעשיית התיירות בעתיד, ויתרמו לאיכות המוצר התיירותי של ישראל ולתדמיתו".