שתף קטע נבחר
 
צילום: shutterstock

צלצלו ל-911: שלישיית קינוחים אמריקאיים מושחתים

קינוח מושחת הוא כמעט שם נרדף לכל קינוח אמריקאי. לרגל יום האהבה, דיוויד לוי ("אוונגרד" ו-"כרמית") מגיש 3 קינוחים שוקולדיים על טהרת המסורת האמריקאית: כיפת שוקולד עם בייגל'ה, עוגיות שוקו-צ'יפס וגלידה וגם פונדו שוקולד עם מרשמלו. התעלפתם? גם אנחנו

מי שמכיר אותי יודע שבין אם אני אוכל בחוץ או בין אם אני מארח בבית - בסופו של דבר הארוחה תסתיים בקינוח מושחת למדי. כמי שגדל בארצות הברית, הנחשבת ובצדק ל-"קנדילנד", אומת הממתקים, מדובר במרכיב חובה בסוף כל ארוחה.

 

עוד בנושא:

  • ירוקים: מתכוני ברוקולי
  • שף שגב: 10 הפיינליסטים הראשונים

    אישי ואני: ניר צוק חוגג וולנטיין ראשון עם הבעל

     

     (צילום: דני לרנר) (צילום: דני לרנר)
    (צילום: דני לרנר)

     

    בכל עיירה בארה"ב, גם הקטנה ביותר, תמצאו לפחות 2-3 חנויות מפעל לממתקים מכל הסוגים, הצבעים והטעמים. לדעתי הם גם היו הראשונים שחשבו לשלב ממתקים באוכל. החל מקינוחים עצומים, גלידות עמוסות בסוכריות ופצפוצים ועד בטטות אפויות עם מרשמלו המוגשות בארוחות חג המולד וחג ההודיה.


    גם אם הם לא היו הראשונים שעשו זאת חייבים להודות - הם בהחלט עושים את זה בגדול, כיאה לדרך האמריקאית.   

    במתכונים שלפניכם, תמצאו קינוחים עשירים על טהרת השוקולד ובשילוב ממתקים (מיני קוקיס ובייג'לה מצופים שוקולד לבן של "כרמית") - מה שנותן להם עוד טאץ' של מתיקות כמו גם מרקמים שונים ומפתיעים בכל ביס.

     

    כיפת שוקולד עם שברי בייגלה ושוקולד לבן

    מוס שוקולד קטיפתי בתוכו חבויות עוגיות וניל פריכות ומעל הכל שברי בייגלה מצופים בשוקולד לבן. שילוב המרקמים והטעמים לא מפסיק להפתיע.

     

    המרכיבים:

     

    למוס:

    50 גרם חמאה

    300 גרם שוקולד מריר 60%

    5 חלמונים (מביצים בגודל L)

    4 חלבונים (מביצים בגודל L)

    100 גרם סוכר

    750 מ"ל שמנת מתוקה 38%

    300 גרם עוגיות "מיני קוקיס" בטעם וניל

     

    לגאנש:

    200 גרם שוקולד מריר 60%

    200 מ"ל שמנת מתוקה

     

    לעיטור:

    שברי בייגלה בציפוי שוקולד לבן


     (צילום: דני לרנר) (צילום: דני לרנר)
    (צילום: דני לרנר)

     

    אופן ההכנה:

    1. ממיסים שוקולד מריר בבאן מרי ("אמבט מרים"), ממיסים את החמאה ביחד עם השוקולד. טורפים את החלמונים ומוסיפים בהדרגה לשוקולד המומס.
    2. מקציפים את השמנת לבד עד לקבלת מרקם חלק ועדין. את החלבונים מקציפים יחד עם הסוכר עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
    3. מוסיפים 1/3 מהשמנת לשוקולד המומס (מחוץ לאש!) ומקפלים יחד. מערבבים יחד את החלבונים ושאר השמנת ומוסיפים לשוקולד בהדרגה תוך קיפול עד לקבלת מסה אחידה.
    4. מרכיבים את הכיפה: יוצקים לתוך קערה עמוקה מעט מהמוס. מפזרים עוגיות, וכך חוזרים על התהליך עד כיסוי הקערה. בתחתית הכיפה יוצרים שכבה של עוגיות מפוררות. מקפיאים למשך הלילה.
    5. מכינים את הגנאש: מרתיחים את השמנת, ומסירים מהאש. מוסיפים את השוקולד, ומערבבים עד ליצירת מרקם חלק.
    6. יוצקים את הגאנש למרכז הכיפה עד כיסוי כל הכיפה. מפזרים מעל שברי בייגלה מצופים על כל הכיפה.

     

    מגדל עוגיות שוקולד צ'יפס וגלידה

    קינוח מרשים וקל להכנה. סנדביץ' של שתי עוגיות שוקולד צ'יפס אמריקאיות קלאסיות שמחבקות כדור גלידה ושקועות באמבט של שוקולד.

     

    המרכיבים (ל-4 מנות):

    לעוגיות:

    200 גרם חמאה רכה

    60 גרם סוכר לבן

    120 גרם סוכר חום

    2 ביצים

    1 כפית תמצית וניל

    300 גרם קמח

    1 כפית אבקת אפייה

    1 כוס מיני קוקיס שוקולד צ'יפס

     

    למגדל:

    גלידת וניל איכותית

     

    לבריכת השוקולד:

    100 גרם שוקולד מריר 60%

    150 מ"ל שמנת מתוקה

     

     (צילום: דני לרנר) (צילום: דני לרנר)
    (צילום: דני לרנר)

     

    אופן ההכנה:

    1. מערבבים במעבד מזון את החמאה והסוכרים, מוסיפים את הקמח ואז את שאר החומרים. יוצרים כדורים גדולים עם כף. ומניחים בתבנית. אופים בתנור, שחומם מראש לטמפ' של 200 מעלות, במשך 7-8 דקות.
    2. לבריכת שוקולד: מרתיחים את השמנת מסירים מהאש מוסיפים את השוקולד לשמנת ומערבבים.
    3. מרכיבים את המנה: לוקחים צלחת עמוקה, יוצקים שוקולד חמים. מניחים עוגייה ומעליה כדור גלידה, עוגייה, כדור גלידה ועוגייה אחרונה לתחימת המגדל, ובוזקים אבקת סוכר מעל הכל.

     

    שיפוד קאפקייפ ומרשמלו בפונדו שוקולד

    המרכיבים (ל-4 מנות):

     

    לקאפקייק:

    100 גרם קמח

    80 גרם סוכר

    80 גרם חמאה רכה

    1 ביצה לארג'

    1 כפית תמצית וניל

    200 מיל' חלב (כוס)

     

    לציפוי:

    1 כוס אבקת סוכר

    1 כף מים חמים

     

    לפונדו:

    250 גרם שוקולד מריר או חלב לבחירה

    250 מ"ל שמנת מתוקה 38%

     

     (צילום: דני לרנר ) (צילום: דני לרנר )
    (צילום: דני לרנר )

     

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את הקאפקייק: מערבבים את כל החומרים למעט החלב, ומוסיפים את החלב בהדרגה עד לקבלת מרקם אחיד ומעט נוזלי.
    2. יוצקים לתבניות הקאפקייק 2/3 גובה, ואופים בחום של 200 מעלות בתנור שחומם מראש לטמפ' של 200 מעלות, במשך 10 דקות. מוציאים ומקררים.
    3. מכינים את הפונדו: מרתיחים את השמנת, מסירים מהאש ומוסיפים את השוקולד ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה.
    4. מכינים את הציפוי: מוסיפים לאט את המים החמים לאבקת הסוכר עד לקבלת מרקם דביק וסמיך, ומזלפים מעל הקאפקייק.
    5. מרכיבים את המנה: משפדים קאפקייק - מרשמלו -סוכריות גומי יין וכך הלאה.
    6. מגישים עם קערית פונדו שוקולד ומבחר פירות העונה.

     

    • דיוויד לוי הוא השף של מסעדת "אוונגרד"

     


       


  •  

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: דני לרנר
    כיפת שוקולד עם שברי בייגלה
    צילום: דני לרנר
    מומלצים