שתף קטע נבחר
 

אפל אישרה: תרכוש את פריימסנס הישראלית

כפי שנחשף ב"כלכליסט", הסטארט־אפ התל-אביבי, שאחראי לטכנולוגיית המגע "קינקט" של מיקרוסופט, יסייע לאפל בפיתוח טלוויזיית העתיד. סכום העסקה יעמוד על כ-350 מיליון דולר

אחרי מו"מ ארוך ומייגע שנמשך שנה וחצי וכלל הכחשות מרומזות מצד פריימסנס, חברת אפל אישרה הלילה כי תרכוש את פריימסנס הישראלית. דוברת החברה אישרה את העסקה אך סירבה למסור פרטים. כפי שפורסם אמש ב"כלכליסט", העסקה נחתמה ביום חמישי האחרון.

 

צילום: עידו ארז

צילום: עידו ארז

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בשבוע שעבר נחשף ב"כלכליסט" כי מרבית פרטי העסקה בין החברות נסגרו ואפל אכן רוכשת את פריימסנס תמורת 345 מיליון דולר, כולל סכום כסף מזומן של 20-25 מיליון דולר המצוי בקופת פריימסנס.

 

מטה חברת פריימסנס ברמת החייל בת"א (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
מטה חברת פריימסנס ברמת החייל בת"א(צילום: עידו ארז)

 

החברה ממוקמת ברמת החייל ומעסיקה כיום כ־150 עובדים. פריימסנס נוסדה בידי יוצאי יחידה טכנולוגית בחיל המודיעין - אביעד מייזלס, אלכס שפונט, תמיר ברלינר ודימה רייס - ומנהל אותה ינון ברכה. החברה פיתחה את חיישן התנועה המתקדם קינקט, לקונסולת ה־XBOX של מיקרוסופט. עדיין לא ברור אם עובדי החברה ייהנו מהאקזיט באופן ישיר.

 

המו"מ בין הצדדים ידע עליות ומורדות לכל אורך התקופה, ולאחרונה נתקל במכשול מהותי. בישורת האחרונה התעוררה מחלוקת משפטית בין מייסדי פריימסנס, וזו הובילה לעיכוב בחתימה, אך הסוגיה נפתרה בסופו של דבר.

 

פריימסנס התכוונה ככל הנראה לדווח על העסקה רק במועד השלמתה בדצמבר, והכחישה את סגירת העסקה באתר Business Insider בשבוע שעבר, כאשר הצהירה שאינה מעוניינת להגיב לשמועות ומתמקדת כרגע בבניית חברה משגשגת ובהפצת חיישני תנועת גוף האדם שהיא מפתחת במגוון שווקים.

 

חיישני המגע שפיתחה פריימסנס (צילום: יריב כץ) (צילום: יריב כץ)
חיישני המגע שפיתחה פריימסנס(צילום: יריב כץ)

 

פריימסנס גייסה 85 מיליון דולר מקרנות הון סיכון. הראשונות שבהן היו הקרנות הישראליות ג'מיני וג'נסיס וקרן קינן האמריקאית. לפי ההערכה, כל אחת מהן השקיעה כ־15–20 מיליון דולר וצפויה לזכות ב־70–80 מיליון דולר, החזר סביר על ההשקעה. מיעוט המשקיעות בחברה, ארבע משקיעות חיצוניות בלבד, וכן העובדה שפריימסנס היא חברה רווחית המחזיקה בקופת מזומנים של כ־20 מיליון דולר מאפשרים למשקיעות הראשונות - קינן, ג'נסיס וג'מיני - לגרוף רווח סביר. משקיעה נוספת היא קרן סילבר לייק סומרו, שהובילה השקעה של 50 מיליון דולר בחברה בגיוס שנעשה בשנת 2011.

 

בהכנת הכתבה השתתפו אסף גלעד וגולן חזני

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים