יהודים מעדיפים לגור בכפר ערבי: "זול יותר"
כדאי לגור בבית באבו גוש או אולי עדיף לשכור דירה בטירה? הכירו את התופעה החדשה: זוגות צעירים עם ילדים מעדיפים לגור בשכירות ביישובים ערביים בעקבות יוקר הדיור. "המחירים נמוכים משמעותית, זה קרוב לעיר והכל פתוח בשבת"
מצוקת הדיור בערים הגדולות יצרה תופעה חדשה ומפתיעה: זוגות צעירים עם ילדים, שהתייאשו מהחיפוש הארוך אחר מציאת דירה להשכרה במחיר שווה לכל נפש, מעדיפים להתגורר ביישובים ערביים - וליהנות ממחירים נמוכים משמעותית ממקביליהם היהודים.
כתבות נוספות על המגזר הערבי בערוץ הנדל"ן :
- אושר: תושבי ג'ואריש יקבלו בעלות על בתיהם
- כמעט כמוכם: כמה עולה לבנות בית במגזר הערבי
- מחקר: האוכלוסייה הערבית תעבור למגדלים
- הסיפורים החמים לפני כולם בפייסבוק של ynet
כך, למשל, בכפר אבו גוש הסמוך לירושלים מצאנו את משפחת ביטון, המתגוררת בדירה שכוללת לא פחות מ-5 חדרים. לדברי אדית ביטון, הכפר מספק מגורים זולים ושירותים שפתוחים גם בשבת. "בהתחלה החברים הקרובים הרימו גבה, אך עם הזמן הצטרפו עוד ועוד משפחות לכפר - וכיום יש ממש קהילה יהודית באבו גוש", היא אומרת בחיוך.
אבו גוש הוא כפר קטן יחסית הכולל כ-6,000 תושבים. הוא ממוקם על כביש מספר 1, קרוב מאוד לירושלים, ומהווה פתרון אידיאלי עבור מי שרוצה להתגורר בדירה בקרבת העיר - מבלי לוותר על איכות חיים ובהוצאה כספית נמוכה יחסית.
עבור שכירות בדירת 5 חדרים בכפר תשלמו כ-2,500 שקל בחודש, ואילו עבור דירה בגודל זהה במבשרת ציון הסמוכה תשלמו כמעט כפול. כפי שמספרת ביטון, במקום כבר יש לא מעט זוגות צעירים יהודיים ששוכרים דירות. אמנם מצב התשתיות בכפר רחוק מהערים היהודיות באזור, "אך החום והאהבה שמרעיפים עלינו מפצים על זה".
אבו גוש אינו הכפר היחיד על מפת הדיור החדשה בישראל. גם טירה הסמוכה לכפר סבא מהווה פתרון יצירתי עבור משפחות שרוצות ליהנות מכל העולמות - שכירות נמוכה לצד מיקום מרכזי.
לרונן סושרד, אב לשניים המתגורר בלב טירה כבר יותר משנה, יש דירת שני חדרים גדולים "שעליה אני משלם רק 1,500 שקל בחודש, כולל מים וחשמל", הוא אומר. בכפר סבא הסמוכה הוא היה משלם יותר מכפול.