דומינוס פיצה החלה למכור פיצה טבעונית
הרשת השיקה פיצה המיועדת לטבעונים עם סויה במקום גבינה, כך הודיעה עמותת ויגן פרנדלי שיזמה את המהלך. הפיצה כבר זמינה לקנייה ברוב 50 הסניפים של הרשת ברחבי הארץ. המחיר: 69.90 שקל למגש, גבוה לעומת פיצה "רגילה" שנמכרת ב-64.90 שקל
רשת הפיצריות דומינוס פיצה תחל למכור בישראל פיצה שמתאימה למאכל טבעונים. עמותת ויגן פרנדלי (veganfriendly - ידידותי לטבעונים) הודיעה בעמוד הפייסבוק שלה כי, "לאחר מגעים ממושכים, רשת דומינוס פיצה מוציאה פיצה טבעונית והפכה לויגן פרנדלי". בדומינוס פיצה אישרו את הפרטים.
- רשת קפה גרג השיקה תפריט לטבעונים. תופעה?
- לא תרגישו שזה לא בשר: עתיד המזון עפ"י ביל גייטס
קפה קפה הצטרפה ל"יום שני ללא בשר"
צפו: גארי יורופסקי מתפרץ בראיון ל-ynet
בכך, דומינוס הפכה לרשת הפיצות הגדולה הראשונה בישראל, שמוכרת, לצד פיצות "רגילות" עם גבינת מוצרלה ולעיתים גם עם בשר, גם פיצה עם תחליף גבינה המתאים לטבעונים. הרשת לא הפכה לטבעונית, אלא רק נענתה למה שהוא מבחינתה טרנד שיווקי ואמצעי להגדלת הכנסות.
לפי הקבוצה, הפיצה החדשה תכיל "גבינת" סויה, של טבע דלי, שפותחה במיוחד עבור הרשת. הפיצה כבר נמכרת ברוב 50 סניפי הרשת. המחיר: 69.90 שקל למגש (לעומת 64.90 שקל לפיצה "רגילה" מקבילה), או במבצע: 2 מגשים ב-55 שקל למגש.
לפי העמותה, הצעד הראשון לקראת השקת הפיצה הזאת, החל לפני כ-8 חודשים, אז "העלינו פוסט שקרא לחברי הדף להגיב בעמוד של דומינוס ולבקש מהם שישווקו פיצה טבעונית", כך נכתב. "בתוך 12 שעות, דומינוס קיבלו אלפי לייקים ומאות תגבות לבקשה שלנו. הנהלת דומינוס, שאחד מבעליה צמחוני/טבעוני בעצמו, לא נשארו אדישים לביקוש הרב...". לפי העמותה, בהנהלת דומינוס קבעו פגישה עמם שהתוצאה שלה היתה, לטענתם - הפיצה החדשה.
לרוב הטבעונים לא מפריע שמוכרים שם גבינה
עומרי פז מייסד העמותה, אמר ל-ynet: "לפני 8 חודשים נפגשנו עם ההנהלה והעלינו בפניהם את כל היתרונות והסברנו להם שדומינוס תהיה חלוצה בתחום אם תספק פיצה עם גבינה טבעונית. הבעלים מאוד התלהבו. אחרי חצי שנה של מגעים ממושכים והמון טעימות, הפיצה הושקה".
למה הפיצה הטבעונית יותר יקרה?
"כי מתמחרים אותה בהתאם לעלות של הגבינה על בסיס סויה, שהיא יותר יקרה".
עצם העובדה שהפיצה תימכר בסביבה שמוכרים בה גבינה רגילה ונקניק, זה לא מרתיע טבעונים?
"לחלק הארי של הטבעונים זה לא מפריע. המטרה הראשונה, היא שיהיה לטבעונים היצע נוח ונגיש, שנוכל למצוא את המאכלים שהיינו רגילים לאכול - בגרסה הטבעונית. אנו מקווים שככל שהביקוש יהיה יותר גדול, יהיו גם יותר אופציות ועם הזמן הפיצה הטבעונית תחליף את הפיצה הרגילה".
העמותה, בין שאר פועליה, מעודדת מסעדות ובתי קפה להפוך ל"ידידותיים לטבעונים", בכך שיוסיפו מנות טבעוניות - נטולות רכיבים מהחי - לתפריט שלהם. בעקבות פעילות העמותה, בתי עסק רבים הוסיפו מנות כאלה לתפריטים שלהם.
לאחרונה, ברשת קפה גרג הוסיפו עוד ארבע מנות טבעוניות לתפריט הטבעוני שלהם, רשת הגלידריות וניליה, הוסיפה בשיתוף עם העמותה, טעמי גלידה על בסיס חלב אורז וחלב שקדים, בנוסף לגלידות סויה וחמישה בתי קפה בת"א ביניהם, אבו דאבי וקימאק, הורידו את המחיר של קפה עם חלב סויה לשקל אחד פחות מתחת למחיר של קפה עם חלב רגיל.