שתף קטע נבחר

בזק תיאלץ למכור תשתית אינטרנט למתחרות

משרד התקשורת החל בשימוע על רפורמת הפס הרחב באינטרנט. לפי המשרד, חברות תקשורת ישלמו לבזק 50 שקל לחודש + מע"מ עבור 20 מגה ויוכלו למכור בעצמן תשתית אינטרנט וטלפונייה לצרכנים. חלקן מתכוונות להשיק על גביה מיזמי טלוויזיה

אחרי שנים של התמהמהות, רפורמת הפס הרחב יוצאת היום (ד') לדרך. משרד התקשורת יצא בשימוע לפיו בזק תאולץ למכור תשתית אינטרנט וטלפוניה למתחרות חדשות בשוק. זאת אחרי שבזק הביעה התנגדויות רבות לתמחורים שהוצעו. שימוע מקביל לפתיחת רשת HOT לתחרות יפורסם בתקופה הקרובה.

 

הרפורמה תאפשר לחברות תקשורת שונות (למשל ספקיות אינטרנט וסלולר) לרכוש תשתית אינטרנט וטלפון מבזק במחיר "סיטונאי", ובכך תאפשר להן להציע לציבור את כל שרותי התקשורת במחיר מוזל, לרבות שידורי טלוויזיה על גבי האינטרנט.

 

ממשרד התקשורת נמסר כי "התמחור של המשרד (בכפוף לשימוע) עומד על מחיר סיטונאי של כ-50 שקל לחודש (בתוספת מע"מ) עבור מהירות של 20 מגה (המחיר עולה בהתאם לרכישת קצב גבוה יותר ויחס העמסה משופר).

המחיר הממוצע לצרכן עבור מוצרים אלה עומד כיום על כ-150 שקלים".

 

עוד מסרו במשרד כי "כיום, קיים דואופול של בזק ו-HOT בתחום תשתיות התקשורת.. התחברות שתיווצר בשוק, תתמקד במרווח שייווצר כתוצאה מהפער בין המחיר הסיטונאי, עבור תשתית האינטרנט שישלמו החברות השונות לבזק, לבין מחירי השוק שמציעה בזק לציבור הרחב.

 

"כידוע, חברת בזק נהנתה משיעורי רווחיות גבוהים מאוד, בשנים האחרונות. לאחרונה, המשרד ביצע בחינה כלכלית להשפעה הצפויה של המהלך על איתנותה הפיננסית של חברת בזק. מהבחינה עולה שחברת בזק תמשיך להיות רווחית(ברמה שתאפשר לה להמשיך ולהשקיע בתשתיות ולהחזיר תשואה נאותה לבעליה).יש לציין כי, מצבה הכלכלי של בזק נבחן מבלי לקחת בחשבון את יכולתה להתייעל כתוצאה מביטול ההפרדה המבנית הצפויה בבזק, ומהחיסכון בהוצאותיה הצפוי כתוצאה מהירידה בהיקף המכירות של שירותים קמעונאיים.

 

התחרות תגבר, אך תתחלק בין 4 קבוצות גדולות

"צעד זה יאפשר התפתחות של תחרות משוכללת בין קבוצות התקשורת וספקי התקשורת השונים בישראל, שלא הייתה קיימת עד כה, ויביא לירידת מחירים מידי שנה בשנה". יחד עם זאת יש לזכור שבישראל התגבשו 4 קבוצות תקשורת גדולות: בזק (שכוללת גם את yes, פלאפון ואת בזק בינלאומי), HOT (שכוללת גם את HOT מובייל ו-HOTnet, אורנג' (שכוללת את 012 סמייל ו-012 מובייל) וסלקום (שכוללת את 013 נטוויז'ן).

 

בנוסף, המשרד קבע מחיר לשימוש בתשתית בזק כדוגמת: סיב אפל, גישה לקנה, ביקור טכנאי וכו'. תרחיש אפשרי וממוצע: תשלום עבור קו 28.30 שקל, תשלום עבור 350 דקות 3.50 שקלים, תשלום עבור 220 קילוביט במחיר של 5.7 אגורות לקילוביט (57 שקל למגה שזה אלף קילוביט) 12.50 שקל סהכ 44.30 שקל ללא מע"מ - מחיר לסיטונאים. ביקור טכנאי יעלה 158 שקל לסיטונאים, רק אם הביקור נדרש, כלומר אם יש לצרכן תשתית של HOT או שהוא לקוח חדש שאין לו כלל תשתית בארץ. רוב הלקוחות בשוק לא צריכים לשלם מחיר זה, כ רובם לקוחות של בזק.  

 

"המהלך יקל על הצרכן, משום שייצור מצב בו יש כתובת אחת מולה הצרכן מתנהל–וישנה את המצב בו הלקוח מטורטר,בין ספק התשתית לנותן שירותי הגישה, המטילים אחריות זה על זה, כאשר ישנה תקלה בגלישה.

 

תמריץ למיזם הסיבים האופטיים

עוד טוענים במשרד: "הדבר יספק תמריץ למיזם הסיבים האופטיים של חברת IBC לפרוס בהקדם את התשתית השלישית, סיב לכל בית. תשתית אינטרנט מבוססת סיבים אופטיים צפויה לספק חוויית גלישה טובה בהרבה מזו אשר מספקות החברות הקיימות בזק והוט, דבר שיקל על IBC ביכולת החדירה לשוק.

 

"מוצר במהירות של 100 מגה, בעלות סיטונאית של 84 שקל (לפני מע"מ), כפי שמבקשת לשווק חברת IBC, שתציע קצבי גלישה גבוהים ומהירות סימטרית בהעלאה והורדה, בשונה מהמצב הקיים כיום. חברת IBC תוכל גם להציע קצבים גבוהים יותר מ-100 מגה (עד 1000 מגה) בפער עלות נמוך יחסית.

 

שר התקשורת גלעד ארדן מסר בתגובה: "פתיחת האפשרות לכל חברות התקשורת להשתמש בתשתית האינטרנט של בזק ושל HOT בהמשך, במחירים סיטונאים, תאפשר סוף סוף תחרותבשוק התקשורת הביתי ותוביל להוזלת המחיר שהציבור משלם עבור סל שירותי התקשורת: טלפון, אינטרנט וטלוויזיה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מומלצים