שתף קטע נבחר

מדד מחירי המזון בישראל עלה ב-13% ב-8 שנים

נתונים ראשונים מתוך סקר המרכז למחקר ומידע של הכנסת מגלים, כי באיחוד האירופי רשם מדד מחירי המזון בתקופה זו עליה ריאלית של 4.6% בלבד. ח"כ גמליאל, שהזמינה את הסקר: נפעיל לחץ פרלמנטרי על יצרני המזון ורשתות השיווק

מדד מחירי המזון בישראל עלה ב-8 השנים האחרונות בשיעור ריאלי מצטבר של 13.5% לעומת עליה ריאלית מצטברת של 4.6% ב-27 מדינות האיחוד האירופי ו-2.3% ב-17 מדינות גוש האירו – כך עולה מנתונים ראשונים מתוך סקר המרכז למחקר ומידע של הכנסת שיוכן ויפורסם בעוד כשבועיים לקראת הקמת שדולה בכנסת למאבק בקרטל המזון.

 

יוזמת השדולה, ח"כ גילה גמליאל (ליכוד-ביתנו), המכהנת כרכזת הקואליציה בוועדת הכספים, הזמינה את הסקר אבל טרם קבלה את פרטיו למעט את נתוני השורה האחרונה. היא מקווה לקבל את כל הסקר בכנס היסוד של השדולה המתוכנן לראשית החודש הבא.

 

הסקר מתייחס לממדי התייקרות המזון בישראל מול מדינות אירופה בין השנים 2005 עד 2013. מהממצאים הראשוניים עולה גם כי בשנתיים האחרונות המחירים התייקרו בארץ בשיעור ריאלי מצטבר של 1.8% לעומת 1% במדינות האיחוד האירופי ו-1.1% במדינות גוש האירו.

 

ח"כ גמליאל הודיעה היום (א') על הקמת השדולה, ואמרה כי "המאבק במחירי המזון הגבוהים בישראל לעומת מדינות במערב ובמיוחד המאבק בריכוזיות ענף מזון בארץ הם צו השעה בתקופה זו". לדבריה, השדולה תפעל להגברת התחרות בענף, ותפעיל לחץ פרלמנטרי על יצרני המזון ורשתות השיווק להורדת המחירים, ובכנסת תפעל בעיקר לקידום חקיקה, עידוד קבוצות מחאה של הצרכנים, ומתן גיבוי של הכנסת למאבקן.

 

בהקשר, זה ח"כ גמליאל הביעה תמיהה על כך שמסקנות ועדת קדמי בעניין מחירי המזון לא תורגמו לחקיקה ואפילו אין להן התייחסות כלשהי בחוק ההסדרים שיעלה מחר לקריאה ראשונה במליאת הכנסת. קודם לכן ייערך בוועדת הכלכלה דיון מיוחד על מחירי המזון.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
צילום: shutterstock
צילום: shutterstock
גילה גמליאל
צילום: ירון ברנר
מומלצים