שתף קטע נבחר

 

עלייה של 300% בתלונות על אפליית ספרדיות

70% מהתלונות המגיעות לוועדת הערר של משרד החינוך, בנוגע לאפליית בנות ספרדיות בקבלה לסמינרים - נמצאות מוצדקות. עשרות תלונות מגיעות מדי יום למשרד - גידול של 300% בפניית הורים חרדים שבנותיהם הופלו. גורם במשרד החינוך: "אפס סובלנות כלפי תופעות של אפליה על כל בסיס פסול"

בעקבות הקמפיין: עלייה של 300% בפניות חרדים הטוענים לאפליה בקבלה למוסדות חינוך חרדיים. לפני כשבועיים פורסמה בעיתונות החרדית קריאה של משרד החינוך, להורים שילדיהם חוו אפליה בקבלה למוסד חינוכי - להתלונן בפני וועדת הערר של משרד החינוך. מאז פונים מדי יום עשרות הורים, המדווחים על אפלייתם על רקע עדתי, כך מדווח גורם במשרד החינוך.

 

<< הכל על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. כנסו  >>

 

 

"הוועדה מקבלת עשרות פניות מדי יום", אומרים במשרד. "רק אתמול התקבלו עשר תלונות. בפועל, כל התלונות מדברות על אפליה של בנות, כאשר רובן על רקע עדתי ומתרחשות בסמינרים לבנות".

 

בעקבות שינויים בוועדת הערר

בחודשים האחרונים עלו לכותרות לא מעט מקרים לפיהם הסמינרים – בתי הספר העל-יסודיים לבנות במגזר החרדי – מפלים את המועמדות בקבלה ללימודים, על רקע עדתי. ועדת הערר של משרד החינוך הוקמה כבר בשנת 2010, במטרה לאפשר להורים שילדיהם חוו אפליה בקבלה למוסד החינוכי להלין על כך.

 

הקמפיין שעשה את השינוי ()
הקמפיין שעשה את השינוי

 

"בתקופה זו נרשמו תלונות, אך הוועדה לא הצדיקה אף אחת מהן", אומר הגורם במשרד החינוך. "לפני כשלושה חודשים ערכנו שינויים בהרכב הוועדה, ומאז היא הצדיקה 70% מתלונות ההורים שהגיעו לפתחה, והורתה למוסדות שנמצאו מפלים, לקבל את המועמדות שנדחו".

 

לפני שבועיים, כאמור, פתח משרד החינוך בקמפיין בתקשורת החרדית, הקורא להורים להתלונן על האפליה. מאז, מדווחים במשרד, נרשמה עלייה של 300 אחוזים בתלונות שהגיעו לוועדה.

 

"אפס סובלנות כלפי תופעות של אפליה"

ככה זה עובד: "פונה אלינו תלמידה שהגיעה למוסד, אך לא התקבלה", מתארים במשרד. "מדובר בתלמידה

מבית טוב, עם ציונים טובים, אך לטענת המוסד היא נדחתה מפני שבראיון התרשמו שאיננה חזקה מספיק מבחינה רוחנית, או מפני שלא הרשימה אותם מספיק.

 

"ההורים שולחים פקס לוועדה שבו הם מתארים את התלונה, ומצרפים את מכתב הדחייה של המוסד והערעור שלהם. חברי הוועדה לומדים את המקרה ומזמנים אליהם את ההורים ואת מנהל המוסד המדובר, ולאחר מכן מקבלים החלטה. כמובן שהמוסדות לא אומרים שהסיבה לאי הקבלה הינה על רקע עדתי, אבל חברי הוועדה מבינים מתי זה המצב".

 

לדברי אותו גורם, עד כה לא נתקלו בסירוב מצד המוסדות לקבל את התלמידות שנמצאו כמי שנדחו בשל אפליה עדתית. "הם מבינים שבידיי משרד החינוך הכוח לפעול לשלילת תקציבים, שלילת רישיונות, צווי סגירה, ואני בטוח שהם לא רוצים בכך".

 

במשרד מוסיפים כי יגלו "אפס סובלנות כלפי תופעות של אפליה על כל בסיס פסול בקבלה למוסדות החינוך".

 

ועדת הערר הייתה אמורה לסיים את עבודתה היום, אך בעקבות התלונות הרבות שהתקבלו, החליטה מנכ"לית המשרד, דלית שטאובר, להאריך את המועד האחרון להגשת התלונות בעשרה ימים נוספים, עד ליום ראשון ה-25/8. את התלונות ניתן להגיש בפקס 02-5601449.

 

עו״ד יואב ללום מעמותת "נוער כהלכה", אומר כי יש לברך את השר פירון על השינויים בועדת הערר. "רוח המפקד אכן נושבת, וניכר שינוי בהתנהלות הוועדה. אנו תפילה ותקווה שייתן לו ה׳ כוח לטפל גם בבעיית המכסות בסמינרים (הגבלת כמות הבנות הספרדיות) שנותרה בעינה".

 

סייע בהכנת הכתבה: קובי נחשוני

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יואב פרידמן
במשרד החינוך מדווחים על עשרות פניות ביום
צילום: יואב פרידמן
מומלצים