תרבחו ותסעדו: מתכוני מימונה מקוקוס
סאני דרעי מתחברת למסורת ומארחת גם השנה מימונה בבית. בין קולולו לקולולו יוגשו שם רביעיית מתוקים מסורתיים עם קריצה מודרנית ושפע קוקוס: מרנג מרוקאי, כדורי מרציפן ועוד
כילדה, חיי התחלקו בין ירושלים ללוס אנג'לס. לארה"ב עברנו בגיל 8, רק כדי לחזור אחרי כמה שנים למודיעין. עברנו דירות, מפה לשם ומשם לפה, כשהכל היה די מעורבב, קצת כמוני - בת לאם קולומביאנית ואב מרוקאי.
עוד בערוץ האוכל:
בלוז לחול המועד: מתוקים עם ילדים לפסח
הכי טובות בעולם
את החגים - הן של אמי והן של אבי - לא הקפדנו לחגוג באופן עקבי ובצמוד למסורת. מה שכן, זכורות לי היטב חגיגות המימונה השמחות בבית משפחתו של אבא שלי.
בשנים האחרונות, נוצר אצלי חיבור הולך וגובר למקורות שלי, לחלק המרוקאי של משפחתי ולמסורת שהייתה חסרה לי בילדותי. במקביל, התחלתי לחקור לעומק מסורות קולינריות של העדה בכלל ובפרט - מתכונים מתוקים.
בשנה שעברה החלטתי לעשות מעשה ולפצוח במסורת - לחגוג ולארח בביתי את חגיגות המימונה. הכנתי מופלטות, עוגיות מרוקאיות, שבקייה וגם ספינג', סיגרים, עוגיות קוקוס, שלל מרציפנים ואפילו ריבות מסורתיות, שהספקתי להכין ברגע האחרון.
השנה אני לוקחת את החג צעד אחד קדימה, עם עוד מתכונים מסורתיים וגם של כאלה שאני מוסיפה להם קריצה משלי, מהקונדיטוריה. לרגל החג, העליתי לפניכם 4 מתכונים שמתבססים על קוקוס, מרכיב משמעותי במתוקי המימונה ושיככבו גם בחגיגה הפרטית שלי. חג שמח!
לפני שמתחילים: באופן מסורתי, את המימונה חוגגים מייד עם יציאת החג. מכיוון שאני חוגגת אותו מעט מאוחר יותר בערב וכמסיבה, יש לי יותר זמן להצטייד בקמח וגם לאפות עוגות, וזאת בשונה מהמסורת המרוקאית.
לכן העליתי לפניכם, בנוסף למתכונים הכשרים לפסח שאפשר להכין מראש, גם צמד מתכונים מהירים עם חמץ. את העוגות עם הסולת והקמח לא צריך להתפיח ומשך הכנתם, כולל האפייה, הוא פחות משעה. בקיצור - מי שיכול ומעוניין להכינם במימונה מוזמן לעשות כן.
כדורי מרציפן קוקוס אדומים
מתכון שנוצר אצלי תוך כדי ניסוי וטעייה ובהשראת אצבעות המרציפן המסורתיות, שהפכו כאן למין ממתק אדום.
גיוון: אפשר להוסיף לכדורים פירות יבשים קצוצים, להוסיף שקד במרכז כל כדור.
המרכיבים לכ-50 יחידות:
500 גרם מרציפן שקדים איכותי
1-1/2 גרם אבקת צבע מאכל אדום – לא חובה
100+100 גרם פתיתי קוקוס
אופן ההכנה:
- מערבבים את המרציפן עם אבקת הצבע האדום. מוסיפים 100 גרם קוקוס ולשים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מגלגלים לכדורים קטנים ומצפים בשארית כמות הקוקוס. מצננים בטמפרטורת החדר ומגישים בקערה גדולה או במנז'טים.
מרנג קוקוס
מרנגים יפים וטעימים. רכים באופן מפתיע. השתמשתי פה בצבעי מאכל, אפשר גם לוותר עליהם אם רוצים – גם הגרסה הצחורה יפהפייה.
המרכיבים:
100+200 גרם סוכר
60 גרם מים
100 גרם חלבונים
100 גרם סוכר
300 גרם קוקוס
1+1 גרם אבקת צבעי מאכל בשני צבעים שונים – לא חובה
אופן ההכנה:
- מרתיחים מים עם 200 גרם סוכר עד לקבלת סירופ סמיך.
- במקביל, מקציפים חלבון ו-100 גרם חלבונים עד לקבלת קצף אוורירי. יוצקים את הסירופ לאט ובהדרגה לקצף, תוך הקצפה. מקפלים פנימה קוקוס לאחר שהתקבל קצף לבן ויציב.
- מחלקים את הבלילה לשתי קערות, ומוסיפים לכל אחת צבע מאכל.
- מזלפים את העוגיות במזלף (או שמניחים בכף רטובה) על נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות 15 דקות, עד שהמרנג זהוב אך העוגייה עדיין רכה. מגישים בתוך מנז'טים
עוגת קוקוס סולת לימון
עוגת סולת עסיסית עם טוויסט על בסבוסה לימוני ורענן במקום התפוזים.
המרכיבים לתבנית מרובעת של 20x30 ס"מ:
200 גרם סוכר
200 גרם פתיתי קוקוס
200 גרם שמן
4 ביצים
20 גרם אבקת אפיה
60 גרם שקד טחון
200 גרם סולת
לסירופ:
120 גרם סוכר
80 גרם מים
60 גרם מיץ לימון
פולים מ-3 תרמילי הל
להגשה:
פתיתי קוקוס
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל מרכיבים העוגה רק עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים לתבנית משומנת את התערובת ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך כחצי שעה. מצננים בטמפרטורת החדר.
- מכינים את הסירופ: במקביל, מביאים בסיר קטן סוכר, פולי הל ומים לרתיחה. מבשלים על אש בינונית 5 דקות נוספות ומוסיפים את מיץ הלימון. מצננים מעט.
- הגשה: יוצקים את הסירופ על העוגה מייד ביוצאה מהתנור. מניחים לעוגה לספוג את הנוזלים במשך חצי שעה לפחות. מגישים פושר או מצונן.
- הגשה: מפזרים על פני העוגה פתיתי קוקוס.
עוגה קוקוס תפוז בחושה
המרכיבים לתבנית אינגליש קייק:
150 גרם מחמאה או חמאה
170 גרם סוכר
3 ביצים
100 גרם קמח
6 גרם אבקת אפיה
5 גרם סודה לשתיה
80 גרם פתיתי קוקוס
60 גרם חלב קוקוס
לסירופ:
50 גרם מים
50 גרם מיץ תפוזים
60 גרם סוכר
לעיטור:
קוקוס קלוי
אופן ההכנה:
- מקציפים חמאה וסוכר במיקסר עד לקבלת קרם אחיד. מוסיפים את הביצים, מקציפים 10 שניות נוספות ואז את שאר המרכיבים רק עד לקבלת תערובת במרקם אחיד. יוצקים לתבנית אינגליש קייק ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 25-35 דקות, עד שקיסם עץ יוצא יבש כשננעץ במרכז העוגה.
- מכינים את הסירופ: במקביל מביאים מים וסוכר לרתיחה. מבשלים על אש נמוכה 5 דקות נוספות ומוסיפים את מיץ התפוזים.
- יוצקים את הסירופ על העוגה מייד ביוצאה מהתנור. מצננים חצי שעה לפחות. מגישים פושר
- הגשה: מעטרים בשבבי קוקוס.
סאני דרעי היא הקונדיטורית הראשית של מסעדת טוטו