תכירו: התואר שיכשיר אתכם לחסוך באנרגיה
מסלול לימודים חדש במכללת אורט סינגאלובסקי יכשיר הנדסאי אנרגיה שימנעו בזבוז אנרגיה במפעלים. "יבטיחו מבפנים ניצול יעיל של משאבים"
מקפידים לכבות את האורות לפני שאתם יוצאים מהבית? חוסכים כל טיפת מים כשאתם שוטפים כלים? יכול להיות שזה הייעוד המקצועי שלכם: מסלול חדש במכללת אורט סינגאלובסקי בתל אביב יכשיר החל מהשנה הנדסאי אנרגיה שתפקידם יהיה לפקח על ניצול האנרגיה במפעלים ולמנוע בזבוז, זיהום סביבתי ופליטת גזי חממה.
עוד כתבות בערוץ כלכלה ירוקה :
לאישור: מדבירים יידרשו להציג רישיון מיוחד
כמה מים סמויים אתם צורכים ביום?
השחקן החדש בתחום מיחזור הבקבוקים
עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו
תפקיד הנדסאי האנרגיה מקובל כבר כמה שנים באירופה ובארה"ב, ונראה שגם בישראל תהיה דרישה לבוגרי התואר. בשנת 2012 קבע משרד התשתיות הלאומיות, האנרגיה והמים תקנות לפיהן כל מפעל שצורך יותר מכמות האנרגיה שנקבעה (700 טון שווה ערך לנפט), יהיה חייב להעסיק הנדסאי או מהנדס הממונה על תחום האנרגיה, אולם עד כה לא היה מסלול שהכשיר הנדסאים לתחום זה בלבד.
מסלול הלימודים החדש, שהוקם ביוזמת משרד התשתיות הלאומיות, האנרגיה והמים, יכשיר את הסטודנטים להתמודד עם תקלות שגורמות לאיבוד אנרגיה כגון
דליפות מים, גז וקיטור וכן בדיקת מתקני בעירה וגיבוש הנחיות מפורטות למניעת בזבוז אנרגיה וזיהום. הסטודנטים ילמדו על השימוש באנרגיה מסורתית ועל מערכות ידידותיות לסביבה.
"מניעת בזבוז אנרגיה בתעשייה היא עבודה שוטפת", מסביר יוסי יאשי, מנהל מכללת אורט סינגאלובסקי. לדבריו, "עד עכשיו היה פיקוח חיצוני אחת לכמה זמן וממונים במפעלים שזה לא תפקידם העיקרי. אבל פיקוח שנעשה לעיתים רחוקות לא יכול למנוע את העלויות הכספיות והסביבתיות של הבזבוז הזה. מדובר באנשים שישתלבו בתעשייה כדי להבטיח מבפנים ניצול יעיל של משאבים ולשמור על הסביבה בזמן אמת".
האם מישהו יטרח להקשיב לכל אותם יועצי אנרגיה? יאשי נשמע אופטימי: "המהלך נעשה בשיתוף עם התאחדות התעשיינים, וצריך לזכור שהתייעלות אנרגטית בסופו של דבר משתלמת למפעלים מבחינה כלכלית. לצד המהלך הזה, צריך להמשיך ולהגביר את המודעות של צעירים לחיסכון באנרגיה גם במישור האישי. חיסכון באנרגיה בבית וגם בתעשייה, יביא לחיסכון בכסף למשק כולו וגם יאפשר לנו לנשום אוויר נקי יותר".