שתף קטע נבחר

 

הרווקים הזקנים של בעלז: אלף ש"ח לשידוך קשה

הגעת לגיל עשרים? בבעלז אתה כבר רווק מבוגר. בחסידות החליטו להיאבק בבעיה הגוברת, ולהציע תמריץ כספי. החשש: סחף של בני ה-24 שרואים את חבריהם מטופלים בארבעה ילדים, ומעדיפים לחכות. הבעיה: למשפחות אין כסף לחתונה

בחסידות בעלז החליטו לטפל בבעיית הבחורים המבוגרים בחצר, ולהציע תמריצים כספיים לשדכנים שיצליחו "לסגור שידוך" לבחורים שחצו את גיל ה-20 מבלי שנישאו. גיל הנישואין הממוצע לבחורי החסידות עומד על 18-19 שנים בלבד. בחורים שעברו את גיל 20 נחשבים שם ל"מבוגרים" ולשידוך בעייתי וקשה במיוחד, אשר מרפה את ידיהם של שדכני החצר.

 

<< כל מה שמעניין בעולם היהודי - בפייסבוק שלנו. כנסו >>

 

 

ביוזמת "מרכז מוסדות בעלז" - ארגון הגג המאגד תחתיו את שלל מסגרות הלימוד של החסידות - יקבל כל שדכן בתיק "מורכב" שכזה תוספת של 200-300 דולר מטעם החסידות, וזאת בנוסף לתעריף המקובל שאותו משלמים ההורים, העומד על סך 500 דולר לכל צד (צד החתן וצד הכלה), ומשולם במעמד חגיגת האירוסין.

 

האדמו"ר הכיר בבעיה

גורם בכיר בחסידות ציין כי "לשדכנים קל יותר להציע שידוכים קלים שהולכים מהר. בחור שעבר את גיל הסטנדרט הוא בבעיה. עדיין לא ידוע אם יהיה סכום אחיד, או שיהיו קריטריונים, ואולי זה יהיה תלוי ברמת הקושי לסגור שידוך. זה לא הכסף כמו עצם ההתייחסות של האדמו"ר לעניין הזה, שהרי שום דבר לא מתפרסם מבלי שקיבל את אישורו וברכתו".

 

"בימים הקרובים", מבטיח הגורם, "ייצא מטעם המוסדות שלנו טופס לשידוכים האלה, וכל שדכן ימלא אותו עוד לפני שהשידוך נחתם בפועל. כדי שלא יתעוררו ויכוחים של מי היה השידוך".

 

חסידות בעלז, לדברי הגורם הבכיר, מתמודדת מזה תקופה ארוכה עם סוגיית "הבחורים המבוגרים". כיום בחור שלא נישא עד גיל 20 עובר ללמוד בישיבה מיוחדת בשם "מתיבתא" שנפתחה במיוחד עבורם בחצר. שם, לצד עבודה חלקית, לומדים קרוב למאה תלמידים רווקים, ומספרם הולך וגדל לאחרונה.

 

מסתכלים על החברים בלי העול המשפחתי

אך האם התמריץ הכספי המוצע יסייע להכניס מתחת לחופה את רווקי בעלז? צעיר מהחסידות שעמו שוחחנו, נשמע פסימי. "הסכום שכרגע מציעים לא באמת יעזור לחלץ את הבחורים האלה. רובם תקועים בגלל מצב כלכלי לא טוב של ההורים, שלא יכולים לתת הרבה. הכסף הזה לא יהיה מה שיזרז אותם. זו יוזמה ברוכה, אבל כרגע זה לא מספיק בשביל לעשות שינוי אמיתי".

 

ואם בני 21 ו-22 מוגדרים כ"בעייתיים", לדברי הצעיר - בני 25 ו-26 הם "קטסטרופה מבחינת הממסד".

 

מה כל כך נורא בבחור לא נשוי בגיל 25?

 

"הם חוששים מכמה סיבות: ראשית, שזה עלול ליצור סחף, בשלב מסוים. כרגע להיות נשוי זה סמל סטטוס אצלנו. ועם זאת,

יש בשוליים את אלה שמסתכלים, שהם בני 21 ואומרים 'לא נורא'. הם רואים את המבוגרים מהם שעובדים עושים כסף, בלי העול של משפחה וילדים. אצלנו בגיל 26 לכל אחד יש כבר ארבעה וחמישה ילדים, וכשהם מסתכלים על בן גילם שאין לו את הלחץ הזה, זה עלול להיות פיתוי לרעה.

 

"דבר נוסף זה החשש מעזיבת המסלול", מוסיף הבחור. "מי שלא חי במסגרת נישואין כמו חבריו, עלול להיפלט, ובסופו של דבר לרדת מהדרך. גם מזה חוששים אצלנו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בטוח שזה מה שאתה רוצה?
צילום: ישראל ברדוגו
מומלצים