שתף קטע נבחר

 

כנגד ארבעה חיילים דיברה תורה

שי נזקק להשתלת מח עצם, לרועי צנח הפרופיל ל-24, גיא הפך מחשמלאי נגמ"שים ללוחם ואמיתי הציע נישואים לחברתו ב"עמוד ענן". ארבעת הבנים לבית משפחת זבטני - קצינים, נגדים ועוד אחד שבדרך - לא מוותרים לעצמם. "אנחנו אנשים מאמינים. כל אדם על מדים צריך לתת מאה אחוז מעצמו"

כדי לראיין "סתם" חייל, יודע כל עיתונאי, צריך אישור ותיאום מול דובר צה"ל. ומה קורה כאשר אתה מבקש לשוחח עם ארבעה יחד, בני משפחה אחת? את זאת למדתי על בשרי: קל ופשוט יותר לארגן ליל סדר לכולם - כולל השיבוץ במקומות הישיבה.

 

<< לעוד חדשות ועדכונים - היכנסו לדף הפייסבוק של ערוץ היהדות >>

 

בסוף זה כמובן הסתדר, והראשונים להגיע היו דווקא ההורים לבית זבטני - אהרון (54), המשמש כרכז הביטחון במצפה נטופה וגם עובד עם נוער בסיכון, וכוכבה (49), מורה ומחנכת. כמה דקות לאחר מכן כבר נדחסה במשרדי המשפחה כולה בליל בדיקת חמץ, ובה נגדים, קצין ועוד אחד (או שניים) שבדרך - ואפילו הנכדה בת החודשיים.

 

עוד בסדרה:

 

אמי הגנרלית: בשביס ירוק על נגמ"ש

"רוצה לראות חרדיות בצבא" / ראיון חג עם היוהל"ן

 

עם ישראל כולו בטירוף הניקיונות והבישולים, אבל האם כוכבה קפצה בשמחה על ההזדמנות לאיחוד משפחתי מלא, שלדבריה מתרחש אצלם רק אחת לכמה חודשים. אחד האחרונים והסמליים במיוחד, אגב, היה בנובמבר 2012 - מבצע "עמוד ענן", כשהבנים גיא, רועי ואמיתי היו על גבול רצועת עזה – כל אחד עם יחידתו. רק שי נעדר - מסיבה מוצדקת.  

מימין: שי, גיא, אמיתי ורועי (צילום: יצחק טסלר) (צילום: יצחק טסלר)
מימין: שי, גיא, אמיתי ורועי(צילום: יצחק טסלר)
 

רס"ל שי זבטני (28) הוכשר כהנדסאי-אלקטרוניקה, התגייס לחימוש, ואותר כבעל פוטנציאל לפיקוד בבה"ד 20. הוא החל לשרת בתחום חשמלאות צמ"ה (ציוד מכני-הנדסי), שימש בהמשך כרס"פ משמעת - וכיום הוא מסמיך טכנאי אלקטרו-אופטיקה במודיעין שדה, בתחום מסווג.

 

"תמיד העדפתי לעבוד עם אוכלוסייה מיוחדת מאשר עם מכונות", הוא מספר, "מדובר בצעירים שמתגייסים לצה"ל עם מוטיבציה הכי נמוכה שיש, לחיל הכי גדול בצבא, חיל חימוש. כדי להוציא חיילים מיומנים במספרים גדולים, חייבים לפתח אצלם מוטיבציה - וזה מה שאני אוהב לעשות בצבא".

 

פסח בערוץ היהדות:

ההגדה שלהם: יהודי מצרים שוברים שתיקה

3 מי יודע? חידות לחול-המועד (ויש גם אפיקומן)

כל מה שרציתם לדעת על חג המצות 

 

לפני כשנה וחצי התגלתה אצל שי "אנמיה פלסטית". הפרופיל הרפואי צנח מיד ל-21 והוא אף נזקק להשתלת מח-עצם (תרומת אחיו התאום) - אבל לא הוא ולא מפקדיו היו מוכנים לוותר. אחרי חצי שנה של "גימ"לים" השתכנעה הוועדה הרפואית שניתן להעלות לו את הפרופיל.

 

שי חזר לצבא עם מסר ברור: "האחים שלי משרתים כלוחמים, אבל חשוב לדעת שגם השירות של החיילים שלי, שצה"ל החליט לא לשבץ לתפקיד קרבי, הוא משמעותי. כל אדם על מדים צריך לתת מאה אחוז - ולא משנה לאן הצבא החליט לשלוח אותו".

 

רס"ל גיא זבטני (28) הוא התאום, וכמו שי - גם הוא הוכשר לפני הגיוס כהנדסאי-אלקטרוניקה. גיא שירת כחשמלאי נגמ"שים וב-2007 עבד עם יחידה לוחמת בהנדסה קרבית. הוא השתתף בבוחן הפלוגה, סיים ראשון עם האלונקה וגם רץ לאחור כדי לסייע לחברים – והצליח להדהים אפילו את מפקד הפלוגה.

 

אימונים מפרכים בחופשת בית-הספר

"הוא התרשם ושאל אותי למה אני לא משרת בתפקיד קרבי, אז אמרתי לו שאני מוצא סיפוק כאיש חימוש - אבל באמת רוצה להיות קרבי", מספר גיא. התשובה הזו מצאה חן בעיני המ"פ, שדאג לו למסלול של לוחם.

 

משם המשיך לקורסי מ"כים סמלים ושירת כמפקד, ולאחר מכן חתם קבע ביחידת יהלום. תוכניות לעתיד: להתקבל למכינה בטכניון ולהתקדם גם באזרחות.

 

סגן אמיתי זבטני (23) ידע הרבה-הרבה לפני הגיוס שהוא רוצה להיות חייל קרבי, והחליט ללמוד בפנימייה הצבאית באור עציון. "רציתי להכיר את עצמי ולהתרחק מהבית - לא במובן השלילי, אלא במובן של הגשמה עצמית", הוא מסביר, "הלימודים בפנימייה הצבאית היו תובעניים, ואפילו החופשות מוקדשות לאימונים - אבל שם אתה רוכש חברים וחוויות לכל החיים".

 

אחרי שנה במכינה קדם-צבאית התגייס אמיתי לגדוד צפע של חטיבת הצנחנים, אותר במהירות לתפקיד פיקודי והפך למ"כ של חבריו למסלול.

 

הצעת הנישואים היקרה בהיסטוריה

"זה אתגר פיקודי יום-יומי", הוא מתאר, "תנסה להגיד לחברים שלך מהטירונות שהם צריכים לעלות לשמירה". אחרי שהיה עם חבריו-פקודיו בקו לבנון וקו שכם, יצא אמיתי לקורס קצינים ושירת כמפקד מחלקה בפלוגה מבצעית של הגדוד.

 

כיום אני מ"מ טירונים שעוברים הכשרה של "רובאי 02". מדובר בחיילים בעלי נתונים-נמוכים, שהצבא מאפשר להם לשרת כנהגים ואנשי חימוש בגדודים לוחמים. "זה פיילוט חדשני שהצבא יזם ואנחנו רק במחזור השלישי. המטרה שלי היא להחדיר בחיילים שורשיות וערכים, לגרום להם לרצות לשרת בצבא".

 

מבצע "עמוד ענן" היה אירוע משמעותי בחייו של אמיתי – ולא רק בגלל תפקידו. כמה ימים קודם לכן הוא הכיר נערה צעירה שמצאה חן בעיניו, ועד לתום המבצע הצבאי כבר החליט שהודיה תהיה אשתו. הוא הציע לה נישואין בשקיעה, בגובה 548 מטר, על פסגת הר טורען.

 

"זו הייתה אחת מההצעות הנישואים היקרות בהיסטוריה, כי כשחזרנו לרכב של אמא שלי גילינו שפרצו אליו וגנבו ממנו ציוד בשווי עשרת אלפים שקל", מספר אמיתי - וכל המשפחה מתגלגלת מצחוק.

המשפחה הלוחמת (צילום: יצחק טסלר) (צילום: יצחק טסלר)
המשפחה הלוחמת(צילום: יצחק טסלר)
 

האישה תומכת מהבית - בעזרת סבא וסבתא

מי שמפריעה לראיון מדי פעם היא עופרי, בתו בת החודשיים. "היא נולדה בדיוק כשאמיתי קיבל חופשה לרגל יום ההולדת שלו, וזה היה נס גדול", מספרת הודיה, "אחרת הוא עוד היה עלול לפספס את הלידה".

 

ואיך זה להיות נשואה לקצין קרבי, שאפילו לחינה שלו הגיע במדים (ובאיחור)?

 

"אני מאמינה שזה חשוב ואני תומכת במה שהוא יבחר לעשות - גם אם זה אומר לחזור הביתה פעם בשבועיים", היא עונה בביטחון, "עכשיו אנחנו עוברים למצפה נטופה, אז נהיה קרובים לסבא וסבתא".

 

הרביעי מבין ארבעת הבנים שבצבא הוא רועי (22), שאחרי שנת שירות ב"בית הילד" בנתניה החליט לחרוש את "שביל ישראל" ונפגע בגיד אכילס. הפרופיל הרפואי צנח ל-24, ורק בתום מאבק ארוך וממושך התאפשר לו להתייצב מול ועדה שהעלתה לו אותו בחזרה ל-97.

 

רועי התגייס לסיירת צנחנים, עבר מסלול מאתגר ומפרך, בהמשך היה למ"כ טירונים – וכעת הוא צוער בבב"ד 1, בדרך לתפקידי קצונה.

 

גולנצ'יק במשפחה האדומה?

"בתחילת השירות הצבאי שלי נפלתי עם מפקד מחלקה בעייתי", הוא מספר על ההחלטה לצאת לקורס, "בהמשך גיליתי שהרבה חבר'ה טובים פשוט לא רוצים לצאת לקורס קצינים ולהתחייב על שירות תובעני. לי ברור שהצבא צריך יותר מפקדים טובים - ולכן רציתי לצאת לבה"ד 1 ולהיות קצין".

 

הבא בתור להתגייס ממשפחת זבטני הוא תמיר (18), שמספר על עצמו: "אני אוהב כלבים ולכן רוצה לשרת ביחידת הכלבנים 'עוקץ' - או ללכת לגולני". אמא כוכבה קוטעת את דבריו ומעיר (ספק בצחוק, ספק ברצינות): "שום גולני - אנחנו משפחה אדומה!".

 

אוראל (14) היא בת הזקונים. כבת למשפחה שומרת מצוות היא מודה שהייתה רוצה להתגייס לשירות משמעותי בצבא, אבל יודעת שהוריה ואחיה רוצים שתבחר בשירות לאומי.

 

חשבתם שזהו? כוכבה "חושפת" בן נוסף – "ואדים, בן 28, שגדל אצלנו מאז שהוא היה קטן, שירת בחטיבת כפיר והחברה שלו היא הקצינה הניגרית הראשונה בצה"ל".

 

זה לא קשה, עם כל-כך הרבה בנים בצבא?

 

"כאנשים מאמינים, אנחנו יודעים שזו הדרך ושככה נבנית מדינת ישראל. מצפה נטופה, שבו אנחנו גרים, הוא יישוב דתי ויש לנו שכנים רבים שמשרתים כקצינים בתפקידים בכירים ומשמעותיים בצבא. האווירה בבית וביישוב מעודדת נתינה ותרומה אמיתית".

 

אהרון זבטני מתאר בחיוך את ההתמודדות של הרעיה והאם: "ב'עמוד ענן', כשהילדים היו בגבול עזה, גיא תרם לשי מח עצם והיינו לפני החתונה של אמיתי, כוכבה חטפה את מחלת הנשיקה".

 

"אני חש גאווה", הוא מסכם ברצינות, "לאף אחד מהילדים לא אמרתי איפה לשרת, אלא רק שיתנו את המקסימום - ולכן אני גאה בהם על מה שהם עושים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יצחק טסלר
ארבעת האחים
צילום: יצחק טסלר
מומלצים