שימוש בסרום: כך תעשו זאת נכון
מה זה בכלל סרום, באיזה גיל מומלץ להתחיל להשתמש במוצר ובאיזה סוג כדאי לבחור? שאלנו את יועצי היופי, וחזרנו עם תשובות וגם עם מספר טיפים לשימוש יעיל
הסרום תפוס מקום של כבוד על שידת הטיפוח שלנו, אבל מה באמת אנחנו יודעים על המוצר הזה? מה הוא עושה בדיוק ומאיזה גיל מומלץ להתחיל בשימוש? שאלנו לדעתם של יועצי החברות בתחום.
מנהלת ההדרכה של חברת לנקום, איריס אגיב, מסבירה לנו מהו סרום. "מדובר בתמצית מרוכזת ממגוון עשיר של חומרים פעילים בעלי מולקולה קטנה, חומרים כמו ויטמינים, מינרלים צמחים, שמנים, הורמונים וכו'. בשל המולקולה הקטנה של החומרים, לסרום ישנה יכולת חדירה וספיגה טובה יותר לתוך שכבות העור התחתונות.
הסרום מהווה בסיס טוב לספיגת קרם הלחות הנמרח מעליו, כי הוא אוגר את הלחות לשכבות העמוקות יותר של העור, מספק לעור הזנה מרוכזת והשימוש בו עשוי לעכב תהליכי הזדקנות בעור, לדחות הופעת קמטוטים ולבצע הבהרה של כתמי גיל או שמש בעור. .
מה משמעות השם "סרום"?
"תעשיית הקוסמטיקה השאילה את השם סרום מעולם הרפואה, בו הסרום הנו נסיוב המופק מדם ומשתמשים בתכונותיו לריפוי והגנה. הראשונים שנתנו לתכשירי הטיפוח את השם שאלו את התכונות הוויזואליות של החומר - נוזל צמיגי ושקוף".
מאיזה גיל מומלץ להתחיל את השימוש במוצר?
איריס אגיב אומרת כי "השימוש בסרום מתאים לגילאי 20 ומעלה, כשהרעיון הוא לתת לעור מרכיבים שיגנו עליו, יחזקו אותו וימנעו את הזדקנותו וכן ימנעו את השפעת פגעי האקלים על העור". אך דווקא חלק מהיועצים שדיברנו איחתם אומרים שניתן וסביר להתחיל מסביבות גיל 30.
אגיב מוסיפה כי "לנשים מעל גיל 30 מומלץ להשתמש בסרום ספציפי לבוקר ובסרום ספציפי לערב, וזאת בנוסף לקרם יום וקרם לילה".
ההבדלים בין הסרומים השונים
סרום לעור שמן - מיועד לדיכוי הפרשת שומן ולמניעת ברק בעור. בחלק מהסרומים קיימים חלקיקים קטנים, שתפקידם לספוח את השומן המיותר מהעור ולהותיר הרגשה קלילה ולא שמנונית. על פי רוב, נמצאים גם מרכיבים אנטי דלקתיים וחומרי חיטוי עדינים, למניעת התרבות של בקטריות על העור (ומכאן גם המניעה של הפצעים).סרום לעור רגיל - תפקידו להוסיף לחות לעור. מסוגל למנוע בריחה של מים מהתאים, ולקשור את הלחות אל העור לאורך היום, דבר שהוא קריטי באקלים שאנו חיים בו.
סרום להבהרה - תפקידו של סרום זה הוא לתקן ולהגן. בד"כ הוא מורכב מוויטמינים, שהם החומר המגן, וחומצות מסוגים שונים - כמו חומצת פירות - שמטרתן היא לפרק את הריכוז של תאי המלנין ולא לאפשר הצטופפות של תאים חדשים. מי שסובלת מכתמי פיגמנטציה וגוון עור לא אחיד תבחר בסרום המכיל חומרי הבהרה.
סרום לעור יבש - תפקידו לתגבר את הלחות בעור ולקשור את קרם הלחות לאורך היום לעור הפנים. אפשרות נוספת לעור היבש היא סרום הממריץ את חידוש העור וגורם לעיבוי השכבה העליונה. אחד החסרונות בעור יבש, הוא שהעור אינו "מסוגל" להחזיק את הלחות הטבעית ולכן חל תהליך של יובש. לכן, נובע הצורך להעניק לו שפע של לחות וחומרים מגנים, זאת בכדי למנוע תהליך הזדקנות מואץ. סרום מסוג זה מכיל לרוב חומרים שמונעים פגיעה מזיהום אוויר, מגנים על התא ומסוגלים להחליק סימני יובש.
סרום לכל סוגי העור
תפקידו של הסרום הגלובלי הוא לתת הגנה לעור כנגד נזקי סביבה יחד עם שמירה על הנעורים. כמובן שהוא מתאים לכל סוגי העור.
מינון ואופן השימוש בסרום
אם שאלתן את עצמכן למה הסרום מגיע לרוב באריזות משאבה/ עם פיפטה, זה מכיוון שכמות הסרום הנדרשת לשימוש היא 2-3 טיפות בלבד. הסיבה: הסרום הינו תכשיר מאוד מרוכז. בנוסף, גורם המארז שומר על מרכיביו הפעילים לאורך זמן.
אז איך עושים זאת? טפטפו 2-3 טיפות מהסרום הנבחר לתוך כף יד נקייה, הניחו על פנים נקיות ומרחו מהפנים החוצה בתנועות החלקה ובתפיחות קלות להמרצת הדם.
טיפים לטיפוח הצוואר והדקולטה
לסיום, חברת "פבוניה בוטניקה" נתנה לנו טיפים נוספים לטיפוח איזור הצוואר והדקולטה:
1. מומלץ להזין את אזור הצוואר והמחשוף באופן יומיומי, לשמירה על אלסטיות ומיצוק העור באזורים אלו.
2. בכל טיפול ביתי מומלץ להשתמש עם תכשירי הטיפוח היום יומיים כמו ניקוי פנים, טונר, לחות ומקדם הגנה גם על אזור הצוואר והמחשוף.
3. במידה ואין קרם המיועד לצוואר – ניתן למרוח את קרם העיניים על אזור הצוואר שכן הוא מעניק אלסטיות וגמישות לעור.
4. את מקדם ההגנה, מומלץ למרוח גם על הצוואר והמחשוף ולא רק על אזור הפנים.
5. מומלץ להתיז את הבושם מאחורי תנוך האוזניים ולא ישירות על הצוואר והמחשוף שכן הבושם מכיל אלכוהול אשר עלול לגרום להזדקנות מוקדמת של העור בחשיפה לשמש.
6. מומלץ לבצע אחת לשבוע מסיכה מזינה על אזור הצוואר והמחשוף. להלן מסכה בייתית מומלצת להזנה, מיצוק והענקת גמישות לעור: ניקח כף שמן זית, עם ביצה אחת לא מבושלת ו-2 כפות דבש - יש לערבב את הכל ולמרוח על אזור הצוואר והמחשוף למשך 10 דקות. לאחר מכן להסיר במים קרים ולמרוח קרם מזין מעל.
7. לגבי איזור החזה - לא מומלץ לבצע פילינג מכני אגרסיבי על איזור החזה, זהו איזור עדין הנוטה לאבד מגמישותו בנקל. ולכן במידה ומעוניינים לעשות פילינג, מומלץ להשתמש בפילינג מאוד עדין ולא לשפשף בחוזקה.
8. אין למרוח כל סוג של קרם ישירות על הפטמה, מאחר וכל קרם הנמרח על אזור זה עלול לחדור למחזור הדם.
9. אזור החזה מונח על גבי שריר, לפיכך כדי לשמור על החזה מורם וחזק, מומלץ לבצע התעמלות ייעודית לחיזוק שרירי החזה.