שתף קטע נבחר
 

תקדים בהרצליה: 3.5 קומות בתמ"א 38

ב-5 השנים הקרובות משתלם להרוס מבנים ישנים בהרצליה: תוכנית שיזמה העירייה מגדילה את הזכויות בפרויקטים לחיזוק מבנים מפני רעידות אדמה, ומוסיפה עוד קומה לבניינים שיהרסו וייבנו מחדש. ואיך זה קשור לבני ברק?

רוח חדשה בהרצליה: הוועדה המחוזית מחוז תל-אביב אישרה היום (ב') את התוכנית העירונית של הרצליה, אשר מרחיבה את הזכויות הניתנות ליזמים מתוקף תמ"א 38. המשמעות: למבנים שייהרסו וייבנו מחדש במסגרת תמ"א 38/2 תתאפשר תוספת של עוד קומה - ובסך הכל תוספת של 3.5 קומות במקום 2.5 קומות כיום.

 

כתבות נוספות על תמ"א 38 בערוץ הנדל"ן :

 

ראשונה הייתה העיר רמת גן שאישרה ליזמים תוספת של קומה וחצי במסגרת פרויקטים של תמ"א 38, בזמן שבשאר הערים במדינה התוספת עמדה על קומה אחת בלבד. ערים נוספות שרצו לעודד יציאת פרויקטים מסוג זה העתיקו את התנהלותה של רמת גן, אך לאחר התיקון האחרון (תיקון 3), שאיפשר תוספת של 2.5 קומות לבניין, טרם נעשו שינויים המעניקים זכויות בנייה נוספות.

 

על פי התוכנית, על היזם לדאוג שלכל יחידת דיור נוספת יינתן פתרון חניה בתחום המגרש. אם התנאים במגרש לא יאפשרו תוספת מקומות חניה, תהיה רשאית הוועדה המקומית להתנות מתן היתרי בנייה בהסדרתם של מקומות חניה במרחקים הקבועים בחוק. לפיכך, מקדמת עיריית הרצליה תכנון מספר חניונים ציבוריים למענה לצורכי חניה במקרים אלה.

 

ממשרד הפנים נמסר שקידום התוכנית צפוי להאיץ את תהליך חיזוק מבני המגורים מפני רעידות אדמה בהרצליה, ויעודד הן את היזמים והן את דיירי המבנים המיועדים לחיזוק להתחיל בהליכים לחיזוק המבנה, אשר יביאו עמם בנוסף לשיפור בטיחות הדיירים, גם לשיפור חזיתות המבנים ולשיפור פני העיר בכלל. ההערכה היא כי לאורך השנים, כ-2,000 מבנים יממשו את אחד המסלולים אותם מאפשרת התוכנית.

 

"האישור משתלב בתפיסה האסטרטגית הכוללת להאצת ההתחדשות העירונית, הן בפינוי מתחמים ישנים ובנייה חדשה, והן בקידום ובהרחבה של תוכניות תמ"א 38", אמר ל-ynet ראש העיר הרצליה הנכנס, משה פדלון. לדבריו, "תוספות הבנייה יאפשרו להגדיל את מגוון האפשרויות של תושבים, מהעיר ומחוצה לה, לחיות בהרצליה ולשפר את איכות המגורים שלהם".

 

בני ברק: אפשר לחזק בלי שטחי ציבור

בניגוד להרצליה, נראה כי בבני ברק קצת פחות נדיבים כלפי יזמים שרוצים לחזק ולשדרג בניינים ישנים. ברחוב הרצל בעיר ביקש יזם מהוועדה המקומית היתר לביצוע פרויקט תמ"א 38/2 (הריסת הבניין ובנייתו מחדש). ואולם, העירייה, מצדה, התנתה את אישור הפרויקט בהקצאת שטחים בפרויקט - לצרכי העירייה בקומת הקרקע.

 

משמעותה של דרישה זו הייתה כי בכל בניין שכזה נדרשו בעלי הקרקע והיזמים לבנות קומה נוספת כמרתף חניה, מה שעלול היה לייקר את הבנייה בצורה משמעותית ואף לגרום לסיכול תוכניות של מבנים רבים לחיזוק המבנים.

 

עם זאת, אתמול דחתה ועדת הערר המחוזית במחוז תל-אביב, בראשות מיכה גידרון, את תוכנית העירייה - ובכך קיבלה את התנגדות היזם להתניות שהציגה הוועדה המקומית לתכנון ולבנייה בבני ברק.

 

"עיריית בני ברק פעלה שלא כדין עת החתימה. יזמים ובעלי קרקע שחפצו במימוש זכויות לפי תמ"א 38, אגב חיזוק המבנים על התחייבות להקצאת שטח לצרכי ציבור בקומת הקרקע", אמר עו"ד אביעד שוב, שייצג את היזם. לדבריו, "החלטת ועדת הערר חשובה, לאור העובדה שהיא תגדיל כדאיות כלכלית ליזמים לפעול לחיזוק מבנים במסגרת האפשרויות המוקנות בתמ"א 38".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורי דווידוביץ'
בניין בהרצליה שצפוי לעבור תמ"א 38
צילום: אורי דווידוביץ'
מומלצים