השביתה בנמלים נמנעה; ההפרטה עוכבה
בית הדין הארצי לעבודה קבע כי הרפורמה המתוכננת בנמלי הים תעוכב עד ל-1 בספטמבר וזאת לצורך ניהול משא ומתן עם ההסתדרות. במקביל הורה בית הדין להסתדרות להימנע מלהשבית את הנמלים. בית הדין: "הממשלה התנהלה בחוסר תום לב". משרדי התחבורה והאוצר: "נערער לבג"ץ"
עובדי הנמלים בהפגנה: "עצרו את ההסתה נגדנו"
ההסתדרות לביה"ד לעבודה: עצרו הפרטת הנמלים
ההסתדרות הכריזה: סכסוך עבודה בנמלי הים
עובדי הנמלים לא נבהלים: "אנחנו ננצח"
בהחלטה שפרסם, מתח בית הדין לעבודה - בראשות סגן נשיאת בית הדין, השופט יגאל פליטמן - ביקורת חריפה על התנהלות משרדי הממשלה. "אין הממשלה רשאית ללכת בדרך של הסדר רפורמת הנמלים, תוך הידברות עם ההסתדרות על פי מתווה פלוני, ובאבחה אחת לקטוע את ההידברות, ולהחליט חד צדדית על הליכה בדרך הפוכה... בדרכה זו של הממשלה, יש משום התנהלות בחוסר תום לב".
דברי בית הדין מתייחסים למשא ומתן שהתקיים בין 2011 ו-2013 בין משרד האוצר, חברת נמל אשדוד וועד העובדים בנמל, ובמסגרתו נבחנו דרכים שונות לקידום רפורמה והפרטה. המשא ומתן הופסק לאחר הבחירות בתחילת 2013, ולאחר מכן בחרה הממשלה לפרסם מכרזים להקמת שני נמלים פרטיים, שיוקמו ויתופעלו על-ידי זכיינים פרטיים.
בית הדין קיבל את טענתה העיקרית של ההסתדרות, ולפיה הקמת הנמלים הפרטיים עלולה לפגוע קשות בנמלים הציבוריים הקיימים, ולכן עלולים להיפגע גם העובדים. "לא בלתי סביר להניח כי הקמת שני נמלים פרטיים נוספים תפגע בתנאי עבודתם של עובדי חברות הנמל ובביטחונם התעסוקתי", קבע בית הדין. "קיים חשש כי הקמת נמל פרטי מודרני, בצד נמל ציבורי מיושן, עלולה לגרום לניוון של עובדי חברות הנמל באשדוד וחיפה, וממילא להביא לפיטוריהם והרעה בתנאי עבודתם".
לאור כל זאת, נקבע כי הכרזת ההסתדרות על סכסוך עבודה לפני כשבועיים הייתה חוקית. "משהממשלה פעלה באופן חד צדדי, תוך הפניית עורף מוחלטת לתוכנית לרפורמת הנמלים שהתגבשה עם ההסתדרות, אזי קמה להסתדרות עילת שביתה", מבהיר בית הדין. "זאת, במיוחד שלא בלתי סביר להניח לגבי התוכנית החדשה, כי לנוכח השלכותיה ייפגעו תנאי עבודתם וביטחונם התעסוקתי של העובדים. לפיכך הכרזת השביתה הינה הכרזה כדין. מדובר בשביתה כלכלית, ולכל היותר מעין פוליטית, שהינה שביתה לגיטימית מוצדקת".
לאור חשיבותם של הנמלים לכלכלה הישראלית, הורה בית הדין לעובדים להימנע מהשבתתם, וזאת עד תום המשא ומתן עם משרדי הממשלה בסוף אוגוסט. בתום התקופה שנקצבה, יגישו הצדדים לבית הדין לעבודה הודעות, ובהן יפורטו תוצאות המשא ומתן. אם לא תושג הסכמה, ייבחן בית הדין את המשך אופן המשך הדיון בעניין סכסוך העבודה.
במשרדי התחבורה והאוצר הבהירו הלילה כי בכוונתם להגיש ערעור לבג"ץ נגד החלטת בית הדין לעבודה. "אנו מצרים על החלטת בית הדין", אמרו שם. "המדינה עומדת על זכותה להקים נמלים חדשים, לשם הגברת התחרות ופיתוח המשק. בכוונתנו לערער לבג"ץ, בהתאם לפסיקה בעניין חברת בזק, שבה נקבע כי למדינה יש זכות לקדם תחרות".