בדיקות ביוץ ביתיות: עד כמה הן מדויקות?
נשים שמנסות להיכנס להריון מכירות את בדיקות הביוץ הביתיות שמנסות לנבא מתי הזמן הנכון להיכנס להריון. איך הן פועלות, מה רמת הדיוק שלהן ולמה אסור לשתות לפני ביצוע הבדיקה?
כל אישה שרוצה להיכנס להריון מכירה את בדיקות הביוץ הביתיות. הבדיקה שמנסה לוודא מתי מתקיים תהליך הביוץ כדי לדעת מתי ההריון יתרחש. שירלי קטרון, רוקחת סופר-פארם, מסבירה איך לקרוא את התוצאות נכון.
- עדכונים נוספים בעמוד הפייסבוק של ynet
הביוץ הוא תהליך טבעי ומתרחש בדרך כלל אחת לחודש. במהלכו משתחררת ביצית מהשחלה אם באותו זמן יש מפגש בינה לבין הזרע. ברגע המפגש הביצית מופרית, והתוצאה - הריון.
קיראו עוד בערוץ פארם נט
- בדיקת הריון ביתית: איך היא בדיוק עובדת?
מה קורה לפני ההפריה?
24-36 שעות לפני שחרור הביצית, קיימת בגוף עלייה ברמת ההורמון LH - הנקרא הורמוו הביוץ. משמעות העלייה היא שבתןך הזמן הזה - הביצית אמורה להשתחרר, כך שזה הזמן המתאים לקיים יחסי מין.
איך הבדיקה פועלת?
הבדיקה אמור לבדוק את רמת ההורמון בשתן. למרות שההורמון הזה קיים כל הזמן בגוף, לקראת הביוץ הרמה שלו עולה.
איך מתבצעת הבדיקה?
הבדיקות הביתיות לביוץ מכילות מקלונים שצריך לטבול אותן בשתן, כדי לראות האם מתקיימת עלייה ברמת ההורמון. אם הייתה עלייה, יופיעו בחלון הבדיקות 2 פסים, שמצביעים על העובדה שהביוץ יתרחש בימים הקרובים.
מתי צריך לבצע את הבדיקה?
מומלץ לבצע את הבדיקות במשך כמה ימים, החל מהיום ה-11 לאחר יום קבלת המחזור החודשי הקודם.
איך להתייחס לתוצאות אם המחזור לא בן 28 ימים?
בתוך הבדיקות הביוץ קיימת טבלה המסבירה איך להתייחס לנתונים על פי משך המחזור - מהיום שבו הופיע הדימום עד יום לפני תחילת המחזור הבא. אם המחזור קצר מ-21 מומלץ להתייעץ עם רופא, לפני במיתוע הבדיקה.
איך להגיע לדיוק מקסימלי?
כדי להגיע לתוצאה המדויקת, מומלץ לא להשתמש בשתן הראשון של הבוקר. בנוסף, חשוב להשתמש בשתן באותה שעה מדי יום ולא לשתות שעתיים לפני הבדיקה. שתייה מרובה עלולה לדלל את השתן ולהשפיע על תוצאות הבדיקה. בכל מקרה, לא מומלץ להחזיק את מקלון הבדיקה יותר מ-30 דקות בתוך השתן.