שתף קטע נבחר

תנובה תפחית את הסוכר בשוקו ואת המלח בקוטג'

החברה משנה קלות את הרכב מוצריה, בשם הבריאות: החלה להפחית בהדרגה את הנתרן בגביע קוטג' במטרה להגיע מ-1,000 ל-750 מ"ג עד 2018. בשוקו, יוגורטים ומעדנים יופחת הסוכר ב-20%-30%. כמו כן תשווק גבינת עמק ללא חומר משמר

קוטג' פחות מלוח, שוקו פחות מתוק: תנובה מפחיתה סוכר, נתרן ושומן במוצריה, במסגרת מהלך שיווקי שנקרא "המצפן התזונתי" שמטרתו, לפי תנובה, לעודד צרכנים לצרוך פחות מרכיבים אלו.

 

  • עתירה לבג"ץ: לאסור שחיטת חיות ב"תנובה"
  •  קנייה ברשת: המוצרים בלי סוכר - נשלם פחות?

 

תנובה כבר החלה להפחית בהדרגה את הנתרן בקוטג' במטרה להגיע מ-400 מ"ג ל-370 מ"ג ל-100 גרם מוצר ב-2013 ובסופו של דבר להפחיתו ל-300 מ"ג עד 2018. השינוי הראשון על התווית מ-400 ל-370 מ"ג, ייעשה בפברואר הקרוב. למעשה, בפברואר גביע קוטג' של 250 גרם, יכיל 925 מ"ג נתרן במקום 1,000 מ"ג נתרן ובסופו של דבר, אחרי 5 שנים, יכיל 750 מ"ג נתרן.

מוצר זמני מופחת מלח, שיושק במקביל להפחתה בכל סוגי הקוטג' ()
מוצר זמני מופחת מלח, שיושק במקביל להפחתה בכל סוגי הקוטג'

 

גם בגבינות הרכות מתכוונים בתנובה להפחית את הנתרן ב-25%. כיום הגבינות הללו מכילות 240 מ"ג נתרן ל-100 גרם.בכל סוגי השומן, כך שהיעד אליו מכוונת תנובה הוא 180 מ"ג נתרן בלבד ל-100 גרם. כיום בגביע של 250 גרם יש 600 מ"ג נתרן ובתום התהליך יהיו בו 450 מ"ג נתרן. 

 

גבינת קוטג' תנובה זה מוצר שנועז לשנות את טעמו, גם אם בצורה מינורית. כל שינוי במוצר - עשוי לעורר מחלוקת, כפי שלמדו בחברה כששינו את מחירו כלפי מעלה, בימי מחאת הקוטג'. "יתכן שנעצור באמצע ההפחתה ולא נגיע ל-300 מ"ג אם הצרכנים יצביעו ברגליים כי לא יאהבו את הטעם", אמרו בתנובה. הנתרן, לפי החברה, מוסיף למליחות המוצר אך יש לו גם חלק בהיווצרות הגרגירים בגבינה.

 

הסוכר, יופחת בהדרגה ב-20% מיוגורטים עם פירות, שטוזים ומעדני חלב בטעם וניל ושוקולד - כולם מוצרים שמוסיפים להם סוכר בחברה. בשוקו יופחת הסוכר בהדרגה ל-30%. ההפחתה הזאת תשפיע על רכיב הפחמימות במוצר. כרגע, במעדנים יש 21-19.7 גרם פחמימות ל-100 גרם (בדרך כלל המוצר מכיל 150-125 גרם), ביוגורטים עם פירות 15.4 גרם פחמימות ל-100 גרם מוצר (בדרך כלל המוצר מכיל 150 גרם) ובשוקו 10.6 גרם פחמימות ל-100 מ"ל מוצר (מגיע בגדלים שונים).

 

תשיק כבר עכשיו מוצרים דלי נתרן, סוכר ושומן

במקביל למהלך ההפחתה ההדרגתי, שיימתח ל פני 5 שנים, תנובה תשיק בקרוב מוצרים מופחתי שומן, נתרן וסוכר, כדי לנסות להרגיל כבר עכשיו את החיך של הצרכנים לטעם מעודן יותר. במסגרת זאת, תשווק קוטג' 5% מופחת נתרן - עם 300 מ"ג ל-100 גרם. במקביל למעדנים הקיימים, יושקו מעדן קרלו שוקולד ומעדן קרלו ווניל עם סוכר מופחת ב-20% לעומת המוצרים שמשווקים כעת. בנוסף לשוקו מופחת 20% סוכר שכבר קיים על המדפים, תנובה תשיק שוקו מופחת 30% סוכר.

 

החברה אף תשיק חלב 1.5 ליטר 2% שומן, במטרה לבדוק אם הצרכנים שלא מחבבים חלב 1% יעדיפו חלב ביניים שכזה. מחירו יהיה כשל חלב בפיקוח. בנוסף, תשיק גבינה צהובה עמק ללא חומר משמר. גבינה צהובה היא המוצר היחיד מבין מוצר החלב של החברה שמכיל חומר משמר. זו תהיה גבינה רגישה יותר, שכן ללא חומר משמר המוצר רגיש לקילקולים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
גבינת קוטג' תהיה יותר בריאה?
צילום: גיל יוחנן
צילום: shutterstock
שוקו עם 30% פחות סוכר
צילום: shutterstock
מומלצים