שתף קטע נבחר

 

צפו: הפחים בישראל מלאים במזון שלא אכלתם

כל כך קשה בישראל לגמור את החודש, ובכל זאת 14 אחוזים מהאוכל שאנחנו קונים מושלכים לבסוף לפח. את האבסורד הזה יצאה מיקי חיימוביץ' לחקור בתוכנית "המערכת" שתשודר הערב בערוץ 2. "הישראלים קונים הרבה יותר ממה שהם צריכים"

מעמד הביניים נשחק, כ-1,750,000 ישראלים חיים מתחת לקו העוני, ובכל זאת בכל חודש זורקים כאן לפח כמויות בלתי נתפסות של מזון. הנתונים מספרים כי 40 אחוז מהאשפה שלנו הם שאריות מזון ו-14 אחוז מהאוכל שאנו קונים מושלך לבסוף לפח. את האבסורד יצאה מיקי חיימוביץ' לחקור בתוכנית "המערכת" שתשודר הערב (יום ב') ב-21:00 בערוץ 2 תחת הכותרת "אוכל לא זורקים".

 

עוד כתבות בערוץ כלכלה ירוקה :

כמה מים סמויים אתם צורכים ביום?

השחקן החדש בתחום מיחזור הבקבוקים

הצעת חוק: סוף לשקיות הניילון בסופר

כששמים את האקונומיקה ליד הדגנים 

 

אבי נוביק, חוקר זבל והבעלים של חברת "שחף תכנון סביבתי", הוא אחד המרואיינים בכתבה של חיימוביץ'. "בהקשר של פסולת אנחנו חיים כמו עשירים", אמר ל-ynet נוביק, אחרי שבתקופה האחרונה דגם את הזבל ב-21 רשויות עד לרמת הפינצטה. ואכן, בקטע הבא מתוך התוכנית, אפשר לראות שלפחות בכל הקשור להשלכת מזון לאשפה, אין הבדל גדול בין תושבי סביון לבין תושבי קריית שלום בדרום תל אביב.

 

מיקי חיימוביץ' בעקבות המזון המבוזבז

מיקי חיימוביץ' בעקבות המזון המבוזבז

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

לדברי נוביק, "אנחנו אוכלים פירות בהיקפים שלא קיימים בעולם. זה לא נתפס כמעט. בעוד שאנחנו נכנסים לירקן וקונים ירקות בקילוגרמים, ברוב המדינות המפותחות קונים ביחידות. כלומר, הצרכן האירופי הולך לחנות וקונה כמה מלפפונים או עגבניות שהוא רוצה. אנחנו הישראלים אוכלים בעיניים וקונים הרבה יותר ממה שאנחנו בעצם צריכים או מסוגלים לאכול". כך קרה שבזמן שבמדינה מערבית כמו שבדיה כמות הפסולת האורגנית עומדת על 17 אחוז, בישראל היא מגיעה ל-40 אחוז.

 

גם החקלאים אשמים 

אבל לא רק הצרכנים עצמם אשמים בבזבוז המזון בישראל. עמותות רבות מנסות לאסוף מזון שלא נעשה

בו שימוש כדי להעביר אותו לנזקקים, אבל דווקא הגוף הכי גדול בארץ לא משתף פעולה. כל מי שביקר בחדר אוכל בצה"ל יודע כמה אוכל נזרק לפח, אבל בצבא חוששים לתרום את המזון מחשש שלא יהיה בריא אם יוגש ביום שלמחרת.

 

גם החקלאים בארץ משליכים פירות וירקות. לפי ההערכות, 25% מתוצרת השדה פשוט אינה ראויה לשיווק. מדובר בתפוחים, דובדבנים וגזרים עקומים או לא אסתטיים, שהולכים להשמדה. בישראל יש צורך בכשרות וזאת מחייבת את החקלאים למעשר ותרומה. למרות שמדובר באחוז קטן מהתוצרת, הוא לא הולך לנזקקים אלא להשמדה.

 

ומה קורה באירופה, אתם שואלים? שם, באופן לא מפתיע, הדברים נראים אחרת. בגרמניה, למשל, ישנה מגמה של חזרה למקררים קטנים בבתים במטרה להימנע מאגירה של ירקות, פירות ומוצרים בעלי אורך חיים קצר. בנוסף, קמו במדינה יוזמות של מסעדות שמשתמשות בפירות וירקות שאינם נשלחים לשיווק בחנויות. אתר אינטרנט גרמני, שבו רשומים 32 אלף משתמשים, מחבר בין חנויות שברשותן מזון עם תוקף קצר לבין צרכנים שמעוניינים להשתמש בו.

 

הכתבה המלאה על בזבוז המזון בישראל, "אוכל לא זורקים", תשודר הערב ב-21:00 בערוץ 2

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אביהו שפירא
כמה אוכל מסתתר שם?
צילום: אביהו שפירא
צילום: טל גבעוני
מיקי חיימוביץ'
צילום: טל גבעוני
מומלצים