כתב אישום נגד פריניב: "סיכנו את הציבור"
משרד הבריאות הגיש כתב אישום נגד חברת המשקאות פריניב, לאחר שבבדיקות מעבדה של מוצריה נמצא החומר המשמר נטמיצין האסור לשימוש. פריניב בתגובה: "מדובר בתקלה נקודתית". עדכון: ממידע שהובא לידיעת אתר ynet, כתב האישום נגד חברת פריניב בוטל
***ממידע שהובא לידיעת אתר ynet, כתב האישום נגד חברת פריניב בוטל, מחמת חוסר אשמה, שאושרה על ידי בית המשפט ביום 8 בפברואר 2015.
שימוש בחומר משמר אסור במיצים סחוטים הוביל את משרד הבריאות להגיש כתב אישום נגד חברת המשקאות פריניב ובעליה, אשר ועידו יניב. מדובר בחומר משמר בשם נטמיצין המשמש נגד פטריות ואסור לשימוש בתעשיית המשקאות. מידע בדבר השימוש בחומר המשמר במיצים של חברת פריניב הוביל לפני כשנה את נציגי משרד הבריאות לדגום את משקאות החברה ולשלוח אותם לבדיקות מעבדה בגרמניה, כפי שנחשף לראשונה ב-ynet.
פריניב: חומר משמר אסור במיץ תפוזים טבעי
בקשה לייצוגית נגד פריניב: "המיץ לא טבעי"
עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו
ממצאי הבדיקה העלו כי מיץ התפוזים בשם "פריניב מפתיע בכל טעם" שהוגדר "מיץ תפוזים 100% סחוט טבעי" לא עמד בתקן סימון מזון ארוז מראש, שכן לא צוין על האריזה קיומו של החומר המשמר. המוצר גם לא עמד בתקן למיצי פירות האוסר הוספת חומר משמר למיץ.
הבדיקה במעבדה הובילה לגילוי מפתיע נוסף ולפיו המוצר הכיל רק 50% מיץ ולא 100% כמובטח על האריזה. הפרה נוספת של התקן חלה בהוספת צבע מאכל בטא-קרוטן למשקה, שעל אריזתו צוין כי אינו מכיל צבע מאכל. בדגימות נוספות של מיץ התפוזים הסחוט מסדרת ייצור אחרת, שנבדקה במעבדה בגרמניה ובמעבדה בישראל, נמצא החומר המשמר נטמיצין. הכשלים שאיתר משרד הבריאות לא הופיעו רק במשקה האמור, כי אם גם במיץ רימונים 100% סחוט טבעי של פריניב. המוצר שנבדק, הן בישראל והן בגרמניה, נמצא אף הוא כמכיל חומר משמר אסור מסוג נטמיצין.
בביקורת במפעל פריניב שערך משרד הבריאות באפריל 2013 נלקחו לבדיקה שתי דוגמאות של תאי תפוזים קפואים המשמשים כחומר גלם למיצי התפוזים של החברה. בבדיקת הדגימות עלה כי שתיהן מכילות את החומר המשמר נטמיצין, בניגוד להצהרת החברה ולפיה המוצרים המיובאים על ידיה עומדים בכל דרישות שירותי המזון. בעקבות הממצאים הושמדו החביות של תאי התפוזים וחזרת המפעל לשגרת ייצור הותנתה בביצוע בדיקות נרחבות, אשר הצביעו על היעדר נטמיצין במיצים.
בכתב האישום נכתב כי "במעשים המתוארים ניהלו הנאשמים עסק מסוג מזון בניגוד לדרישות החוק, הפקודה, התקנות והתקנים הישראליים תוך סיכון בריאות הציבור ושלומו". משרד הבריאות מאשים את פריניב בהפרת תנאי רישיון יצרן, מכירת מזון בלא התוויה כנדרש, ייצור ושיווק מזון המכיל תוסף מזון שאינו ברשימת התוספים המותרים בחוק, אי־סימון תוסף המזון על גבי המוצר, וייצור ושיווק מוצר שאינו עומד בדרישות התקן המחייב.
במקביל להליך המשפטי שמנהל משרד הבריאות נגדה, מתמודדת פריניב גם עם בקשה להכרה בתביעה בגובה 50 מיליון שקל כייצוגית, אשר הוגשה לפני כחמישה חודשים לבית המשפט המחוזי בתל אביב.
מפריניב נמסר בתגובה: "חברת פריניב מספקת לציבור הישראלי מוצרים טבעיים ואיכותיים בסטנדרט הגבוה ביותר כבר קרוב ל־20 שנה. יודגש כי התקלה המיוחסת למוצר אשר נדגם על ידי משרד הבריאות בחודש אפריל 2013 הנה תקלה נקודתית, ומאז אותה בדיקה נערכו כ־50 בדיקות נוספות אשר קבעו ללא כל צל של ספק כי מוצרי פריניב הנם ברמה הגבוהה ביותר".