פעילות השתינו על תמונות נשיא אוקראינה
100 אלף בני אדם מפגינים בקייב נגד סירוב הממשלה לחתום על הסכם סחר חשוב עם האיחוד האירופי. במקביל, אוקראיניות מהארגון הפמיניסטי "פמן" הקיצוני עמדו חשופות חזה מחוץ לשגרירות ארצן בפריז, הטילו את מימיהן על תמונות הנשיא ינוקוביץ' ומחו על הדיכוי האלים של מפגינים: "דיקטטור"
רוסיה נגד אירופה: הקרב על קייב הוכרע?
עוד חדשות בעולם :
אולצה לעבור קיסרי ולקחו ממנה את התינוקת
נחשף הקוד לנשק הגרעיני: 00000000
ניאו-נאצים במבט ראשון, תפוחים בביס שני
דרמה בתאילנד: רה"מ חולצה מההמון הזועם
חמש הנשים ממוצא אוקראיני הגיעו לשגרירות ארצן בבירת צרפת עם פרחים לראשיהן ובחזה חשוף שעליו נכתב "ינוקוביץ', הסתלק". לאחר מכן הן התכופפו והשתינו על תמונותיו של ינוקוביץ' וצעקו "אוקראינה באירופה". אז הן לבשו את בגדיהן ועזבו את המקום.
"באנו לומר לאירופה שאנחנו זקוקים לעזרה", אמרה אינה שבצ'נקו, מנהיגת "פמן" בצרפת. היא גינתה את "ההשפעה" שיש לדבריה לנשיא רוסיה ולדימיר פוטין על השלטונות בקייב.
היא גם האשימה את המשטר באוקראינה כ"דיקטטורי" וגינתה את השימוש בכוח נגד המפגינים מהאופוזיציה שהוביל לעשרות פצועים.
"המפגינים התמודדו עם אלימות מצד המשטרה. עבור אוקראינה, אין זה רק רגע קשה, זה גם רגע מסוכן", אמרה שבצ'נקו.
בשבוע שעבר הודיעה הממשלה בקייב כי לא תחתום על הסכם סחר ושיתוף פעולה חשוב ביותר עם האיחוד האירופי ובכך הציבה מכשול בדרכה של המדינה להצטרפות לאיחוד האירופי. החלטת הממשלה הוציאה אלפי אנשים לרחובות, שגם דרשו את שחרורה מהכלא של ראש הממשלה לשעבר יוליה טימושנקו, במה שנחשב להפגנות המחאה הגדולות ביותר במדינה מאז "המהפכה הכתומה" ב-2004.
גם היום יצאו האוקראינים לרחובות, למרות איסור השלטונות, קראו לקיים בחירות חדשות ולהדיח את הנשיא המכהן ינוקוביץ' ועל פי הדיווחים מספרם הגיע ל-100 אלף. "אוקראינה באירופה", צעקו המפגינים בקול ושרו את ההמנון הלאומי. רבים מהם הניפו את דגלי אוקראינה והאיחוד האירופי. אמש דווח במדינה על עשרות פצועים ועצורים בהפגנות בקייב.
"אנחנו זועמים", אמר מיקול סאפרונוב, גמלאי בן 62, "המנהיגים חייבים להתפטר. אנחנו רוצים אירופה וחירות".
מנהיגי האיחוד האירופי התאספו ביום חמישי האחרון בבירת ליטא וקיוו לברך את פניהם של האוקראינים כשותפים לדרך שתעמיק את הערכים הדמוקרטיים של האיחוד האירופי במדינה שהייתה פעם תחת המשטר הסובייטי לשעבר.
במקום שותף לדרך, הם מצאו שליט קשה עם סטייל סובייטי שהפך את ההכנות לוועידה למשחק גיאו-פוליטי, ובתוך כך שמר גם על תמיכתו בקרב "האוליגרכים", אנשי העסקים העשירים, שעל קולותיהם הוא מסתמך בבחירות ב-2015.
ינוקוביץ', עוד לא בן 63, ישתתף בכל מקרה בוועידה אף שהוא לא מתכוון לחתום על ההסכם. חבריו לוועידה, מנהיגי מדינות האיחוד, ישמעו ממנו הודעה שניתן לסכם אותה כך: "אם אתם רוצים שלא אחתום על עסקה עם רוסיה, הציעו יותר כסף". "ממתק בעטיפה יפה", כך תיאר ינוקוביץ' ביום שלישי האחרון את הסיוע הכספי על סך 610 מיליון אירו שהציעה לו בריסל. לדבריו, שינוי הכלכלה האוקראינית לסטנדרטים של האיחוד האירופי ידרשו לפחות 20 מיליארד דולר בשנה.