75% מוועדי העובדים: לא נחזור לנפוש בטורקיה
סקר שנערך לאחר הפיוס, מגלה כי רוב ועדי העובדים הגדולים במשק, מעוניינים להמשיך את החרם התיירותי על טורקיה וכי השנאה ברחוב לא תיעלם במהרה. עוד רחוקה הדרך ל'הכל כלול'
האם הפיוס משפיע על התיירות לטורקיה? לא בטוח: כ-75 אחוזים מוועדי העובדים הגדולים במשק, סבורים כי עדיין מוקדם להסיר את החרם התיירותי על טורקיה וכי השנאה ברחוב הטורקי כלפי הישראלים לא תיעלם ביום אחד.
כך עולה מסקר של חברת 'ועדים', המרכזת את המידע על הפעילות החברתית/כלכלית של וועדי העובדים בישראל. הסקר נערך בעקבות ההתנצלות של ראש הממשלה, בנימין נתניהו והצהרות על פיוס בין המדינות.
עוד על טורקיה בערוץ התיירות:
- החרם לא מדגדג אותם: התיירות פורחת בטורקיה
- הישראלים נמנעים מטורקיה, אך הטיסות ממשיכות
- זינוק של כ-30% בקו לאיסטנבול לעומת 2012
חרם התיירות על טורקיה החל לפני כחמש שנים, בעקבות משבר היחסים בין ישראל לטורקיה והתבטאויות ראש ממשלת טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן, כנגד ישראל. ועדי העובדים הם אלה שהובילו את החרם ונתנו גם את הטון להפסקת התיירות לכפרי הנופש באנטליה.
מנכ"ל וועדים, יעקב אלוש, אמר כי בשנים האחרונות נעשו אין ספור נסיונות מצד הטורקים לשבור את החרם באמצעות מסעות פרסום אגרסיביים, משלחות רמות דרג והצעות נופש מפתות של 99 דולר. אולם ועדי העובדים היו מאוחדים והחרם נותר על כנו ובעקבותיו קרסה כל תעשיית הנופש לטורקיה.
אלוש מציין כי בין הוועדים הגדולים, שחושבים שיש להמשיך החרם, נמנים תרכובות ברום, אי.סי.איי טלקום, מפעלי ים המלח, חיפה כימיקלים, אל על, המוסד לביטוח לאומי, אוסם, אוניברסיטת חיפה, אגד, ועד עובדי כנסת ישראל, בנק הפועלים, הטכניון, עיריית תל אביב, עיריית באר שבע, מרכז רפואי ת"א (איכילוב), מכתשים, טמפו, יבמ, משרד האוצר, אלקטרה, משרד החינוך ועוד.
לעומתם, ועדי העובדים של טבע, עיריית חיפה, רשות שדות התעופה, האוניברסיטה העברית, שירותי בריאות כללית, קמ"ג ואחרים שהיו בדעה שיש להפסיק את החרם.
בחודש מאי הקרוב, ייערך בתל אביב יריד תיירות לקבוצות, שבמסגרתו
ישווקו לוועדי העובדים חבילות הנופש לקיץ ולחגי תשרי ונראה כי הצעות הנופש לטורקיה יתפסו תשומת לב מיוחדת.
עפ"י נתוני חברת ועדים, נאמדת פעילות התיירות של מקומות העבודה ביותר מ-2 מיליארד שקלים בשנה.