וילה בנגב במחיר דירת 3 חדרים בפתח תקווה
תשכחו את אזורי הביקוש: במחיר של דירה במרכז תוכלו לקנות וילה בנגב או בגליל. מוסדות החינוך האיכותיים, מערכת התחבורה שצפויה להשתדרג והנוף הפסטורלי רק מוסיפים. האם צדק נתניהו כשהמליץ להשקיע בנדל"ן בנגב?
בתחילת החודש המליץ ראש הממשלה, בנימין נתניהו, להשקיע בנדל"ן בנגב . לא ברור אם מדובר בעצה של פוליטיקאי, שרוצה באמצעות המילים להביא לתוצאות, או בהמלצה של מי שמבין בהשקעות בנדל"ן. כך או כך, שווה לבדוק מה יש לנגב ולגליל להציע למי שרוצה להגר מערי המרכז היקרות, הלחוצות והסואנות.
- עולים על הקרקע: מצעד היישובים הכי פופולריים
- החיים היפים בכפר: 6 מושבים שכדאי לגור בהם
- טוב לי בקיבוץ: 6 קיבוצים שכדאי לגור בהם
מבדיקת ynet עולה כי באזור הנגב והגליל אפשר למצוא צמודי קרקע ווילות בנות שישה חדרים במחיר של דירת שלושה או ארבעה חדרים בפתח תקווה.
מחירים כמו מיליון שקל לצמוד קרקע ו-1.5 מיליון שקל לווילה יכולים לספק לכם קפיצה מעלה באיכות החיים, במרחק של כשעה וחצי עד שעתיים מגוש דן. המבחר רחב למדי, אספנו עבורכם כמה דוגמאות.
מיתר: 1.4 מיליון שקל לצמוד קרקע
מיתר נחשב ליישוב חזק מבחינה כלכלית-חברתית (דירוג 9 מתוך 10ף לפי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה האחרונים), וממוקם כ- 18 ק"מ צפון-מזרחית לבאר שבע. ביישוב כ- 7,000 תושבים הנהנים מקאנטרי קלאב, מרכז חוגים ומרכז מסחרי.
שכיר במיתר מרוויח בממוצע כ-75% יותר מהממוצע הארצי. מבחינת החינוך, בכיתה ממוצעת במיתר 28.2 תלמידים. כ-71% מהתלמידים זכאים לתעודת בגרות (לעומת שיעור ממוצע ארצי של כ-50%) ותוצאות בחינות המיצ"ב הממוצעות ליישוב עומדות על 66.
לפי נתוני אדר מדלן, העוסק בניתוח עסקאות בשוק הנדל"ן בישראל, בחצי השנה הראשונה של שנת 2013 נסגרו 21 עסקאות נד"לן במיתר, במחיר ממוצע של 1.6 מיליון שקל. אך אפשר למצוא גם נכסים זולים יותר: בימים אלו מפורסם למכירה בית בן חמישה חדרים בשטח בנוי של 165 מ"ר, המתפרש על פני מגרש בשטח של 950 מ"ר, ב-1.37 מיליון שקל.
כרמית: אנשי הקבע מסתערים
בימים אלו מוקם בצפון הנגב היישוב הקהילתי כרמית, שיהיה שייך למועצה המקומית מיתר. מגרשים בשטח של חצי דונם לבנייה עצמית נמכרים בימים אלה ביישוב ב-425-465 אלף שקל. מחירה הסופי של יחידת מגורים צמודת קרקע על מפלס אחד צפויה לעלות לרוכשים עד 1.5 מיליון שקל.
היישוב כרמית ממוקם בצמוד ליער כרמים שבצפון הנגב, במרחק קצר מבסיס קריית המודיעין הצפוי להיבנות באזור בשנים הקרובות, במסגרת הקמת עיר הבה"דים. היישוב נמצא על צומת הכבישים 60 ו-31, והוא הקרוב ביותר למחלף כביש 6 העתידי שיגיע לצומת שוקת, מרחק נסיעה של 15 דקות מבאר שבע, וכשעה מתל-אביב ומירושלים.
עד כה, כ-180 משפחות רכשו מגרשים בכרמית. בתום שלב השיווק הנוכחי, צפויות להצטרף אליהן כ-100-150 משפחות נוספות. היישוב הוקם, בין היתר, על ידי משרד הביטחון והמשרד לפיתוח הנגב והגליל, קק"ל ומועצת מיתר. בתנועת אור, להתיישבות בנגב ובגליל, שאף היא אחת ממקימות הישוב, מספרים כי בכרמית נמצאים בשלבי תכנון מתקדמים שלושה מעונות לילדים, שיתווספו למרכז הקהילתי המעוצב שכבר הוקם ביישוב, וכן ספרייה, חדר כושר ומבנה לתנועות נוער.
"מלבד החלוציות המאפיינת את התושבים הראשונים ביישוב, והרצון לבנות קהילה חדשה ולהשפיע על יצירת מערכת חינוך איכותית לילדים, אחוז האקדמאים מבין התושבים החדשים לעתיד הוא הגדול ביותר בישראל, חלק נכבד מהם באים ממקצועות ההנדסה, הרפואה והקצונה הבכירה בצה"ל", מוסיפים בתנועת אור.
מושב יתד: פחות ממיליון שקל לנכס
המועצה האזורית מרחבים כוללת 16 יישובים מערבית לבאר שבע, מסביב לאופקים, ובה 11 אלף תושבים. מחיר עסקה ממוצעת בחצי השנה הראשונה של שנת 2013 באחד היישובים במועצה עמד על 1.384 מיליון שקל.
עם היישובים ניתן למנות את אשבול, בטחה, גילת, מסלול, ניר משה, ניר עקיבא, פדויים, פטיש, פעמי תש"ז, קלחים, רנן, שדה צבי, תלמי ביל"ו ותפרח. בשטחי המועצה כלולים גם היישוב הקהילתי מבועים, כפר הנוער אשל הנשיא ובסיס חיל האוויר חצרים.
לפי נתוני מדל"ן, צמוד קרקע בן שישה חדרים במושב גילת, בשטח בנוי של 180 מ"ר, נמכר בחודש מאי השנה ב-1.5 מיליון שקל. המושב, הגובל באופקים מדרום, נחשב לנגיש תחבורתית בשל סמיכותו לכביש 25 המחבר אותו לבאר שבע וכן לכביש 40. בקרוב תושביו ייהנו גם מתחנת הרכבת שמוקמת באופקים, וצפויה להיחנך בשנת 2015, ונמצאת במרחק 5 דקות נסיעה. מבחינת החינוך, במושב גילת יש 22.9 תלמידים בכיתה, ומבחני המיצ"ב העמידו את התלמידים על ציון ממוצע של 45 נקודות.
מושב שדה, הנמצא באמצע הדרך בין באר שבע לשדרות, וסמוך לצומת בית קמה על כביש 40 ולמחלף קמה על כביש 6, גם הוא מהווה נקודה מעניינת בצפון הנגב. בלוח הדירות WinWinמצאנו כי בהרחבת המושב מוצע בימים אלו למכירה בית בן 10 שנים עם שישה חדרים, בשטח בנוי של 160 מ"ר המתפרש על פני קרקע בשטח של 700 מ"ר. המחיר עומד על 1.35 מיליון שקל ובבית יש אפשרות לבניית קומת מגורים נוספת. מחיר ממוצע של עסקה במושב בששת החודשים הראשונים של השנה עמד על 1.16 מיליון שקל, כך שקיימת אפשרות למצוא נכסים זולים יותר.
במועצה האזורית אשכול משווקים במושב יתד צמודי קרקע על מגרשים בשטח של 600-650 מ"ר. שם תוכלו לבחור בין מספר דגמים לבנות עליהם בתים בני ארבעה עד שישה חדרים, בשטח של החל מ-100 מ"ר ועד 160 מ"ר. המחירים נמוכים למדי: בין 759-964 אלף שקל. בתנועת אור אומרים כי מערכת החינוך במושב מפותחת וכוללת אולפן מוזיקה וסטודיו למחול, תנועות נוער וחוגי העשרה. כמו כן, במושב נהנים התושבים ממגרשי ספורט, בריכה אזורית וספא. התושבים ביתד זכאים לפטור ממס הכנסה עד לגובה של 20% מהכנסתם, עד לתקרה של 233,400 שקל.
קיבוץ חפציבה: מיליון שקל לווילה
קיבוץ חפציבה, השוכן בעין חרוד על גבול עמק יזרעאל-עמק בית שאן ולמרגלות הר הגלבוע, פתח לשיווק מספר מוגבל של מגרשים בני חצי דונם במחיר של 340 אלף שקל. השיווק כולל גם אפשרות שלא לבנות באופן עצמאי, ומאפשר בחירת אחת משבעה דגמים מוצעים - ואז המחיר המוגמר על התוצרת קופץ לעד 1.4 מיליון שקל עבור 229 מ"ר בנוי. וילה בשטח של 112 מ"ר משווקת במיליון שקל. ביישוב ממתינים בסבלנות לרכבת העמק שתעבור לא רחוק ממנו, ותקשר את עמק בית שאן לחיפה ומשם למרכז הארץ.בקיבוץ אשדות יעקב מאוחד, הנמצא דקות נסיעה מחוף צמח שבכנרת, מציעה חברת גופרית בית בהרחבה של הקיבוץ. שם ישנה אפשרות לבחור בית מתוך שבעה דגמים, כאשר דגמי הבתים נעים בין 4-6 חדרים ובגדלים של 114-172 מ"ר. מחירי הבתים (כולל קרקע בשטח של חצי דונם) נעים בין 1.06-1.25 מיליון שקל, כאשר הקרקע היא בבעלות פרטית.
התושבים בקיבוץ נהנים מקאנטרי איכותי, מוזיאון, בית ספר ובית אבות. בית הספר התיכון לבני המקום הוא מקיף בית ירח שסמוך לכנרת. בסביבת הקיבוץ מתכננת חברת גופרית להקים פארק תעשייה רחב היקף בשם כנרת, שמטרתו ליצור מקומות עבודה למקומיים.
בית שאן: לא חייבים לגור, אבל אולי כדאי להשקיע?
אולי תתפלאו, אבל יש כמה יישובים בנגב ובגליל שכדאי לקנות שם דירה להשקעה - ולקבל תשואה נאה. לדברי שמאית המקרקעין והמשפטנית נחמה בוגין, יישובים שנחשבים חלשים מבחינה סוציו-אקונומית הפכו באחרונה למבוקשים בקרב משקיעים, שמעריכים כי מחירי הדירות בהם יטפסו בשנים הקרובות. "שני היישובים שבהם כדאי להתמקד בנגב, כבעלי פוטנציאל להפוך ליישובים חזקים ומפותחים ושערך הנכסים בהם יעלה, הם דימונה וירוחם", היא אומרת.
לדבריה, "להבדיל מהיישובים עומר ומיתר, המתאפיינות באוכלוסייה במעמד סוציו-אקונומי בינוני-גבוה, היישובים הסמוכים דוגמת דימונה, ערד וירוחם, מתאפיינים באוכלוסייה חלשה יותר אבל יהיו המרוויחים הגדולים בעקבות הקמת עיר הבה"דים".
בעומר לדוגמא, מחירי הנדל"ן שומרים על יציבות לאורך השנים ועומדים על כשני מיליון שקל עבור בית פרטי בשטח של כ-130 מ"ר. אולם בירוחם, עם התקדמות תוכנית עיר הבה"דים, החלה עליית מחירים - ומחיר בית פרטי בשטח של כ-130 מ"ר עומד כעת על 900 אלף שקל, לעומת 750 אלף שקל לפני שנה (עלייה של 20%). בוגין מוסיפה כי מחיר דירת 4 חדרים בירוחם עומד כעת על 570 אלף שקל, לעומת 420 אלף שקל לפני שנה - עלייה של 35%".
גם באזור הגליל והגלבוע יש הזדמנויות דומות. לדברי בוגין, בבית שאן, בה נבנו בחמש השנים האחרונות 300 יחידות דיור חדשות, רובן בשכונה החדשה קריית רבין, עולה צמוד קרקע בשטח של 150 מ"ר בנוי 1.6 מיליון שקל. בתקופה המקבילה אשתקד נמכר בית דומה ב-1.4 מיליון שקל - עלייה של 12%.
בוגין מעריכה כי ההשקעה בעיר כדאית כעת במיוחד, שכן הבנייה החדשה צפויה ליהנות מעליית מחירים נוספת בעקבות בניית מרכז מסחרי באזור התעשייה הצפוני של העיר שנפתח לאחרונה. "בנוסף, רכבת העמק שתחל לפעול בעוד שלוש שנים צפויה לגרום לפריחה נדל"נית נוספת", היא מסכמת.
לפרטים על קליטה בישובים אלו ונוספים: המרכז להתיישבות בנגב ובגליל