להיפגש באמצע הדרך ולבכות
באהבת האם שזכה לה רק יעקב, יש גם כאב גדול – כי אמא שבוחרת ילד אחד, נוטשת ילד אחר. היחסים בין יעקב ועשו לנצח יישארו לא פתורים, ובכל זאת, הם יכולים להיפגש באמצע הדרך, להתחבק ולבכות
שנים רבות אחרי שיעקב קנה מעשו את הבכורה תמורת נזיד עדשים, עומדים השניים להיפגש שוב. יעקב פוחד מנקמה, ובטוח שהמפגש יסתיים בכי רע, אלא שעשו מפתיע אותו, ומחבק את תאומו הצעיר.
<< הכל על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. כנסו >>
"למה יעקב חושב שהוא יהרוג אותו? כי זה מה שהוא היה עושה - יעקב היה נוטר, יעקב היה שומר, יעקב היה זוכר, אבל עשו כבר בסיפור אחר לגמרי", אומרת ענבר אמיר, מנהלת התוכניות במדרשת "עין פרת". "הוא פשוט רוצה לחבק את אח שלו עכשיו, כי הוא כאן. יעקב הוא אחורה או קדימה, עשו הוא עכשיו".
"כַּמָּה עֲדִינוּת כַּמָּה חָסוּת/ כַּמָּה עֵצָה יֵש בַּמִּלָּה אָח./ וְכַמָּה קִנְאָה! לָחַש/ יוֹסֵף הַצָּדִיק/ שֶאֶחָיו זְרָקוּהוּ לָבּוֹר..",
מצטט הלל מלי שיר של זלדה. "כשמשהו נשבר בין אחים, אז הוא שבור תמיד, הוא אף פעם לא לגמרי נפתר", אומר מלי.
לדבריו, באהבת האם שזוכה לה יעקב, יש משהו רומנטי ופואטי, אבל יש בה גם כאב. "כי אמא שבוחרת ילד אחד, נוטשת ילד אחר, והזעקה של עשו מהדהדת", אומר מלי, מרצה במדרשת "עין פרת".
"הרגע שבו האחים נפגשים, ופתאום העֵשַוִיוּת, מאלימות ואיום על יעקב, הופכת לחיבוק, הוא סיום רומנטי שאנחנו צריכים עדיין לחפש אותו - שני אחים שאהבת אם בחרה באחד בהם, אבל הם צריכים לחבר בין אהבת אב ואהבת אם ולהיפגש איפשהו באמצע הדרך", מסכם מלי. "ולבכות ביחד", מוסיפה אמיר. צפו בשיחה.
- "עין פרת", המדרשה באלון,
הוא בית מדרש ישראלי שלומדים בו בכל שנה מאות צעירים וצעירות מכל גווני הקשת הישראלית, המבקשים להעמיק בזהותם היהודית ישראלית.