אופה במתנה: עוגיות לאורחים של איילת הירשמן
ברי המזל שמארחים את איילת הירשמן בביתם לא מקבלים ממנה לא פרחים ולא וואזה אלא - הפתעה! - עוגיות. 4 רעיונות יפים וקלילים של ממתקים שכיף להביא מתנה מתוך "מבשלת בקלות", ספרה החדש של אלילת המטבח היומיומי
פאדג' משוייש
ממתק שוקולד-שיש במרקם פאדג'י-רך, ממרכיבים מועטים וללא קמח. בונבון שיפה לתת במתנה.
עוד בערוץ האוכל:
תאכלו את הלב: מתכוני ארטישוק בצ'יק צ'ק
פשוט וחגיגי: 4 מתכוני עוף של איילת הירשמן
אבסולוטלי מהמם: בקבוק אבסולוט שכולו תל אביב
המרכיבים לתבנית אינגליש קיייק באורך 25 ס"מ (30 יחידות):
300 גרם שוקולד מריר איכותי, שבור לקוביות
1 כף (20 גרם) חמאה
1/2 כפית מלח
1/2 פחית (200 מ"ל) חלב מרוכז ממותק
אופן הההכנה:
- מרפדים את התבנית ביריעה גדולה של ניילון נצמד, כך שהשוליים ישתפלו מהצדדים (הוא ישמש אחר כך לעיטוף הפאדג' בזמן הקירור).
- בקערה שמתאימה למיקרוגל, שמים את השוקולד, החמאה והמלח ומחממים 30 שניות. מוציאים, בודקים אם השוקולד נמס, מערבבים וממשיכים לחמם 30 שניות נוספות. מערבבים שוב, ואם השוקולד עדיין לא נמס לחלוטין, ממשיכים להמיס במחזורים של 30 שניות בלבד בכל פעם. מוציאים ומערבבים לתערובת חלקה.
- יוצקים את קרם השוקולד לתבנית. מניחים את החלב המרוכז בכמה תלוליות מעל השוקולד, ובעזרת קיסם מציירים בעדינות בחלב המרוכז עד שמתקבלת דוגמת שיש. סוגרים בעדינות את הניילון בחלקה העליון של התבנית (לא היישר על הקרם, כדי למנוע הידבקות). מצננים קלות ושומרים שעתיים במקרר.
- כדי לחלץ מהתבנית, אוחזים בקצות הניילון הנצמד, הופכים, מקלפים את הניילון, מעבירים למשטח עבודה וחותכים בסכין חדה לריבועים בגודל 2 על 3 ס"מ.
- מגישים מיד, או שומרים במקרר, או אורזים בקופסה יפה ומביאים מתנה.
עוגיות קוקוס
דרך פשוטה ובטוחה להכנת עוגיות קוקוס וקצף, בלי טיפת גלוטן ועם הפתעה – חלב מרוכז ממותק. כן, גם במתכון הזה משמש החלב המרוכז, שזמין בכל מכולת, כמרכיב הסודי המנצח. הוא תורם לעוגיות לחות מעולה. הטעם? קצת כמו גליל הקוקוס של פעם.
המרכיבים ל-20 יחידות בתבנית התנור:
2 חלבונים
1/8 כפית מלח
1/2 פחית (200 מ"ל) חלב מרוכז ממותק
400 גרם פתיתי קוקוס, טחונים גס
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור לחום נמוך (150 מעלות). מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- שמים בקערת המערבל את החלבונים והמלח ומקציפים לקצף יציב. מפסיקים את פעולת המערבל, מוסיפים את החלב המרוכז והקוקוס ומערבבים ידנית, רצוי בכף עץ.
- מסדרים בתבנית תלוליות מהתערובת, במרוווחים של 2 ס"מ ביניהן. בעזרת הידיים, יוצרים מהן צורה של חרוטים קטנים.
- אופים כ-20 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות בקצוות בלבד. מוציאים ומצננים. שומרים בכלי אטום מלחות עד שבועיים.
עוגיות חמאת בוטנים בדקה
אם אתם מכורים לחמאת בוטנים, זה המתכון בשבילכם. לוקח דקה להכין, באמת, ועוד כמה דקות לאפות. בהמשך יש גרסה עם ריבה, ושתיהן בלי טיפת קמח, מה שהופך אותן לעוגיות נטולות הגלוטן הכי קלות וכיפיות.
המרכיבים ל-25 עוגיות בתבנית התנור:
200 גרם (1/2 צנצנת) חמאת בוטנים במרקם חלק
1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום (כדאי מסוג דמררה)
1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן רגיל
2 חלמונים
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות). מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- שמים בקערה את חמאת הבוטנים ואת 2 סוגי הסוכר, מוסיפים את החלמונים ומערבבים במזלג לבצק אחיד, במרקם שמזכיר פלסטלינה רכה.
- יוצרים מהבצק, בעזרת הידיים, כדורים בגודל עגבניות שרי. מניחים את הכדורים בתבנית במרווחים של 2 ס"מ ביניהם.
- בעזרת שיני המזלג, משטחים קלות את כדורי הבצק. אופים 10 דקות, העוגיות לא מזהיבות כמעט אבל הן מתקשות. מוציאים מהתנור ומצננים בתבנית 15 דקות וממתינים שיתקשו לגמרי. מגישים מיד או מאחסנים. שומרים בכלי אטום עד שבועיים בטמפרטורת החדר.
עוגיות חמאת בוטנים עם ריבה
המרכיבים ל-25 עוגיות:
200 גרם חמאת בוטנים חלקה
1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום (רצוי דמררה)
1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן רגיל
2 חלמונים
1/2 כוס ריבת פטל או תות בטמפרטורת החדר
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות). מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- שמים בקערה את חמאת הבוטנים ואת 2 סוגי הסוכר, מוסיפים את החלמונים ומערבבים במזלג לבצק אחיד, במרקם שמזכיר פלסטלינה רכה.
- יוצרים מהבצק, בעזרת הידיים, כדורים בגודל עגבניות שרי. מניחים את הכדורים בתבנית במרווחים של 2 ס"מ ביניהם. עכשיו, בעזרת האגודל, יוצרים בכל עיגול שקע, כך שיתקבלו קעריות בצק קטנות. מניחים בתבנית עם מרווחים של 2 ס"מ ביניהן.
- אופים 10 דקות, עד שהעוגיות מתקשות. מוציאים מהתנור, ושמים מיד 1/2 כפית של ריבה בכל שקע. מחליקים בעדינות את פני הריבה בכפית ומניחים לצינון של רבע שעה. שומרים עד שבוע בטמפרטורת החדר, בכלי אטום, בשכבות שביניהן נייר אפייה.
- את המתכונים האלה ועוד רבים אחרים ניתן למצוא בספרה (המהמם!) של איילת הירשמן, "מבשלת בקלות" (הוצאת מודן)