שתף קטע נבחר
 

איך מעצב אדריכל את ביתו הפרטי? יצאנו להציץ

שילוב של ארמון איטלקי ובנייה בסגנון עותמאני ששוחזר בדיוק מחמיר ביפו, עיצוב מינימליסטי המושפע מהפשטות שאפיינה את שנות ה-60 בשיכון רכבת בביצרון, ולופט צבעוני ועשיר בפרטי אמנות בפאתי פלורנטין. יצאנו לבקר ב-3 בתים של אנשי עיצוב ואדריכלות בתל-אביב המשתתפים באירוע "בתים מבפנים"

עשרות בתים ומבני ציבור נפתחים לציבור בסוף השבוע הנוכחי בתל-אביב-יפו, במסגרת אירוע "בתים מבפנים ". האירוע מתקיים זו השנה השביעית, כחלק מסוף שבוע של אמנות ואדריכלות הנערך תחת הכותרת "מגלים את העיר הלבנה". יצאנו לבקר ב-3 בתים של אנשי עיצוב וארכיטקטורה תל-אביביים, שפותחים את בתיהם בפני הקהל הרחב.

 

 

צילום: אבישי זיגמן

צילום: אבישי זיגמן

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

היזם גד ססובר, המתמחה בשחזור מבנים לשימור, עמל במשך כשנה וחצי על שיפוץ ביתו ברחוב שערי ניקנור ביפו, בהתאם לגישתו לפיה שימור אמיתי כולל שחזור מדויק של העיצוב הפנימי. הבית, שנבנה במאה ה-19, שימש בזמן המנדט הבריטי בתור הקונסוליה האיטלקית, ולאחר קום המדינה שימש כבית כנסת.

 

"ממה שהבנתי בישראל, שימור זה החזית של הבניין וחדר המדרגות, ובתוך הבית יכולים לעשות מה שרוצים", אומר ססובר, "לדעתי זה דבר נורא, בסוף אתה נשאר עם מוצר 'דיסנילנד' - אריזה יפה בלי שום נשמה בפנים".

 

ססובר מספר שבמהלך השיפוצים, הוא השתמש בחומרים טבעיים ומקוריים בהם השתמשו בתקופת הבנייה. לדבריו, היתרון של השימוש בחומרים אלה הוא גמישות בשיפוצים עתידיים שייערכו בבית, בניגוד לחומרים המודרניים החזקים המקשים על ביצוע שינויים. "אם מי שיגור פה אחריי ירצה לשנות את מיקום האמבטיה, זה יהיה הפיך", הוא מסביר.

 

הבית ברחוב שערי ניקנור במהלך השיפוץ (צילום: גד ססובר) (צילום: גד ססובר)
הבית ברחוב שערי ניקנור במהלך השיפוץ(צילום: גד ססובר)

 (צילום: גד ססובר) (צילום: גד ססובר)
(צילום: גד ססובר)

הליוואן (החלל המרכזי של הבית) לפני ששוחזרה החלוקה המקורית לחדרים (צילום: גד ססובר) (צילום: גד ססובר)
הליוואן (החלל המרכזי של הבית) לפני ששוחזרה החלוקה המקורית לחדרים(צילום: גד ססובר)

הליוואן אחרי שיחזור החלוקה הפנימית (צילום: גד ססובר) (צילום: גד ססובר)
הליוואן אחרי שיחזור החלוקה הפנימית(צילום: גד ססובר)

 (צילום: גד ססובר) (צילום: גד ססובר)
(צילום: גד ססובר)

 (צילום: גד ססובר) (צילום: גד ססובר)
(צילום: גד ססובר)

3,500 מרצפות הוצאו ממקומן והוחזרו (צילום: גד ססובר) (צילום: גד ססובר)
3,500 מרצפות הוצאו ממקומן והוחזרו(צילום: גד ססובר)

 (צילום: גד ססובר) (צילום: גד ססובר)
(צילום: גד ססובר)

 

חומרים גולמיים, אדום בקירות

דירתו של האדריכל דן טרוים בשכונת ביצרון מייצגת אופי שונה לגמרי. הדירה, הנמצאת בשיכון רכבת שנבנה בשנות ה-50, עוצבה בסגנון מינימליסטי, תוך שימוש בחומרים גולמיים המזכירים את הפשטות שהייתה נהוגה בישראל בשנות ה-60. "רציתי ליצור בית שיהיה לי נעים להיות בו", מספר טרוים, המתמחה בעיצוב חללים מסחריים ומסעדות, ועיצב בין היתר את מסעדת שולחן, מסעדת חדר אוכל ואת לופט האירועים אביגדור.

 

בת זוגו של טרוים, רות גרון, מספרת כי מאז שעברה להתגורר בדירה היא חזרה לתרגל יוגה. "מדהים איך בית וסביבת חיים משפיעים באופן מאוד עמוק על האישיות שלך ועל איך שאתה חי", אומרת גרון, "בגלל שהחיים שלנו מרובים בגירויים ובהפרעות, כשיש לך בית שקט שהכל בו גולמי ופשוט - זה מייצר סביבה שלווה ורגועה".

 

ברחוב אבולעפיה בדרום העיר, הקימו אמן הקרמיקה סמי די ובן זוגו יוחאי ברק לופט מרהיב, הכולל קירות הצבועים בגוונים עזים. ברחבי הבית מוצג אוסף עשיר של רהיטים וחפצי אמנות שעיצב סמי די עצמו, ואמנים נוספים כמו קרן אלה גפן, תמיר להב רדלמסר, ויונתן פסטרנק. לדברי ברק, הדירה נמצאת בשינוי מתמיד, כחלק מפעילותו היצירתית של סמי די.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבישי זיגמן
צילום: אבישי זיגמן
צילום: אבישי זיגמן
צילום: אבישי זיגמן
צילום: אבישי זיגמן
צילום: אבישי זיגמן
מומלצים