ספקית האינטרנט 018 אקספון תמכור גם תשתית
החברה, שמשמשת כיום כספק אינטרנט, תחל למכור תוך 3 חודשים חבילה שכוללת קו טלפון ואינטרנט - כשלא תהיה הפרדה בין תשתית וספק. זאת בעקבות הסכם קניית תשתית עליו חתמה עם בזק. "זה מודל לא טוב, מבחינת הורדת מחירים אמיתית לצרכן, אבל אין ברירה אלא לעלות על הרכבת"
018 אקספון תמכור תוך 3 חודשים חבילה של ספק אינטרנט, תשתית אינטרנט ושיחות טלפון בעקבות הסכם סיטונאי עם בזק. בכך החברה הופכת מספקית אינטרנט ושיחות בינלאומיות, לחברה המשווקת גם תשתית אינטרנט וטלפון קווי.
- שדרוג חינם בבזק: כמה באמת תשלמו בסוף
כיום ספקיות האינטרנט כבר מוכרות "באנדלים", חבילות שכוללות ספק ותשתית אינטרנט, אך בתום תקופת הבאנדל - החשבוניות הופכות לנפרדות - משלמים לספק האינטרנט בנפרד ולחברת התשתית בנפרד. באקספון מבטיחים שהחשבוניות הכפולות יהפכו למאוחדות אצלם וכל התשלומים יעשו דרך אקספון.
018 היא אחת מספקיות האינטרנט העצמאית הבודדות שנותרו בשוק, משום שרוב ספקיות האינטרנט הגדולות הפכו לחלק מקבוצת תקשורת גדולה: נטוויז'ן שייכת לסלקום, 012 סמייל לפרטנר ובזק בינלאומי לבזק. התשלומים ש-018 אקספון תשלם לבזק עבור השימוש בקו הטלפון והאינטרנט שלה, יהיו צמודים למחירי קו הגישה שבזק מוכרת לצרכן.
השוק הסיטונאי - HOT ובזק רק יתחזקו
"ההסכם, שנחתם לאחר מו"מ ארוך, הינו הישג גדול עבורנו ומהווה הבעת אמון הדדית בכוונות וביכולת לספק שירותים מורכבים", מסר מנכ"ל החברה איציק בן אליעזר.
"018 אקספון החליטה שלא להמתין להסכם מדף שאינו נראה באופק והגיעה להסכמה עם בזק על מודל סיטונאי מיוחד, שמתאים לספק עצמאי, שאינו חלק מקבוצה. משרד התקשורת הצהיר בעבר על חשיבות ספקים עצמאיים (שאינם חלק מקבוצה), ליציבות התחרות. לכן, אני קורא למשרד לאמץ את עקרונות ההסכם הזה בפרק שייועד לספקים עצמאיים בהסכם המדף, וככל שיידרש להתאים את רמת המחירים של מודל השירות שנקבע בהסכם זה, לרמת המחירים שתקבע במודלים האחרים"
מודל השוק הסיטונאי אליו מכוון משרד התקשורת נוסח על-ידי ועדת חייט, לפני כ-3 שנים. באקספון טענו אז בפני הוועדה שהמודל הזה, לפיו בזק ו-HOT ימכרו תשתית לספקיות כדי שאלה ימכרו גם תשתית לצרכנים, מייצר כוח בלתי פרופורציוני לשתי הקבוצות. "למרות שלא קיבלו את דעתי, לא האמנתי בזה אז ואני עדיין שזו לא הדרך הנכונה לייצר תחרות. בנוסף, עצם העובדה שמשרד התקשורת לא קובע את המחירים ונותן לחברות להחליט ביניהן על מחירים. מסייעת למצב להישאר לא תקין".
אבל הנה, בסוף אתם ובזק הסכמתם על מחיר.
"אם היו אומרים לנו שהעיר שבה אנו מחיים עומדת להיעלם וצריך לעלות לרכבת שנוסעת לכיוון לא טוב, לא הייתי עולה לרכבת ומחפש את הקרון הכי טוב בה? אז חיפשתי את הקרון הכי טוב ברכבת הלא טובה. זה מודל לא טוב אבל חייבים לעלות על הרכבת.
"אני אשרוד ואני אוכל להתחרות עם מחיר טוב לצרכנים, אבל לא בטוח שכל ההליך הזה יועיל לצרכן ובאמת יוריד מחירים משמעותית. זה כמו שבסלולר כשנכנסו המפעילים הווירטואלים, הם לא זיעזעו את השוק. רק כשנכנסו המפעילים שבונים תשתית - גולן טלקום ו-HOT מובייל - רק אז המחירים באמת ירדו".