שתף קטע נבחר

 

"אני יהודי כמוך, לא עובד זר"

"בני המנשה" מגיעים לישראל מלאי ציפיות, לאחר 2,700 שנות ניתוק מהעם היהודי. אבל כאן טופחת המציאות הישראלית על פניהם, והמנטליות השונה אף היא לא עוזרת. "מי שיודע לבקש עזרה - עשה את זה, והוא ישראלי", מספר יהושע האוזמנג

כשיהושע האוזמנג מנשה עלה לארץ מהודו, לא זכה לקבלת הפנים שציפה לה. "חשבתי שיקבלו אותי כיהודי שאיבד את הדרך 2,700 שנה, וחזר לארץ: 'בוא ניתן לו חיבוק', אבל זה לא היה ככה", הוא מספר.

 

<< כל מה שמעניין בעולם היהודי - בפייסבוק שלנו. כנסו >>

 

 

"אתה מסתובב ברחוב, יש אנשים שאומרים לך: למה אתה שם כיפה? אתה לא עובד זר? כל מקום צוחקים עליך: סיני, תאילנדי, אף אחד לא הכיר את בני המנשה".

 

יהושע המשמש היום כקצין הביטחון של ההתנחלות עופרה, עלה לארץ ממניפור שבצפון הודו לפני כ- 16 שנה, והותיר מאחוריו את אמו וששת אחיו ואחיותיו. במשך עשר שנים לא ראה אותם, ולאחר מאבק ממושך בבירוקרטיה הישראלית, השיג עבורם אישור עלייה לארץ, שממנה, לפי המסורת שלהם, גלו לפני יותר מאלפיים שנה.

 

כשרים למהדרין

בני המנשה המזהים עצמם כצאצאי עשרת השבטים האבודים, מתגוררים במדינות שונות בצפון-מזרח הודו ובמיאנמר.

מספרם נאמד כיום בכ-7,200 איש. יהושע ובני משפחתו הם חלק מכ-2,000 בני הקהילה שעלו לארץ.

 

לפי ההלכה, אף שבני הקהילה מזהים עצמם כיהודים, עליהם לעבור גיור. "לפי חודש סיימנו את התהליך", מספר יהושע על הגיור שעברו בני משפחתו, "והם עכשיו יהודים כשרים למהדרין. זה סוג של סגירת מעגל. 2,000 שנה מסתובב, מסתובב – ועכשיו מצאנו איפה לקשור את החוט". ynet ו"אורות - טלוויזיה יהודית" מזמינים אתכם לצפות בבן המנשה המרגיש שהגיע הביתה.

 

מי שעומד מאחורי הקמפיין להעלאתם של בני המנשה לישראל בשנים האחרונות הוא ארגון "שבי ישראל" בראשותו של מיכאל פרוינד. הארגון פועל לחיזוק הקשר עם צאצאי העם היהודי בקהילות רבות ברחבי העולם. 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורות
"למה אתה חובש כיפה?" יהושע האוזמנג מנשה
צילום: אורות
מומלצים