אחול דַלוע: מתכוני דלעת של ארז קומרובסקי
ארז קומרובסקי גילה הפתעה פרחונית וכתומה בגינה שלו והחליט לאכול אותה. פרחי הדלעת הפכו לשניצל כתום וגם דלעת שמנמנה נשחטה וגמרה כתבשיל בעגבניות ושעועית לבנה וכתבשיל דלעת בזעפרן, שישמח להשתדך לקוסקוס
מול חלון המטבח שלי ישנה ערוגת פרחים אחת קטנה ומפונפנת, נקודת החן של הבוסתן שנשתלה פשוט מכיוון שכשאני עומד ושוטף כלים בכיור, בא לי לראות את פרחי העונה.
עוד בערוץ האוכל:
לפני שבוע שתלנו שם עשרות שתילי פטוניות ננסיות סגולות שגיליתי במשתלה. להפתעתי בצד הערוגה נבטו 3 צמחי דלעת, ככה סתם, בטח מהזרעים שנזרקו שם בסתיו שעבר.
בכל מקרה, נבטי הדלעת נתנו קפיצה מטורפת בשבוע האחרון. עלוותם הגיעה לגובה של מטר והפרחים הראשונים הרימו ראשם. אתמול תוך כדי שאני לש לי בצק שאור על השיש, הסתכלתי על הפרחים האלו והבנתי שאני חייב, אבל חייב, לאכול אותם.
הם קרצו לי מבעד לחלון ולא נתנו לי מנוח. מכיוון שנשארה לי רק דלעת אחת משנה שעברה, יפיפייה אמיתית ושמנמנה ששמרתי עליה מכל משמר, היה לי קשה לשחוט גם אותה. אבל לא הייתה הרבה ברירה. פרחי דלעת בלי דלעת של ממש? כל מיצי הקיבה שלי צעקו "דלעת" ואני לקחתי את הסכין הגדולה של הבשר, החדרתי אותה ללב הדלעת האחרונה והרגתי אותה.
הכנתי ממנה 2 תבשילים, עשיתי שניצלים ממנה ומהפרחים שבערוגה, אכלנו את הכל עם קוסקוס ויין גוורצמינר לבן קר-קר וסבלנו נורא.
דלעת בעגבניות ושעועית לבנה
המרכיבים:
1 ק"ג דלעת קלפוה וחתוכה לקוביות גדולות (3X3 ס"מ)
כ-20 עגבניות שרי זברה, בשלות וחצויות לאורכן
2 פלפל אדום חריף, מגורען וקצוץ גס
6 שיני שום, קלופות וחצויות
2 כוסות שעועית לבנה מבושלת
1/2 כוס עלי בזיליקום
2.5 כוסות מים רותחים
קורט כורכום
קורט קינמון
מלח ים גס, לפי הגס
1/3 כוס שמן זית עדין
אופן ההכנה:
- מחממים מחבת עם תחתית עבה על להבה גדולה. מוסיפים את שמן הזית ומקפיצים בתוכו את הפלפל החריף והעגבניות. מוסיפים את הדלעת, שיני השום, הכורכום והקינמון.
- מציפים במים רותחים ומוסיפים את השעועית המבושלת.
- מבשלים במשך כ-15 דקות ומוסיפים את עלי הבזיליקום והמלח.
- ממשיכים בבישול על אש קטנה (לא מכוסה) עוד כ-10-15 דקות ומגישים.
דלעת בזעפרן
המרכיבים:
4-5 כוסות קוביות דלעת בינוניות (2X2 ס"מ)
3-4 גזרים, קלופים וחתוכים גס
1 בצל בינוני, חתוך ל-1/8
3 כוכבי אניס
1/2 ליטר ציר עוף ביתי מסונן וחם
1 כפית זרעוני כוסברה
1/3 כוס שמן זית עדין
50 גרם חמאה
קורט זעפרן
2 כפות סוכר דמררה
פלפל לבן גרס דק, לפי הטעם
מלח ים, לפי הטעם
אופן ההכנה:
- ממיסים את החמאה בשמן הזית ומקפיצים בתוכה את הבצל והגזר במשך מספר דקות. מוסיפים את קוביות הדלעת וממשיכים בהקפצה.
- מוסיפים את זרעוני הכוסברה, כוכבי האניס, הסוכר והפלפל הלבן. מציפים בציר עוף חם ומוסיפים את הזעפרן. בוזקים מלח לפי הטעם. מבשלים על אש קטנה במשך כ-20-30 דקות.
- מגישים על קוסקוס.
שניצל כתום - פרחי דלעת מטוגנים
למזלנו אפשר לקנות היום פרחי קישואים ופרחי דלעת אצל הירקנים המובחרים ובשווקי האיכרים. זוהי עונתם!
אז אל תרימו את הגבה ותצקצקו בלשונכם ותגידו "איפה הוא רוצה שנשיג פרחי דלעת? לנו לא גדלות דלעות בערוגה ברחוב דב הוז!"
המרכיבים:
כמה פרחי דלעת שאתם רוצים או יכולים להשיג ואם לא – 500 גרם דלעת קלופה וחתוכה לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ
1 כוס קמח
2 ביצים טרופות
1.5 כוסות פירורי לחם טובים
שמן לטיגון עמוק (מומלץ לא להשתמש בשמן קנולה)
מלח דק, לפי הטעם
אופן ההכנה:
- בדיוק כמו שמכינים שניצלים: עוטפים את הפרחים במעט קמח, מנערים וטובלים בביצים הטרופות. מצפים בפירורי לחם ומטגנים מיד בשמן החם.
- מגישים עם מלח דק ולימון.
- חוזרים על הפעולה עם פרוסות הדלעת ומגישים מיד עם לימון.
עוד טורים של ארז קומרובסקי:
- בומבה של במיה: עושים כבוד לירק הכי מקומי
- אורגיית פירות אדומים: פטל, תות-עץ ומה שביניהם
ארז, לחם: לחמים עם גבינה
- שף ארז קומרובסקי מנהל את בית הספר לבישול גלילי בביתו שבמתת. לאתר בית הספר לבישול גלילי של ארז קומרובסקי.