פינוקי פנסיה: לגור בדיור מוגן בלי לעזוב את הבית
רשת דיור מוגן בחיפה יוצאת בפיילוט שיאפשר לבני גיל הזהב להישאר בבית - ולקבל את כל השירותים שמספקים בתי דיור מוגן: מוקד מצוקה, כניסה חופשית לחוגים, ידיד טלפוני, שירותי כביסה, ארוחות חמות ועוזרת בית. והמחיר - לא יקר בכלל
מתברר שתחרות יש לא רק בסלולר . הקרב שהתעורר בשנים האחרונות על לבם של דיירי רשתות בתי הדיור המוגן, הוביל את מנהלי הבתים לחזר גם אחרי מבוגרים - שדווקא לא חשבו לבצע מעבר לדיור מוגן.
כתבות נוספות על דיור מוגן בערוץ הנדל"ן :
- "להקצות בנייה לדיור מוגן - כמו לזוגות צעירים"
- מתכוננים לגיל הזהב: טיפים לבחירת דיור מוגן
- הדיור המוגן התייקר ב-5% בשנה שחלפה
רשת בתי דיור מוגן של ארגון עולי אירופה בחיפה החליטה באחרונה לחזר אחר הלקוחות בצורה מקורית. בכוונתה לאפשר למנויים להמשיך להתגורר בבתיהם (במקום למכור אותם ולעבור לבית הדיור המוגן) - ולספק להם במחיר המתאים לכל נפש את אותם השירותים הניתנים בדיור המוגן.
מדובר בפיילוט שעורכת הרשת, אשר יציע לתושבי שכונת נווה שאנן וסביבת רכס הכרמל בחיפה אלטרנטיבה למחירי הדיור המוגן המאמירים. כיום, מחיר פיקדון עבור דירה בדיור מוגן עומד על כ-400 אלף שקל עד 1.2 מיליון שקל באזור הצפון (באזור תל-אביב והמרכז המחירים כפולים). זהו פיקדון שנשחק בכ-3% בממוצע בשנה, ולצדו יש לשלם דמי מנוי חודשיים שעומדים על כ-8,000 שקל ליחיד וכ-10,000 שקל לזוג.
נשארים בבית ומבקרים בספא
השירות החדש, שנקרא "דיור מושלם", כרוך גם הוא בדמי כניסה חד פעמיים ובדמי מנוי חודשיים. דמי הכניסה אמנם מהווים פקדון שנשחק ב-20% בשנה, אולם עומדים על כ-8,000 שקל ליחיד בלבד או על כ-12 אלף שקל לזוג (במקום כ-400 אלף שקל עד 1.2 מיליון שקל). דמי המנוי החודשיים עומדים על כ-400 שקל ליחיד וכ-500 שקל לזוג.
השירותים שיינתנו למנויים כוללים קישור למוקד מצוקה; שירות של רופא חירום; קישור לשירותי אחזקה; שירות ידיד טלפוני, במסגרתו מקבל המנוי שיחת התעניינות טלפונית כל שבוע הדורשת בשלומו; ובנוסף - כניסה למתחם של אחד מבתי הדיור המוגן של הרשת שכוללת ביקור בחדר הכושר, בבריכת השחיה, בהרצאות ובחוגים.
מעבר לחבילת הבסיס, תינתן לדיירים המוגנים אפשרות לקבלת שירותי כביסה, ארוחות חמות, עוזרת בית, הסעות, שירותי שליחויות לבתי מרקחת, עריכת קניות ועוד.
30 שקל לארוחה חמה ולעוזרת
לדברי אהרון בורנשטיין, מנכ"ל הרשת, מדובר במחירי עלות בתוספת של עד 10% רווח בלבד. כך, למשל, מחיר ארוחת צהריים כולל משלוח עומד על 30 שקל; מחיר שעת עוזרת בית עומד גם הוא על 30 שקל; ולהערכת בורנשטיין, גם שירותי הסעות ותחזוקה יהיו נמוכים משמעותית ממחירי השוק. את ההזמנה ניתן לבצע ערב לפני בפנייה למוקד המאויש 24 שעות ביממה.
כמו כן, המנוי יוכל להגיע לארוחות שישי וארוחות חג בבית הדיור המוגן בעלות של 50 שקל. "גם אם המנוי ישתמש בכל השירותים, כולל ארוחות חמות מדי יום, הסעות ושירותי ניקיון לבית פעמיים בשבוע - הוא לא יוציא יותר מ-2,000-3,000 שקל בחודש", מבטיח בורנשטיין.
"לאור העלייה בתוחלת החיים, ורצון של מספר לא מבוטל של מבוגרים פעילים להמשיך לגור בביתם, החלטנו ליזום פרויקט חדשני בארץ ברמה גבוהה ובמחיר הוגן, שיכלול מעתה גם שירותים לקהילה המבוגרת העצמאית הגרה בסביבה הביתית המוכרת להם", הוא מסביר. חשוב לציין כי מדובר בשירות שיינתן לבני גיל הזהב, אולם לא נפסלת האפשרות להרחיב את השירות גם למשפחות צעירות הזקוקות לארוחה חמה.
עוד מוסיפים ברשת כי במקרה שבו המנוי הופך לסיעודי, היא מתחייבת לספק לו מיטה במחלקה הסיעודית בבית הדיור המוגן ולהעניק לו 15% הנחה מהתשלום החודשי. מדובר בהטבה ששווייה כ-2,500 שקל בחודש.